Pixels: science-fiction met een hoekje af

Regie: Chris Columbus
Cast: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad en Brian Cox

Space Invaders, Pac-Man,Frogger, and Donkey Kong… Eén van deze gamefiguren doen bij jou vast en zeker ergens wel een belletje rinkelen. En dat is maar best ook, want stuk voor stuk zijn het figuren die ons al gedurende decennia vrijwel elke dag naar onze console, smartphone, tablet of computer doen hunkeren. Wie speelde er nu niet graag dat spelletje van een klein geel cirkeltje dat alle koekjes moest gaan opeten?

Het moest wel eens gebeuren. Na Assasins CreedHitmanWorld of Warcraft en Splinter Cell komt er nu ook een film van de minder grote, maar wel veel invloedrijkere, kleine games. De film is een ware gamers-natte-droom waarin een groep gamers het samen opneemt tegen de slechteriken. Pixels belooft een enorm spektakel te worden en wist ook een aantal bekende kleppers van acteurs te strikken. Opgelet: het is wel een komediefilm, wat ergens het enthousiasme wel kan temperen. Films die sci-fi en humor met elkaar combineren doen het – vind ik persoonlijk – meestal minder goed dan de echte actie-avonturen in de ruimte zoals Jupiter Ascending, Guardians of the Galaxy en Thor.

Het verhaal gaat als volgt: “De Aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-Man, Donkey Kong en Centipede. President Will Cooper vraagt zijn vriend Sam Brenner, ex arcade gaming kampioen, om hulp. Samen met een team van retro gamers moet hij de aliens verslaan en de wereld redden. Hiervoor krijgen ze speciale wapens uit het Witte Huis van wapenspecialiste Lt. Col. Violet van Patten.”

Dat het een film is om naar uit te kijken en je door te laten verrassen, dat lijkt het zeker. Maar of het er eentje is om in de cinemazalen te gaan bezichtigen, dat laat ik momenteel in het midden. Bekijk hieronder alvast de trailers.

Trailer #1

Trailer #2

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *