Tim Burton filmt in Brasschaat voor nieuwe film

België wordt weer een stukje decor voor een grote Amerikaanse Hollywoodfilm. Na films als The Fifth Estate (2013), het bekende In Bruges (2008) en het recentere Suite Française uit 2015 met onze eigen Matthias Schoenaerts, lijkt het wel of onze troeven grote producties aantrekken.

Het werd reeds eerder bekend dat een oud kasteel te Brasschaat decor zou worden voor een grote productie. Nu is het ook zo ver. De komende weken staat Brasschaat in de spotlight. Niemand minder dan Tim Burton zakt naar het Vlaamse dorp af voor zijn nieuwe film. De man is bekend als regisseur voor producties als Sleepy Hollow (1999), Alice in Wonderland (2010) en Charlie and the Chocolate Factory (2005).  Dit keer regisseert hij een grote productie getiteld Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. De film staat momenteel gepland voor een release op 16 maart 2016. Vandaag liet Fox weten dat de cast en crew de eerste twee weken van juli in het Kempisch dorp neerstrijken. De opnames gebeuren in het verlaten en bouwvallige kasteel Torenhof. Fox bedankt de inwoners voor iedere ongemakkelijkheid die de opnames met zich mee zouden brengen. Jammer genoeg zal het voor de pers – en mij dus ook niet – onmogelijk zijn om de opnames te bezoeken. Eerder filmde de crew reeds in het Verenigd Koninkrijk en Florida.

Een zwart-wit foto van het kasteel © KOS
Een zwart-wit foto van het kasteel © KOS

De nieuwe film van Burton heeft een indrukwekkende cast. Zo zien we namen verschijnen als Eva Green, Asa Butterfield, Judi Dench en Samuel L. Jackson. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ransom Riggs. Het verhaal gaat over de 17-jaar oude Jacob (gespeeld door Butterfield) die aanwijzingen volgt. Ze brengen hem naar een mysterieus eiland, waar hij de ruïnes ontdekt van Miss Peregrine’s huis voor bijzondere kinderen. Wanneer de nieuwsgierige jongen het huis binnengaat en de kamers en gangen wat beter bekijkt, komt hij tot de conclusie dat de inwoners van het huis veel meer waren dan bijzonder. Ze hadden magische krachten en de kans is groot dat ze nog leven.

Wat vind jij van dit nieuws? Reageer en deel het met iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *