Review – Legends: seizoen 1

Legends
© TNT

Ben je op zoek naar een actievolle serie die je zin geeft om op één avond tot wel vijf afleveringen achtereen te kijken? Wel dan heb ik de perfecte match voor u gevonden. Legends, een serie van TNT, met in de hoofdrol niemand minder dan Sean Bean, bekend van Game of Thrones en The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001).

Sean Bean is een gerenommeerd acteur. Hij speelde tal van krachtige rollen. Zijn meest memorabele rol is wellicht die van Ned Stark in Game of Thrones. In die serie sterft de acteur. Maar dit gebeurt niet alleen daar. Ook in The Lord of the Rings wordt hij op een brutale wijze vermoord. In aanloop naar de premiere van de serie, verschenen er reclameborden met de hashtag #DontKillSeanBean, opdat de man zeker deze keer wat langer zou mogen meespelen in een serie.

De serie laat je na elke aflevering zitten met een grote hoeveelheid aan vraagtekens en spoort je dan ook aan om zo snel mogelijk meer afleveringen te zien. En dit is erg moeilijk, als je niet meteen toegang hebt tot een on-demand film- en seriestreamingsite zoals Netflix. Maar dan nog, de serie is verslavend. Misschien wel de meest verslavende van alle series die ik ooit zag.

In deze reeks, gebaseerd op Legends: A Novel of Dissimulation van Robert Littell, volgen we een man, Martin Odum, een geheim agent voor de geheime operaties van de FBI. ‘Legends’ zijn dan ook verzonnen identiteiten, met een volledig gecreëerde geschiedenis en verzonnen levensverhaal. Aangezien hij vaak langer dan zes maanden undercover zit, begint hij sporadisch problemen te krijgen met zijn eigen identiteit. Wanneer een vreemdeling hem dan nog eens, vlak voor hij sterft, zegt dat hij niet Martin Odum is, wordt de man erg sceptisch over zichzelf en zijn omgeving. Hij vraagt zich af hoe het komt dat iedereen hem dan toch Martin noemt. Wanneer hij er achter komt dat hij ooit een ongeluk heeft gehad waardoor hij zijn geheugen volledig verloor, gaat de man wanhopig opzoek naar zichzelf en zijn echte verleden.

Ook deze serie is erg veelbelovend en ik ben alvast benieuwd naar het tweede seizoen, dat in première gaat op 25 augustus 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *