Vlaams talent – Frances Lefebure

Het is altijd zo geweest: mensen kijken op naar de internationale sterren. Jongens willen zich immers gedragen als echte stoere vedetten en meisjes willen kosten wat het kost zo mager mogelijk zijn, wat dan weer komt door de allerknapste modellen. Vele van die vedetten en knap vrouwelijk schoon vinden we in Hollywood, maar ook hier in Vlaanderen hebben we onze eigen schonen en spierballen. En aangezien we de Vlaamse acteurs en actrices af en toe wat durven vergeten, licht ik vandaag een Vlaamse schone uit, die mij erg opvalt in het huidige medialandschap: Frances Lefebure.

U denkt nu waarschijnlijk: “Who the hell is that?” Maar als het gaat over series als Spitsbroers (VTM) en Nieuw Texas (Eén) gaat er misschien wel een belletje rinkelen. In deze twee reeksen, die beiden een topcast wisten te strikken, schittert Lefebure en schiet ze er naar mijn mening enorm bovenuit. Dat terwijl we er immers bekende acteurs vinden, die we al langer dan vandaag kennen. Wat haar naar mijn mening zo doet uitblinken, is de manier waarop ze de kijker vermaakt. Ze acteert namelijk met een enorm naturel en bovendien is haar wijze van acteren erg emotioneel en sta je als kijker dermate dicht bij wat haar personage doormaakt, dat je bijna vergeet dat je in je zetel gewoon televisie zit te kijken. Zo werd je als kijker vorige woensdag erg geraakt wanneer de jongedame in Nieuw Texas, waarin ze de rol speelt van de schattige Kato, in tranen uitbarstte. Ook in Spitsbroers speelt de jongedame de rol van een erg gevoelig en vriendelijk meisje, die momenteel een perfecte relatie heeft. Dat ze aan de zijde van Dennis, de beloftevolle voetballer, nog veel emotionele dingen zal meemaken, bleek reeds uit de teaser van de aflevering die we volgende week op ons afgevuurd krijgen.

Frances Lefebure is een jonge actrice die volledig gelanceerd lijkt door de rollen waarin we ze momenteel zien. Ze werd vooral bekend door haar rol in het KETNET-programma Gogogo!, waarin ze de rol van Kat speelt. Ook zagen we ze in verscheidene reclamespots, en had ze kleinere rollen in de VRT-reeksen Vriendinnen en Tom en Harry. Dat we ze waarschijnlijk vlug zullen zien optreden in meer programma’s, dat is een evidentie. Ze heeft de looks, de naturel maar bovenal het talent.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *