Review – Hard Kill (2021)

Informatie

Regie: Matt Eskandari
Cast: Bruce Willis, Lala Kent, Jesse Metcalfe, Natalie Eva Marie, Texas Battle & Sergio Rizzuto
Genre: Actie, thriller
Distributeur: Remain in Light, in samenwerking met The Searchers
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 24 maart 2021

© 2020 Georgia Film Fund 70, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Dat het actiefilmgenre erg divers is, heb je wellicht al vaker gelezen op onze website. Filmmakers doen immers steeds meer hun best om het actiegenre te mixen met verbluffende sciencefiction, pakkende drama of fijne romantiek. Dat is absoluut een goed idee als je weet wat je wil doen, maar soms mag een actieprent ook gewoon een doldwaze actieprent zijn. Alleen is het niet gemakkelijk om zulke films echt op een juiste manier aan te pakken. Remain in Light releasede op 24 maart 2021 Hard Kill, een rasechte actieprent met tal van interessante ingrediënten. Zo zie je Bruce Willis in de hoofdrol, belooft het verhaal snoeiharde actie te brengen én oogt de trailer allesbehalve saai. Is deze prent de actiefilm die je gezien moet hebben?

© 2020 Georgia Film Fund 70, LLC. All Rights Reserved.

Donovan Chalmers is een steenrijke zakenman die aan het hoofd staat van zijn eigen technologiebedrijf. Samen met zijn dochter Eva werkte hij jarenlang aan een allesveranderende en super krachtige AI-computer die door vriend en vijand erg gegeerd is. Wanneer een gevaarlijke bende, geleid door The Pardoner, de technologie in handen krijgt, schakelen Chalmers en zijn rechterhand Fox de expertise in van Derek Miller. De voormalige topsoldaat moet er samen met zijn team immers voor zorgen dat Chalmers te allen tijde veilig is. Het team gaat de opdracht aan, maar belandt al gauw in een kluwen van verraad. Hoe zal dit aflopen? Zullen ze de AI-technologie veilig kunnen stellen?

© 2020 Georgia Film Fund 70, LLC. All Rights Reserved.

Wekelijks worden er heel wat matige B-actiefilms op de wereld losgelaten. Dat is ook in België niet anders. Hard Kill is een titel die dan ook in die gigantische categorie thuishoort. Verwacht je dus geenszins aan verbluffende cinema met diepgaande subplots. Toch kan je de film van regisseur Matt Eskandari maar moeilijk mislukt entertainment noemen. De man brengt immers een actieprent die behoorlijk onderhoudend is. Het verhaal is net origineel genoeg om je interesse beet te hebben en laat die door de geloofwaardige actiescènes ook helemaal niet meer los. Hard Kill wordt al snel een fijne actiefilm die meer dan gemakkelijk wegkijkt en daardoor absoluut de moeite waard is.

© 2020 Georgia Film Fund 70, LLC. All Rights Reserved.

Eigen aan actiefilms in dit segment van de filmwereld is dat er weinig aandacht wordt geschonken aan de personages. Toch doen Eskandari en zijn team van scenaristen er alles aan om ook op dat vlak niet al te snel door de mand te vallen. En het moet gezegd: ook hier werkt de film behoorlijk goed. Derek Miller is een geloofwaardige veteraan die persoonlijk één en ander te vereffenen heeft met The Pardoner. Die drijfveer maakt het geheel aangenaam om volgen. Dat de rol bovendien goed wordt vertolkt door de verrassende Jesse Metcalfe is uiteraard ook mooi meegenomen. Bruce Willis doet het naast Metcalfe ook goed als de techgigant Donovan Chalmers. Verder zie je ook nog Lala Kent, Texas Battle, Natalie Eva Marie en Sergio Rizzuto in leuke rollen de revue passeren.

Het verdict

Het is altijd leuk om zonder al te veel verwachtingen aan een film te beginnen. Dat betekent namelijk dat je helemaal nooit teleurgesteld kan zijn. Hard Kill kreeg van Amerikaanse recensenten geen al te beste recensies, maar verdient eigenlijk over de gehele rit het voordeel van de twijfel. De film van regisseur Matt Eskandari is immers allesbehalve amateuristisch en vertelt een verhaal dat net origineel genoeg is om je te triggeren. De personages zijn leuk en ook het acteerwerk van Metcalfe, Willis en alle andere acteurs zit goed. Hard Kill is dus zeker de moeite waard voor iedere fan van rasechte actieprenten. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 24 maart 2021 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Bruce Willis schittert al een aantal jaren niet meer in grote films. Heb jij hem aan het werk gezien in Hard Kill? Wat vond je van de film? Triggerde de film je interesse ook meteen of toch maar niet? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *