Alles over de ‘Harry Potter’ spin-off

Voor vele Zweinstein-fans wordt 2016 een ware droom. Volgend jaar zullen we namelijk terugkeren naar het toverachtige land waar Harry Potter en zijn vrienden het kwaad bestreden. En het belooft erg spectaculair te worden, want de film zal zich niet zoals de originele films in Engeland afspelen. Voor deze beestige film gaan we op reis naar de Verenigde Staten. In dit artikel lees je alles wat we momenteel weten over Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Releasedata
Eerst en vooral is het voor fans geweldig om te horen dat het niet gewoon bij één film blijft. Op 16 november 2016 zullen we de eerste film van – jawel – de nieuwe trilogie kunnen bewonderen in de filmzalen. Filmstudio Warner heeft de releasedatum voor de volgende films reeds bekend gemaakt. De tweede film zal op het witte doek verschijnen op 14 november 2018 en de voorlopig laatste film in de tovenaarswereld zullen we kunnen bewonderen op 18 november 2020. In de releaselijst van Warner worden deze films echter aangeduid als ‘Event Film,’ dus het is nog even met trillende benen wachten tot we de titels van deze films voorgeschoteld krijgen. Pin deze data dus nu al maar vast!

Castingniews
De laatste maanden werd er heel wat nieuws gelost over de nieuwe film. Zo werd een regisseur gekozen, en deze is niet van de minste. Niemand minder dan David Yates, de man die ook voor de epische finalefilms op de regisseursstoel zat, zal voor deze film de scepter zwaaien. Op die manier kan Warner er immers zeker van zijn dat we in de nieuwe films een toon terug vinden die nauw aansluit bij die van Harry Potter.

Foto van wegotthiscovered.com. Alle rechten voorbehouden.
Foto van wegotthiscovered.com. Alle rechten voorbehouden.

Wie er op de regisseursstoel plaats zou nemen, is natuurlijk niet het allerbelangrijkste. Iedereen vraagt zich af wie er in de huid kruipt van de figuur Newt Scamander. Wie kaapt de hoofdrol weg in deze nieuwe spetterende trilogie? Wel, er is al een antwoord. Eddie Redmayne, de acteur die dit jaar een Oscar won voor zijn geweldige vertolking van Stephen Hawking in The Theory of Everything (2014), zullen we in deze films de hoofdrol zien wegkapen. Een uitstekende keuze, me dunkt. Zijn rol in het minder goede Jupiter Ascending (2015) was erg goed en de man acteert gewoonweg uitstekend. Ook de rol van de slechterik in de film is reeds voor iemand weggelegd. Deze zal gespeeld worden door Katherine Waterston, een relatief onbekende actrice die we kennen van een rol in het uitstekende Inherent Vice (2014).

Katherine Waterston (foto van Dimitrios Kambouris © 2015 Getty Images) en Eddie Redmayne (foto van Jason Merritt © 2013 Getty Images)
Katherine Waterston (foto van Dimitrios Kambouris © 2015 Getty Images) en Eddie Redmayne (foto van Jason Merritt © 2013 Getty Images)

Het verhaal en de personages
Eerder maakte J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken en scenariste voor deze film, bekend dat Fantastic Beasts geen prequel of sequel zou worden. Het is gewoon een vergroting van de wereld die we al kennen. De film speelt zich immers een dikke zeventig jaar af vooraleer het verhaal van de jonge Potter begint. Of we dus in de nabije toekomst mogen verwachten of we een oude bekende in de cast zien terugkeren, dat valt te betwijfelen. Van Harry Potter en zijn leeftijdsgenoten was er toen immers nog geen sprake.

Newt Scamander, de rol die door Redmayne voortreffelijk vertolkt zal worden, is een bekende magie-zoöloog. Het woord zegt het zelf: het is iemand die magische beesten bestudeerd. Om deze te bestuderen, beland de man op een gegeven moment in New York, waar het verhaal zich af zal spelen. Daar wil hij alle informatie vinden over een aantal magische schepsels en wezens, maar hij botst op Popertina (Waterston). Veel is er over het verhaal nog niet te vinden, maar aangezien Rowling het zelf schrijft, kunnen we er bijna zeker van zijn dat er voor oppervlakkigheid in deze film geen plaats is.

Kijk jij uit naar deze nieuwe film in de ‘Harry Potter’-wereld of laat het je compleet koud? Laat het weten!

© 2011 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved.
© 2011 Warner Bros. Entertainment Inc.
All rights reserved.

0 reacties

    1. Ik vast en zeker ook! En mede doordat het scenario gepend wordt door J.K. Rowling zelf, zorgt er natuurlijk voor dat de verwachtingen erg hoog liggen, inderdaad! Het gaat echt cool zijn om terug in die “vertrouwde” omgeving te komen, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *