Review – The Rental (2020)

Informatie

Regie: Dave Franco
Cast: Dan Stevens, Sheila Vand, Jeremy Allen White, Alison Brie & Toby Huss
Genre: Drama, horror, mysterie
Distributeur: Remain in Light, in samenwerking met The Searchers
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 23 december 2020

© 2020 BBP Rental, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

De laatste jaren lijkt het erop dat heel wat mensen traditionele reizen met hotels en all inclusive-arrangementen ietwat ouderwets beginnen te vinden. De opkomst van bedrijven zoals Airbnb zorgen er immers voor dat we vandaag de dag voor een prikje kunnen reizen naar de andere kant van de wereld, afgezien van de dure vliegtuigtickets natuurlijk. De goedkope prijs heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat je eigenlijk gewoon gaat logeren in een huis of appartement dat eigendom is van iemand net zoals jij: een hardwerkende man of vrouw die een centje bij probeert te verdienen. Één van de grote nadelen aan Airbnb is echter dat je geenszins weet waar je gaat belanden. Is wat je op de website ziet wel echt wat je op je bestemming gaat zien? Onder meer daarover gaat The Rental, het spannende regiedebuut van Dave Franco. Durf je na het kijken van deze prent nog weg te gaan met Airbnb?

© 2020 BBP Rental, LLC. All Rights Reserved.

Charlie en zijn broer Josh besluiten om samen – vergezeld van hun wederhelften Michelle en Mina – een weekendje aan de zee te spenderen. Charlie en Mina, twee zakenpartners, hebben via het internet immers een schitterende woning gevonden en het lijkt er ook op dat de omgeving hen helemaal tot rust zal brengen. Eens gearriveerd worden de verwachtingen van het viertal volledig ingelost. Alleen is Taylor, de man die het huis uitbaat, een ietwat verbitterde en racistische man die niet helemaal goed aanvoelt. Terwijl Charlie, Josh en Michelle zich helemaal amuseren, voelt Mina zich er niet goed bij. Al gauw heeft ze door dat ze niet zo alleen zijn als aanvankelijk gedacht. Wat is er aan de hand? Door wie worden ze bekeken en wat zit erachter?

© 2020 BBP Rental, LLC. All Rights Reserved.

Het gebeurt de laatste tijd heel vaak dat een acteur besluit om ook eens op de regisseursstoel plaats te nemen. Deze keer is het aan Dave Franco, de acteur die je onder meer zag schitteren in de Now You See Me-franchise en The Disaster Artist (2017). Franco tovert met The Rental een erg herkenbare mysterieuze horrorprent uit zijn hoed die over de gehele lijn niet al te inventief aanvoelt. Dat maakt de film echter niet slecht. Integendeel: Franco voert alles uitstekend uit. Het verhaal van vier vrienden die er samen op uit trekken en die meer geheimen voor elkaar hebben dan je aanvankelijk zou denken, voelt immers erg entertainend aan. De film begint bovendien met een erg onheilspellende sfeer die uitmondt in een finale die je echt op het puntje van je stoel doet zitten.

© 2020 BBP Rental, LLC. All Rights Reserved.

Mysterieprenten zoals The Rental moeten het natuurlijk niet alleen hebben van de sfeerzetting en de goede regie. Het is ook van fundamenteel belang dat de personages goed uitgewerkt zijn en dat ze eenzelfde graag van mysterieux met zich meedragen. Dat is helemaal het geval. Charlie, Mina, Michelle en Josh zijn immers erg geloofwaardige persoonlijkheden die allen met hun eigen problemen op de sukkel zijn. Het duurt dan ook niet lang vooraleer er gaten komen in het onderlinge vertrouwen. Dat de rollen worden neergezet door goede acteurs, maakt het geheel vanzelfsprekend nog beter. Zo zie je Dan Stevens, Sheila Vand, Alison Brie en Jeremy Allen White schitteren. Ook Toby Huss doet het uitstekend als de vreemde uitbater Taylor.

Het verdict

Reizen is altijd spannend, zeker als je vertrekt naar een huisje of appartement dat je gehuurd hebt via een platform als Airbnb. Je weet immers niet wat je kan verwachten. Dave Franco speelt in op dat idee met zijn eerste prent The Rental, een goed uitgevoerde maar weinig vernieuwende mysterieuze horrorthriller met Dan Stevens en Alison Brie. Het tempo in deze korte film ligt goed en ook qua sfeerzetting en personages is het geheel erg degelijk. The Rental is dus vast en zeker een uitstekende prent om van te genieten als je zin hebt om op het puntje van je stoel te zitten. Verwacht alleen niet té veel van de film. The Rental wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 23 december op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Ben jij al vaak op reis geweest met Airbnb en heb je een gelijkaardige situatie als in The Rental al meegemaakt? Heb je de film van Dave Franco al gekeken en vond je het ook zo spannend? Of was je minder enthousiast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *