De Allesweter – dit najaar op één

Lieven Scheire © VRT
Lieven Scheire © VRT

Lieven Scheire hoort bij één van Vlaanderens meest sympathieke televisiefiguren. Met zijn Neveneffecten wist hij ons allen te entertainen. Programma’s als NeveneffectenWilly’s en Marjetten en Basta wisten ons keer op keer weer naar het scherm te lokken. En dat was niet alleen omdat het zo ongelooflijk goed was, maar ook omdat Scheire zijn sympathie uitwerkt in zijn programma’s.

De koning van Nerdland trok zich nog maar net terug uit zijn schuur of hij heeft al een nieuw programma aan zijn been. Hij presenteert vanaf dit najaar een nieuwe quiz op Één waarin vier bekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen. Let wel: er is iets speciaals. Één van de kandidaten krijgt namelijk alle antwoorden ingefluisterd in een oortje. Vandaar de titel: De Allesweter. Het belooft een leuk programma te worden. Er rijst immers steeds de vraag welke BV nu veel weet, welke plots heel weinig weet enzovoort. “Een heerlijk tactisch spel dat je als kijker niet loslaat” klinkt het bij Lieven.

Toch lijkt het haast voorspelbare televisie te worden. Er is immers theoretisch gezien elke keer een kandidaat die alle antwoorden ingefluisterd krijgt en dus steeds op elke vraag vlekkeloos kan antwoorden. Maar uiteraard is het allemaal zo gemakkelijk niet en is het alles behalve voorspelbaar. De andere kandidaten en het publiek zullen er namelijk alles aan doen om de allesweter te ontmaskeren en ervoor te zorgen dat de gladde aal de overwinning niet kan binnenhalen.

De presentator en praktisch wandelende encyclopedie is alvast erg enthousiast. Een nieuw spelprogramma met BV’s zag hij eerst niet zitten, maar wanneer de man een proefaflevering voorgeschoteld kreeg was hij verkocht. Het is immers geen gewone alledaagse ‘vraag- en antwoordenquiz.’ Het is aan de andere kandidaten om de geringste verdachte houdingen te determineren en zo de allesweter te ontmaskeren. Het kan dan gaan over een hapering in de stem tot simpele wenkbrouwbewegingen. Wat bovendien nog erg interessant is, is dat Scheire tijdens de opnames ook zelf niet weet wie de allesweter is. Als kijker kan je dus mee vol spanning proberen te raden wie de onderkruiper is.

De Allesweter is een programma van VRT Televisie voor Één. Het zal vanaf dit najaar op de zender van de openbare omroep te zien zijn.

Kijk jij uit naar dit nieuwe programma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *