Review – Tyrant: Seizoen 1

TYRANT 2
© Fox 21 & FX Productions

Het aanbod aan series is enorm groot, en de kwaliteit ervan wordt ook als maar beter. Maar als er één serie is die naar mijn mening enorm beloftevol is, dan is het wel Tyrant. De serie gaat over een man, die een prins is van een uitgevonden dictatuur ergens in het Midden-Oosten, genaamd Abbudin, en die gevlucht is van zijn verleden. Hij heeft een vrouw leren kennen, is getrouwd en heeft 2 kinderen. Met z’n allen wonen ze in Amerika en zijn ze dus volledig bekend met de westerse wereld, met de gewoontes die er zijn en met de vrijheid die er heerst. Op een dag echter, wordt de man, Barry, uitgenodigd op het huwelijk van de zoon van zijn broer. Wat er vervolgens allemaal gebeurt, dat tart alle verbeelding. Het is vanzelfsprekend dat de visie van Barry haaks staat op de primitieve visie van het lokale bestuur dat de macht heeft in Abbudin.

Tyrant is een serie die erg onverwachts is. Iedereen bespeelt iedereen. Het is een serie die erg mooi een corrupte maatschappij blootlegt en toont hoe belangrijk macht wel niet is in een land als het Midden Oosten. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat er vandaag de dag landen zijn waar dingen zoals in deze serie echt daadwerkelijk gebeuren. Ik verklap bewust niets, zodat het nog spannend is om te kijken.

Op 26 augustus 2014, kwam de voorlopig laatste aflevering van de serie op antenne op het Amerikaanse kanaal FX. Maar niet getreurd, een tweede seizoen is in de maak, wat ook wel te voorspellen was na de enorme cliffhanger die het eerste seizoen met een lijst aan onbeantwoorde vragen afsloot.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *