Ant-Man – de nieuwe Avenger van Marvel

 

Cast & Crew
Regie: Peyton Reed
Cast: Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll, Evangeline Lilly, Hayley Atwell & Michael Peña

Releasedatum
De film zal in België te zien zijn vanaf 15 juli 2015

Verhaal: geruchten – SPOILERS
Disney, het grotere bedrijf achter Marvel, geeft over de film heel wat vrij. De nieuwe film in het Marvel-universum laat ons kennis maken met Scott Lang, de hedendaagse Ant-Man. Hij is bevriend met professor Dr. Hank Pym, een wetenschapper die een speciale technologie ontwikkelde: de Ant-Mantechnologie. Met subatomaire deeltjes slaagde hij erin een formule te creëren die iemands lengte kan wijzigen. Hoewel hij de testen op zichzelf niet tot en goed einde kan brengen, kan hij door middel van een instrument toch praten met insecten en deze zelfs beheersen. Dat wil hij kosten wat het kost doorgeven aan zijn leerling en vriend Scott. Wanneer de proeven bij hem uiteindelijk slagen en hij vrede vindt met het feit dat hij een echte held is, komen er problemen tevoorschijn. Samen met de professor zal Scott ervoor moeten zorgen dat de technologie geheim blijft. Scott, die overigens een uitstekende dief is, moet zich verzetten tegen eender welk kwaad dat er op de loer ligt. Samen met de professor plant hij een enorme kraak die uiteindelijk de wereld zal redden.

Peyton zelf is alvast erg enthousiast. Ant-Man was immers één van de eerste Avengers en er zijn veel mensen die deze held volledig uit het oog verloren hebben. Bovendien vindt de regisseur het rakend dat het ‘held-zijn’ als het ware overgaat van de professor naar zijn leerling. Dit zorgt ervoor dat er tussen de twee een echte leraar-leerling relatie ontstaat. De film zal een klassiek Marvel-verhaal brengen en dat is volgens hem iets wat we nog niet vaak zagen. Ant-Man belooft dus een verfrissende en jonge film te worden vol fenomenale effecten en bombastische actiescènes. Kortom: een film van Marvel.

Wist-je-dat?

 • De allereerste teaser was op mierenformaat. Zo was het bijna onmogelijk om te zien wat er in de trailer gebeurde. Al een geluk werd er snel een echte trailer op mensenformaat online geplaatst.
 • Ewan McGregor (The IslandJack The Giant Slayer) was kandidaat om de superheld te spelen.
 • Dit is de eerste keer dat we Paul Rudd als een superheld zien. Maar vast en zeker niet de laatste.
 • John Slattery (Iron Man 2Flags of Our Fathers) herneemt zijn rol als de vader van Tony Stark. Hij deed dat reeds in Iron Man 2 (2010).
 • Edgar Wright schreef het scenario voor de film. Acteur Simon Pegg (Star Trek) beschreef het script als ‘gedurfd, grappig en super spannend.’
 • Regisseur Reed was eerder in de running om Guardians of the Galaxy (2014) te regisseren, een andere film binnen het Marvel-universum. Deze film ging echter naar James Gunn.
 • Patrick Wilson (The ConjuringInsidious) was gecast om de rol van Paxton te spelen. Maar wanneer de releasedatum van de film uitgesteld werd, kon de man door zijn draaischema niet meer deelnemen aan het project.
 • Regisseur Peyton Reed verklaarde dat het kostuum van de superheld er niet zou uitzien zoals we het zagen in het test-beeldmateriaal.
 • Adrien Brody (PredatorsHoudini) was geïnteresseerd om de rol van Scott Lang te spelen.
 • In de strips is Ant-Man een originele Avenger. Hij maakte deel uit van het team dat Captain America uitgroef.
 • Het idee van een Ant-Manfilm speelde al langer. Eerst was er het idee om de film uit te brengen in de eerste fase nadat het Marvel Cinematic Universe werd opgericht. Dan zou hij in de tweede fase komen en uiteindelijk in de derde. Nu zullen we de film zien als afsluiter van de tweede fase en zal Captain America: Civil War (2016) de derde fase van het universum inleiden.
 • Er werd overwogen de rol van Hank Prym aan Sean Bean, Pierce Brosnan of Gary Oldman te geven. Uiteindelijk werd de rol aan Michael Douglas gegeven.
 • Volgens de comics is het Prym die Ultron creëert. Dit is de eerste film na Avengers: Age of Ultron (2015).
 • Volgens de makers van de film, is het thema van deze film ‘de fakke doorgeven.’
 • Joseph Gordon-Levitt werd even overwogen om de rol te spelen van Scott Lang.
 • De helm van Ant-Man is gebaseerd op de helmen van Iron Man en het hoofd van de Autobot Bumblebee uit Transformers (2007).
 • Edgar Wright, de man die de film oorspronkelijk ging regisseerde, verliet het project door creatieve meningsverschillen met Marvel. Hij schreef wel een groot deel van het script en dit werd ook behouden wanneer hij wegviel als regisseur.

Trailer:

Foto’s:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat denk jij? Is Ant-Man iets voor jou of zie je hem helemaal niet zitten? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen en je bevindingen met het wereldwijde web te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *