Beasts of No Nation – de eerste Netflix Original Film

© Netflix
© Netflix

Netflix, het internationale kanaal waarop we films en series vinden, kwam de laatste jaren al zelf op de proppen met de zogenoemde ‘Original’ series. Zo zagen we Hemlock GroveSense8 en het gigantische succes Orange is the New Black. Het was natuurlijk te verwachten, maar nu is het ook echt: Netflix komt op 16 oktober met de eerste Netflix Original Film.

Net zoals bij de series zien we in de eerste film, Beasts of No Nation, een indrukwekkende cast verschijnen. De film wordt immers geregisseerd door Cary Fukanga, de man die een Emmy wist binnen te slepen als regisseur van de geprezen reeks True Detective. In de film zien we Idris Elba, de acteur die we kennen van rollen in films zoals Pacific Rim (2013) en Thor (2011).

Beasts of No Nation is een pakkend oorlogsdrama dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van de Nigeriaanse auteur Uzodinma Iweala. De West-Afrikaanse jongen Agu, die gespeeld wordt door de onervaren Abraham Attah, wordt gedwongen om zich te voegen bij een huurlingeneenheid en dus kindsoldaat te worden. De burgeroorlog dreigt zijn familie immers compleet uit elkaar te scheuren. Onder het gezag van een harde en dominante commandant, gespeeld door Golden Globe-winnaar Elba, wordt de jonge Agu opgeleid opdat hij aan de frontlinie opgesteld kan worden.

De film is vanaf 16 oktober exclusief op Netflix te zien en is dus de eerste film die in opdracht van Netflix geproduceerd wordt. Alvorens hier op het kleine scherm te verschijnen, speelt de film op het Filmfestival van Venetië en wordt hij vertoond op het Toronto International Film Festival in september. Bekijk hier alvast de trailer.

Wat denk jij van deze eerste Netflix Original Film? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *