Review – Orphan Black: seizoen 3 (2015)

Het derde seizoen van de gigantisch populaire serie Orphan Black van BBC America is nog maar net afgelopen in Amerika. De fans – en ook de acteurs – zijn erg benieuwd naar wat het volgende seizoen allemaal gaat brengen. Iedereen zit immers met honderden vragen opgezadeld. Orphan Black is reeds vanaf de eerste aflevering een fantastische serie met een enorm interessante inhoud die je aan het denken zet, en dat belooft het zeker nog een aantal seizoenen zo te worden.. Als je niet weet waarover deze serie gaat of heb je ze nog nooit gezien? Neem dan zeker snel in deze link een kijkje, zodat je je toch kan laten overhalen om deze serie te kijken.

Wanneer de eerste aflevering van het derde seizoen begint, geraak je meteen weer vertrouwd met de enorm goed uitgewerkte personages en het complexe verhaal. Je moet even nadenken om te situeren waar iedereen weer gebleven was, maar eens op dreef vormt dat geen probleem meer. Net zoals elk seizoen dat we van deze voortreffelijke serie reeds zagen, kunnen we stellen dat het steeds weer rollercoasters van gevoelens en gebeurtenissen zijn. En dat is voor dit seizoen natuurlijk ook weer zo. De vier zusjes – of beter sestra’s – Sarah, Alison, Helena en Cosima proberen nog steeds het grotere te begrijpen achter het hele ‘kloongebeuren’. Het frustrerende is dat ze er steeds weer grijpen. Dit verandert eindelijk in het derde seizoen. De zusjes ontdekken allerhande dingen die ze in hun voordeel uit kunnen spelen. Ze worden slimmer in het spel dat ze spelen, en dat werpt ook zo zijn vruchten af. i

Orphan Black is sinds de eerste aflevering haast een synoniem voor spanning. Elke aflevering bevat immers verscheidene momenten die je op het puntje van je stoel doen zitten en die je echte ‘oh-my-god’-momentjes mag noemen. Niet alleen is dit aan de makers van de serie te danken, maar ook aan de fenomenale acteerprestaties van Tatiana Maslany, die de rol van alle kloonzusjes op zich neemt. Mede dankzij haar is het dat de serie zo een succes is en dat het reeds vele prijzen wist binnen te slepen.

Hoewel het verhaal hier en daar ietwat ingewikkeld wordt, is het alles behalve onbegrijpbaar. Wel is het een feit dat je deze serie best niet kijkt wanneer je een erg vermoeide dag achter de rug had. Het is niet echt een reeks die je kan kijken met een leeg hoofd. Orphan Black is volledig – seizoenen 1, 2 en 3 – beschikbaar op Netflix.

Wat vond jij van het derde seizoen van de #CloneClub-reeks?

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *