Uitgelichte films van de week – 29/06/2015

Elke week probeer ik een interessante film uit te lichten. Deze week is heb ik echter gekozen om twee interessante releases ‘in the spotlight’ te plaatsen. Dit omdat er een interessante Vlaamse productie in de zalen verscheen en omdat er een blockbuster van formaat sinds deze week op het witte doek te zien is.

Lee & Cindy C.
Regie: Stany Crets
Cast: Ann Van den Broeck, Bert Verbeke, Jaak Van Assche, Rik Verheye, Nico Sturm, Nathalie Meskens & nog veel meer.

Lee & Cindy C. neemt ons mee met de jonge Lee. Hij besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek maar hij heeft één klein probleempje: de muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, die ook zijn jeugdvrienden zijn, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf, een derderangsclown met een drankprobleempje. Cindy C., een Vlaamse schlagerzangeres, wil haar carrière een nieuwe boost geven maar zit met een gewetensprobleem. Zij wil niet langer liegen en bedriegen in de klatergouden wereld van de showbizz. Wanneer Lee en Cindy elkaar per toeval ontmoeten, ontdekken ze bij mekaar een drang naar integriteit en waarheid. Een vonk springt over en de twee worden ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof verliefd op elkaar. Om dichter bij elkaar te komen verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf. Het komt tot een onvermijdelijke breuk. (KFD)

Lee & Cindy C. is sinds 1 juli te zien in onze zalen. Nog niet overtuigd? Neem dan zeker hier een kijkje!

Terminator Genisys
Regie: Alan Taylor
Cast: Jai Courtney, Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jason Clarke & J.K. Simmons

John Connor (Jason Clarke), de leider van het menselijk verzet, beslist de dappere Sergeant Kyle Reese (Jai Courtney) terug naar 1984 te sturen om Sarah Connor (Emilia Clarke) te beschermen en de toekomst veilig te stellen. Door een onverwachte gebeurtenis komt Sergeant Reese echter terecht in een nieuwe onbekende versie van het verleden. Hier vindt hij nieuwe bondgenoten, waaronder The Guardian (Arnold Schwarzenegger). Wanneer hij oog in oog komt te staan met levensgevaarlijke vijanden krijgt hij een onverwachte missie : het resetten van de toekomst. (Paramount Pictures)

Ben je ook voor deze film niet echt overtuigd en twijfel je nog? 

Zag jij één van deze films al of twijfel je? Laat dan zeker weten hoe het was of waarom je eventueel twijfelt!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *