Review – Honest Thief (2021)

Informatie

Regie: Mark Williams
Cast: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos & Robert Patrick
Genre: Actie, criminaliteit, drama
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 9 juni 2021, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 februari 2021

© 2019 Honest Thief Productions, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Mensen hebben de neiging om dieven heel snel te beoordelen. Uiteraard is het misdadig om spullen die of geld dat niet van jou zijn van iemand anders te stelen, maar soms is het nuttig om ook eens te kijken naar de drijfveer van de personen die tot de diefstal overgaan. Een mens wordt immers niet zomaar een misdadiger en dus is er altijd wel één of andere – al dan niet romantische – reden te vinden. Want wat als je steelt van anderen net omdat je goed wil doen? Daarover gaat Honest Thief, een nieuwe actiefilm waarin actieheld Liam Neeson opnieuw met zijn pistool komt zwaaien. Heeft de intussen 69-jarige acteur het nog steeds in zich of voelt het allemaal wat aan als ‘meer van hetzelfde’?

© 2019 Honest Thief Productions, LLC. All Rights Reserved.

Tom Dolan is een brave man. Dat is althans wat je denkt als je hem voor het eerst ziet, want niemand weet dat de voormalige marinier stiekem de ‘In-and-Out Bandit’ is. De afgelopen jaren was hij immers verantwoordelijk voor 12 bankroven in zeven verschillende Amerikaanse staten. Wanneer hij echter de bevallige Annie Wilkins, tegen het lijf loopt, besluit hij om zijn leven als dief volledig achter zich te laten. Om voor altijd schoon schip te maken, besluit Tom om zich bij de FBI aan te geven. Al gauw wordt echter duidelijk dat agenten Nivens en Hall helemaal niet geïnteresseerd zijn in het oplossen van de misdaden, maar wel in het geld dat Tom gedurende al die jaren heeft gestolen. Terwijl Tom net probeerde om het juiste te doen, moet hij opnieuw alles uit de kast halen om zijn naam te zuiveren. Hoe loopt dit af?

© 2019 Honest Thief Productions, LLC. All Rights Reserved.

Actiefilms hebben nogal snel de neiging om effectief alleen te focussen op de actievolle elementen en weinig aandacht te geven aan al de rest. De films in de John Wick-franchise komen daar uitstekend mee weg, maar voor de meeste prenten draait dat helemaal niet zo goed uit. Honest Thief is echter een film die helemaal niet in die valkuil trapt. Regisseur-scenarist Mark Williams – eerder al verantwoordelijk voor de erg matige dramaprent A Family Man (2016) – brengt immers een erg originele actieprent waarbij de actie tot een absoluut minimum is beperkt. Dat voelt verfrissend aan en het zorgt er voor dat er ook veel meer aandacht is voor het verhaal. Hoewel het scenario niet foutloos is, kan je toch maar moeilijk stellen dat de film slecht is.

© 2019 Honest Thief Productions, LLC. All Rights Reserved.

Dat Honest Thief zo aangenaam aanvoelt, heeft natuurlijk ook alles te maken met het hoofdpersonage Tom Dolan. Hoe vaak zie je immers een film waarin het hoofdpersonage – een dief – zichzelf wil aangeven omdat hij de liefde van zijn leven heeft leren kennen? Die drijfveer is mooi om te zien en wordt doorheen de prent ook mooi uitgewerkt. De rol wordt trouwens ook goed gebracht door Liam Neeson, die zoals steeds weet te overtuigen met zijn actieprenten. Ook Annie Wilkins, Toms love interest, is een fijn personage en wordt bovendien overtuigend vertolkt door Kate Walsh, die je eerder ook al zag opdraven in The Umbrella Academy. Verder zorgen ook Jai Courtney, Anthony Ramos en Jeffrey Donovan voor geloofwaardig acteerwerk in fijne rollen.

Het verdict

De meeste actiefilms lijken op elkaar en zijn daardoor maar amper de moeite waard. Honest Thief hoort echter niet thuis in dat rijtje en probeert de kijker echt op een andere manier te entertainen. Mark Williams brengt effectief een film die op een andere wijze in elkaar zit en daardoor vernieuwend aanvoelt. Het verhaal is niet foutloos, maar boeiend genoeg om als echt onderhoudend aan te voelen. Ook de personages zijn genoeg uitgewerkt om je gedurende de hele speelduur te blijven boeien. Liam Neeson, Kate Walsh en Jai Courtney zorgen op hun beurt dan weer voor goed acteerwerk. Om een lang verhaal kort te maken: Honest Thief is absoluut een degelijke actieprent die perfect is voor een luie zondagnamiddag. De film wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 19 februari 2021 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Ben jij een fan van het acteerwerk van Liam Neeson en vind je het fijn dat de man – ondanks zijn jaarlijkse aankondigingen waarin hij beweert ermee te stoppen – toch nog steeds in actiefilms te zien is? Wat vond jij van Honest Thief? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *