Productie ‘Inferno’ van start – Meer Robert Langdon

Herinner je je nog die spannende mysterieuze films als The Da Vinci Code (2006) en Angels & Demons (2009)? De verfilmingen van de boeken van Dan Brown moesten lang wachten op een vervolg, maar Sony Pictures liet vandaag via mail weten dat de productie van de volgende film Inferno van start is gegaan.

Opnieuw zullen we Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek aan Harvard, op avontuur zien vertrekken. Het verhaal begint wanneer de man wakker wordt met geheugenverlies in een Italiaans ziekenhuis. Daar wordt hij geholpen door Sienna Brooks, een arts waarvan hij hoopt dat zij hem kan helpen met het terugkrijgen van zijn herinneringen. Tegelijkertijd moeten ze een doorgeslagen wetenschapper tegenhouden die een wereldwijde plaag wil loslaten die verbonden is met Dante’s meesterwerk ‘Inferno’.

Tom Hanks in zijn rol als Robert Langdon in 'Angels & Demons' (2009)
Tom Hanks in zijn rol als Robert Langdon in ‘Angels & Demons’ (2009) © Sony Pictures Entertainment

Dat het verhaal weer vol geweldige plottwists en verrassingen zal zitten, dat blijkt reeds uit deze korte synopsis. Het wordt dus vol ongeduld uitkijken naar de mysterie-avonturenfilm. Niet alleen het verhaal, maar ook de cast is er eentje om van te smullen. Oscarwinnaar Tom Hanks zal opnieuw te zien zijn in de rol van Robert Langdon. Daarnaast zien we in de film internationale sterren terugkomen: Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster en Sidse Babett Knudsen vullen de cast verder aan. De regie gaat naar Ron Howard, die reeds Angels & Demons en The Da Vinci Code voor zijn rekening nam.  Daarnaast is hij ook producer, samen met Brian Grazer. Hem kennen we dan weer Robin Hood (2010), een film van gerenommeerd regisseur Ridley Scott. Het script is geschreven door David Koepp en is zoals de titel het doet vermoeden gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Dan Brown.

De film wordt op locatie opgenomen op prachtige plekken als Florence, Venetië en Boedapest. De serie heeft wereldwijd al meer dan 1,2 miljard dollar opgebracht. De film staat gepland voor release op 14 oktober 2016 in de Verenigde Staten. In België staat de film gepland voor release op 12 oktober 2016.

Kijk jij uit naar de nieuwe Robert Langdon-film?

Een foto van een deel van de cast tijdens het event van 11 mei 2015 in Firenze, Italië (© 2015 CTMG)
Een foto van een deel van de cast tijdens het event van 11 mei 2015 in Firenze, Italië (© 2015 CTMG)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *