Review – Blackhat (2015)

Informatie
Regie: Michael Mann
Cast: Chris Hemsworth, Wei Tang, Leehom Wang & Viola Davis
Genre: Criminaliteit, actie, drama
Studio: Universal Pictures & Legendary Pictures
Releasedatum: 25 maart 2015 (op DVD, Blu-Ray en Video On Demand vanaf 03/06/2015)

Review
Michael Mann, de regisseur die we kennen van Public Enemies (2009) met Johnny Depp en Collateral (2004) met de overpopulaire Tom Cruise, kwam dit jaar op de proppen met Blackhat, een wel erg hedendaagse cyberthriller. Met Chris ‘Thor’ Hemsworth in de hoofdrol was spanning verzekerd, of toch niet?

Blackhat neemt ons mee naar de wereld van cybercrime. Wanneer een hacker de systemen van een kerncentrale in Hong Kong binnendringt en er een vreselijke ontploffing plaatsvindt, moet een elite taskforce dit tot in de puntjes onderzoeken. Terwijl in Hong Kong de wereld op zijn kop staat, gebeurde dezelfde aanval in Amerika, maar zonder succes. Samen met de Chinese autoriteiten moeten de Amerikanen achterhalen wie de hacker is die dit allemaal veroorzaakte. Daarvoor hebben ze Nick Hathaway nodig, een voormalige hacker die in de gevangenis zijn straf uitzit. Wanneer hij uit de gevangenis komt en met de Chinese cyber-expert onderzoekt van waar het signaal kwam, beseffen ze dat niets is wat het lijkt en dat de hacker andere bedoelingen heeft.

Deze thriller verrast zeker. De regie, het acteerwerk en het verhaal zijn best oké, al is dat laatste ietwat langdradig. De film duurt dan ook een ruime twee uur. Toch verveelt hij niet echt doordat je voortdurend meereist met de personages. Zo belanden we in Los Angeles, Hong Kong, Macau, Maleisië en Indonesië. Bovendien wisselt de film wel goed af tussen dialogen, actiescènes en compleet rustige scènes. Toch is dit de minste van alle films die we reeds zagen van Michael Mann. We hadden grote verwachtingen en deze werden echter niet ingelost.

Chris Hemsworth, de acteur die we natuurlijk vooral kennen van zijn ondertussen iconische rol als de dondergod Thor, draagt de film als de zuilen van een tempel. Als hij er niet geweest was, dan was deze film compleet de mist in gegaan. Bovendien komen de twee Aziatische hoofdrolspelers in deze film ook erg verrassend uit de hoek.

Wat wel leuk is, is dat deze film erg hedendaags is. Vandaag zijn hacken en aanvallen op het internet immers de nieuwe manier van terroriseren. In die zin is deze Blackhat enorm interessant. Zeker als we zagen dat vorig jaar de entertainmentgigant Sony werd aangevallen op een gelijkaardige manier. Het lijkt dus allemaal wat science-fiction, maar als je erbij nadenkt is dit gewoon de realiteit.

Het verdict
Michael Mann stelt ietwat teleur in deze Blackhat, maar zeggen dat deze film echt barslecht is, zou bijna misdadig zijn. Er zitten erg interessante delen in de film die de kijker erg weten te boeien. Bovendien spelen de acteurs zeker goed en gaat de film vooruit. Toch heb je het gevoel dat het verhaal af en toe wat rond de pot draait, maar wanneer er de volgende scène dan weer iets interessants gebeurt, ben je toch weer tevreden. Een leuke film die een hedendaags onderwerp behandelt en die nog spannend is ook: Blackhat heeft het zeker in zich. Bekijk hieronder de trailer en laat je overtuigen. Blackhat is nu op DVD en Blu-Ray beschikbaar. Je kan hem daarnaast ook kijken via de Telenet TV-Theek.

Zag jij deze film al of wil je hem nog zien? Wat is er dan zo leuk aan? Of waarom wil je hem wel/niet zien? Laat het weten!

© Copyright 2015 Universal Studios
© Copyright 2015 Universal Studios

0 reacties

      1. Het is wel actueel, maar het raakt ook kant nog wal. Meestal met films die (computer)technologie centraal zetten is het zo dat de schrijvers geen benul hebben van de systemen die ze beschrijven. Deze trailer deed me al lachen, en ik denk dat ik de film niet serieus zou kunnen nemen. En ik ben niet eens een developer of zo!

        Daarbij… developers zien er helaas vaak niet zo uit als Hemsworth. Dan zouden er wél weer meer vrouwen in de ICT werken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *