Dé finale van het epische Hunger Games-avontuur

Het is zo ver. Op 18 november zien we het voorlopig laatste deel van de avonturen van Katniss Everdeen. De jonge vrouw die heel Panem, het land waar de boeken- en filmreeks zich afspeelt, overhoop gooide gaat in de laatste film, Mockingjay – Part 2, de ultieme confrontatie aan met de slechte tiran en president Snow. Het belooft een actievolle film te worden en volgens de regisseur, Francis Lawrence, zou het zelfs de meest spannende van de vier zijn. Dat is natuurlijk niet echt vreemd, aangezien het een finale is van een wel erg fenomenale reeks.

Kijk even terug naar boven: er staat ‘voorlopig.’ En dat klopt. Hoewel de boekenreeks van Suzanne Collins maar bestaat uit drie delen, The Hunger Games, Catching Fire en Mockingjay, is Lionsgate, de verdeler en de studio die de filmrechten heeft, actief op zoek naar manieren om aan de franchise een prequel of sequel te breien. Volgens de CEO wil de studio doen wat Warner Bros. doet met het Harry Potter-universum. Dat wordt duidelijk in het artikel van de website Deadline.

Ben jij benieuwd naar het laatste deel van deze gigantische blockbuster-filmreeks? Wist je dat het originele plan was om het laatste boek in vijf delen te splitsen en dat het dus oorspronkelijk zeven films werden voor The Hunger Games-reeks? Als je nog meer van zulke weetjes wil lezen en je alle trailers en foto’s wil bekijken, lees dan zeker verder.

Cast & Crew
Regie: Francis Lawrence
Cast: Woody Harrelson, Gwendoline Christie, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth & Jennifer Lawrence

Releasedatum
De film zal in België te zien zijn vanaf 18 november 2015.

Verhaal: feiten, geruchten en SPOILERS
In België worden de films van Lionsgate, de grote internationale distributeur van de Hunger Games-films, door het kleinere Belga Films verdeeld. Zij geven heel wat vrij over het einde van dit wereldwijde epische science-fiction avontuur. Het verhaal sluit meteen aan bij het einde van de vorige film. Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss (Jennifer Lawrence) zich op voor de finale confrontatie met President Snow (Donald Sutherland). Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) en Peeta (Josh Hutcherson), en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena… (© Belgafilms & Lionsgate)

Wist-je-dat?

  • Volgens de regisseur, Francis Lawrence, is deze finale de meest gewelddadige film van de reeks.
  • In deze film zien we voor de laatste keer de in 2014 overleden Philip Seymour Hoffman.
  • Gwendoline Christie, die we kennen van de ondertussen iconische rol van Brienne of Tarth in Game of Thrones speelt de rol van Commander Lyme. Leuk weetje, Christie speelt samen met Nathalie Dormer, die in deze films regisseur Cressida speelt, in Game of Thrones.
  • Regisseur Lawrence vond sommige van de speciale effecten zo uitdagend dat hij samen met een team reeds aan de scenes begon te werken, nog voor het eerste deel van de Mockingjay uitkwam.
  • Tijdens interviews kon Jennifer Lawrence geen enkele details lekken, aangezien de beide delen van Mockingjay tezamen werden opgenomen.
  • Redelijk opmerkelijk: deze finale episode van de filmreeks wist maar liefst drie Oscarwinnaard te strikken. Jennifer Lawrence won er één voor Silver Linings Playbook (), Julianne Moore won er één voor Still Alice () en de overleden Philip Seymour Hoffman won de zijne dankzij zijn rol in Capote ().
  • Hoewel het laatste boek in twee delen werd opgedeeld, was het originele plan om het boek in vijf films te gieten, aangezien er zo veel verhaal is en het een haast onmogelijke opdracht leek om het in slecht twee films naar het witte doek te brengen.
  • De scene in het eerste deel van Mockingjay waar Katniss er achter komt dat Peeta ‘gehackt’ is en daarna neergeknuppeld wordt door Boggs, moest oorspronkelijk het einde zijn van de film. Maar de filmmakers vonden dat deze voor een te grote cliffhanger zou zorgen, waardoor de scene van Peeta op het bed achteraf aan de film werd toegevoegd.

Trailers:

Trailer #1

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ga jij naar de laatste film van ‘The Hunger Games’ kijken en wat denk jij van de plannen om de franchise nog uit te breiden? Laat het weten!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *