Uitgelichte film van de week – 18/05/2015

Mad Max - Fury Road
© Warner Bros. Pictures

Elke week probeer ik een interessante film uit te lichten. Deze week is dat Mad Max: Fury Road, een post-apocalyptische zenuwslopende actiefilm. De film ging vorige week in première op het festival van Cannes, en werd daar enorm goed ontvangen. Ga je deze week naar de bioscoop en wil je een kwaliteitsvolle en bovendien knap gemaakte film zien? Overweeg dan zeker deze keuze.

Regie: George Miller
Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Josh Helman & Zoë Kravitz

Mad Max: Fury Road vertelt een post-apocalyptisch verhaal over een plek in de verste verte van onze planeet: een grimmige woestijn waar mensen compleet ontregeld zijn en waar iedereen vecht om aan de laatste grondstoffen van Moeder Aarde te geraken. In deze woelige tijden zijn er twee rebelse figuren die misschien wel de enigen zijn die terug orde op zaken kunnen stellen. Max, een man van daden en weinig woorden die rust en vrede zoekt na het verlies van zijn vrouw en kind in de vreselijke chaos, en Furiosa, een energieke vrouw die denkt dat ze alleen kan overleven als ze de hele woestijn doorkruist en zo uiteindelijk terugkeert naar de plek waar ze is opgegroeid. Wanneer Max Furiosa helpt, komt deze terecht middenin een achtervolging. Furiosa probeert immers te vluchten van een woestijnbende en hun leider Immortan Joe. Met een eindeloze woestijn voor hen en een bende op hol geslagen gangsters achter hen, wordt het duidelijk dat enkel de meest krankzinnige uiteindelijk kan winnen.

Leuk weetje: Tom Hardy, die de rol van Max speelt, heeft reeds getekend voor nog minstens 3 films binnen dit universum.

Mad Max: Fury Road speelt sinds woensdag 13 mei in de Belgische zalen. Hieronder zie je alvast de trailer.

Ga jij hem kijken en wat denk jij van deze suspensvolle actiethriller?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *