The Last Kingdom – de nieuwe serie van BBC America

BBC America, de zender achter het gigantische succes Orphan Black, komt met een wel erg interessante nieuwe serie op de proppen. De naam van deze serie is The Last Kingdom en de premiere ervan is voorzien voor zaterdag 10 oktober 2015. The Last Kingdom is een samenwerking tussen BBC America, BBC Two en Carnival Films. Bovendien is het een serie van de producers van Downton Abbey, die voor hun werk maar liefst drie Golden Globes en meerdere Emmy’s wisten te winnen. De serie is een verfilming van de bestseller-boeken The Saxon Stories.

Het verhaal van deze serie zal zich situeren rond de tijd waarin Engeland ontstond, in de negende eeuw na Christus. Vele van de onafhankelijke koninkrijkjes waren ondertussen ingenomen door de Vikingen. Het enige koninkrijk dat zich tegen deze wrede krijgers wist te verzetten, is het koninkrijk Wessex, dat dit geheel te danken heeft aan de vooruitstrevende koning Alfred the Great (Rutger Hauer). Dit verklaart ook de titel: The Last Kingdom.

In deze barre tijden leeft ook Uhtred (Alexander Dreymon), de zoon van een Saksische edele. Wanneer hij jong was, werd hij door de Vikingen verweesd, ontvoerd en vervolgens opgevoed als één van hen. Wanneer hij gedwongen wordt te kiezen tussen zijn geboorteland of zij die hem grootbrachten, wordt zijn trouw erg op de proef gesteld. Hij vraagt zich immers steeds af of hij nu een Saksen is, of een Viking. Wanneer hij vertrekt op een tocht om zijn geboorterecht te claimen, moet hij zich als een slang bewegen over een pad tussen beide keuzes. Dit gebeurt wanneer hij zijn rol wil spelen in het ontstaan, in de geboorte van een nieuwe natie, waardoor hij uiteindelijk het land van zijn voorvaderen terug kan veroveren.

BBC America noemt de serie een reeks van heldendaden en knappe veldslagen. Toch zijn de afleveringen erg diepgaand en zullen we een mooie mix zien van politiek, religie, oorlogsvoering, moed, liefde, trouw en de zoektocht naar identiteit. Een pluspunt aan de serie is dat ze echte historische figuren zal combineren met gebeurtenissen van fictieve personages, waardoor een erg interessant verhaal kan ontstaan. Het is een verhaal over hoe mensen hun krachten bundelen voor één van de meest iconische koningen ooit opdat ze hun eigen land kunnen veroveren en zich kunnen settelen.

Voor de kijkers van Vikings. In Vikings onderhandelt Ragnar met de koning van Wessex: Ecbert. Zijn zoon is Aethelwulf. De zoon van Aethelwulf is de koning die we in dit verhaal zullen zien verschijnen. Het lijkt me boeiend om twee series te volgen die zich in ongeveer dezelfde sfeer en tijd zullen afspelen.

Kijk jij uit naar deze ‘The Last Kingdom’? Wat denk jij van deze nieuwe serie van BBC America?

© BBC America
© BBC America

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *