Minions: Banana!

Dat het al ongeveer vijf jaar geleden is dat we Despicable Me (2010) zagen, dat zou niemand zeggen. Sindsdien is er één hype die we niet van het scherm weg kunnen denken: die gele kleine mannetjes met hun duikbrilachtige vergrootglazen voor hun ogen. Inderdaad, ik heb het over de Minions. De kleine schattige wezentjes wisten de wereld te charmeren met hun stomme, grappige en o-zo-sympathieke taaltje. Kinderen én volwassenen schaterden van het lachen en van plezier met alles wat de kleintjes (mis) deden.

Na deel uit te maken van Despicable Me – of in het Nederlands Verschrikkelijke Ikke – krijgen de kleine dropjes nu ook hun eigen film. Of de franchise daar niet mee uitgemolken wordt, dat laat ik in het midden. Het belooft vast en zeker een succes van formaat te worden dat veel mensen kosten wat het kost met hun kinderen zullen gaan bezichtigen op het grote witte doek. Het verhaal lijkt alvast veelbelovend: Door de eeuwen heen zijn de Minions geëvolueerd van eencellig organisme naar een handig hulpje voor de meest verschrikkelijke slechteriken. Zo stonden ze aan de zijde van T.Rex tot Napoleon. Jammer genoeg konden de kleine wezentjes nooit hun taken met succes volbrengen en dat resulteerde in een ware nachtmerrie: ze werden werkloos. Eén onder hen, de minion Kevin, heeft echter een heel goed plan. Samen met zijn rebelse vriend Stuart en de kleine schattige Bob gaan ze op zoek naar een nieuwe, maar door en door slechte werkgever. De drie kleine rakkertjes rollen zich in een spannend avontuur en ontmoeten een nieuwe schurk: Scarlet Overkill, de eerste vrouwelijke superschurk. Het trio maakt een reis van Antarctica tot New York en belandt uiteindelijk in London, waar hen de grootste uitdaging ooit te wachten staan: alle Minions redden.

De gehele film speelt zich af in de jaren ’60, wat ook te horen zal zijn aan de leuke soundtrack. De animatiefilm gaat dus de gebeurtenissen van De Verschikkelijke Ikke vooraf. De film is een samenwerking tussen Universal Pictures en Illumination Entertainment, die de makers zijn van Despicable Me. De regie is voor Pierre Coffin en Kyle Balda. De stemmencast is redelijk indrukwekkend: Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton en Hiroyuki Sanada verzorgen de stemmen. Minions zal in de Belgische zalen verschijnen op 8 juli 2015. Banana!

Bekijk hier alvast alle foto’s (dankzij Universal) en de trailers voor dit animatieavontuur:

Trailer #1

Trailer #2

SUPER BOWL TV-spot

Foto’s (© Universal Pictures):

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: