De Mol komt weer terug

Op maandag 22 juni was het zo ver: de Vlaamse zender VIER kondigde aan dat het succesvolle programma De Mol terug naar onze woonkamers keert. Niet echt een verrassing, aangezien Woestijnvis, het productiehuis voor wie het programma destijds gemaakt werd, nu de zenders VIER en VIJF bezit. Michiel de Vlieger, die meer dan tien jaar geleden de drie seizoenen presenteerde, zullen we echter niet terug zien.

Gilles De Coster, de nieuwe presentator van 'De Mol' © VIER
Gilles De Coster, de nieuwe presentator van ‘De Mol’ © VIER

De nieuwe presentator is Gilles De Coster. De gewezen radiopresentator zagen we voor het eerst op het scherm als presentator in De Kuitfabriek op de commerciële zender VIER. In 2013 won de man De Slimste Mens. Hij lijkt een goede keuze: jong en energiek. Samen met tien Vlamingen vertrekt de presentator naar een voorlopig nog onbekende bestemming. Het belooft een fenomenale rondreis te worden. Maar een echte vakantie wordt het niet: de Vlamingen worden mentaal en fysiek op de proef gesteld. In De Mol hebben de kandidaten één gezamenlijk doel: ze moeten zo veel mogelijk proeven tot een goed einde brengen opdat ze zo veel mogelijk geld kunnen verdienen. Om een goede samenwerking te bekomen is het uiteraard belangrijk elkaar te vertrouwen, wat dan ook gebeurt. Er is echter één ding dat iedereen in het achterhoofd moet houden: één onder hen is een verrader, een saboteur. Één van hen is de mol. Al snel wordt duidelijk wat het echte doel is: het zo snel mogelijk ontmaskeren van de mol. Diegene die er in slaagt de mol te ontmaskeren wint immers de volledige geldprijs.

Onenigheid: de aankondiging wil niet meteen zeggen dat het programma er ook komt.
Vandaag verschenen er in de nationale pers allerhande artikels die de reactie van makers Bart de Pauw en Tom Lenaerts uitlichtten. De twee makers werden niet op de hoogte gesteld van het nieuwe seizoen. Ze hadden immers zelf plannen om het vierde seizoen uit te zenden. Zo wou de Pauw dit doen met zijn Koeken Troef! en bovendien zag Lenaerts dé kans om zijn kersverse productiehuis op de kaart te zetten.

Dat ze niet op de hoogte waren en zelf via de media te weten kwamen dat VIER een vierde seizoen plant, lijkt nog een staartje te krijgen. De twee beweren immers dat ze De Mol wel voor Woestijnvis maakten, maar dat ze op dat moment nog niet in dienst waren van het productiehuis. Er ontstaat zo een discussie over wie nu eigenlijk de rechten over het programma heeft. Het lijkt op dit moment nog redelijk onzeker of er wel een vierde seizoen op onze schermen te zien zal zijn dit najaar.

Kijk jij er naar uit om ‘De Mol’ weer te zien?

0 reacties

  1. Ik blijf dit grappig vinden.

    Komt er dus op neer dat 3 van de 4 rechtenhouders op “De Mol”, een “ja” zouden gezegd hebben en Tom Lenaerts als enige “nee” zei. Door die alweer met veel poeha bekend te maken en het uit te geven alsof het er effectief gaat komen, zitten ze bij VIER nu in de situatie dat Lenaerts hun via juridische weg alsnog kan aanklagen en het hele boeltje kan laten stil leggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *