Review – Intruders: Seizoen 1 (2014)

Deze recensie kwam tot stand dankzij de samenwerking met het PR-bureau Badass PR en hun klant Just Entertainment. Bedankt voor het ter beschikking stellen van de DVD van de reeks.

Informatie
Zender: BBC America
Cast: John Simm, Mira Sorvino, James Frain & Millie Bobby Brown
Eerste aflevering (Amerika): 23 augustus 2014
Eventuele Belgische zender en releasedatum: Beschikbaar in de Telenet TV-Theek (Prime Series) sinds 5 juli 2015 en sinds 28 april 2015 beschikbaar op DVD.

Review
BBC America is duidelijk bezig aan een heuse opmars. We werden de laatste jaren immers ongelooflijk verrast door het mysterieuze drama Orphan Black (Lees de recensie van het derde seizoen). Bovendien kunnen we binnenkort genieten van het Viking-drama The Last KingdomOok met Intruders slaat de zender de bal niet mis, maar het is van een ander niveau dan de sestra-reeks.

In Intruders gebeuren een resem aan vreemde dingen. We maken kennis met Jack Whelan (Simm) en zijn vrouw Amy (Sorvino). Ze hebben samen een geweldig leventje en ze zijn gelukkig. Op een dag vertrekt de vrouw op zakenreis, maar Jack kan ze niet bereiken. Ongeveer tijdens diezelfde periode wordt het 9-jarige meisje Madison (Bobby Brown) “ontvoerd”. Deze twee gebeurtenissen lijken op het eerste zicht niet samen te hangen, maar wanneer de mysterieuze Richard Shepherd zowel bij de kleine Madison als bij Amy verschijnt, wordt al gauw duidelijk dat de twee op één of andere manier iets met elkaar te maken hebben. Al snel wordt het nog ingewikkelder en blijken noch Amy, noch Madison te zijn wie ze zijn. Ondertussen probeert Amy’s man Jack, een op pensioen gestelde detective, alles uit te zoeken. Maar als hij ontdekt wie zijn vrouw echt is, raakt hij verzeild in een wereld waarvan niemand zou willen weten dat het bestaat.

Intruders weet vanaf de eerste aflevering te boeien. Hoewel de eerste twee afleveringen heel erg vaag zijn en je als kijker in het duistere tast, wekt de serie veel interesse. Dit komt niet alleen door het boeiende verhaal, maar ook door de acteerprestaties van de cast. Deze zijn geweldig. Vooral de jonge Millie Bobby Brown die de rol speelt van de “bi-polaire” Madison schiet erboven uit. Ze acteert immers nog niet zo lang, maar het is zeker dat deze prestatie haar op de kaart zet in de acteerwereld.

Deze psychologische en bovennatuurlijke reeks verrast, maar stelt ergens wel teleur. Op bepaalde momenten wordt de serie immers erg ingewikkeld en moet je wel erg veel nadenken. Misschien is het daarom ook aan te raden deze serie te kijken als je een beetje uitgerust bent en je je dus volledig kan concentreren.

© BBC America
© BBC America

Naast het narratieve, is de reeks ook op vlak van de regie enorm sterk. Alles wordt voortreffelijk in beeld gebracht, waardoor de spanning vaak amper te harden is. Soms jaagt de kleine Madison je zelfs de stuipen op het lijf!

Intruders werd niet hernieuwd. Dit wil zeggen dat er aan dit seizoen, dat immers open eindigt, geen vervolg gebreid zal worden. Let inderdaad wel op, want het zou kunnen dat BBC America de serie na een aantal jaar terug opneemt. Dit zien we bijvoorbeeld bij de zender FOX, die na een jarenlange afwezigheid van Prison Break besliste een nieuw seizoen aan de serie te geven.

Het verdict
Intruders is een mooie reeks, maar behoort niet tot de top. Het verhaal boeit en de acteerprestaties zijn wel voortreffelijk. Toch wordt het soms wat ingewikkeld, waardoor je erg geconcentreerd voor het scherm moet zitten. Hou je van een intelligente reeks die best wat inspanning mag vragen? Rep je dan naar de winkel want Intruders wacht op je. Bekijk hieronder enkele foto’s en de trailer van de reeks.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat denk jij van deze reeks? Een must-see, of toch maar niet? Laat het weten. Ben je echter al overtuigd? Klik dan op onderstaande foto om de reeks te kopen via de verdeler Just Entertainment?

© BBC America
© BBC America

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *