Vanaf 16 december in de bioscoop: Safety First – The Movie

Al een aantal jaren is de reeks rond Smos en Ingrid Porrez een ware hype. De serie van de makers van programma’s als Wat Als? en Benidorm Bastards, een format dat immers door de gehele wereld overgenomen werd, wist de Vlaming helemaal in te pakken. Geen paniek, want aan het succes van de reeks komt voorlopig geen einde. Vanaf 16 december kunnen we immers met zijn allen gaan bewonderen hoe Dirk, Luc, Smos en Ingrid in nog grappigere situaties belanden en hoe ze zich uit benarde situaties kunnen redden. Van TV naar de bioscoop? Ja, dat is een ‘position switch.’

© Shelter/KFD
© Shelter/KFD

Even leek alles wat moeilijk te gaan, toen een tijdje geleden bleek dat Ruth Beekmans, de actrice achter Ingrid Porrez, in het ziekenhuis belandde. Ze had al lang last van hoofdpijn en bij haar opname in het ziekenhuis bleek ze een virale hersenvliesontsteking te hebben. Dit zorgde er dan ook voor dat de productie van de film een drietal weken stil lag. Door de motivatie van de geweldige ploeg en het volledige herstel van de actrice, is alles goed afgelopen. Zaterdag 12 september werden immers de laatste scènes voor de film ingeblikt. Daardoor zullen we niet langer moeten wachten en kunnen we op 16 december mét cola en een grote pot popcorn schaterlachend naar de prent staren.

De film, overigens het langspeelfilmdebuut is van bedenker en regisseur Tim van Aelst, belooft van het begin tot het einde een heuse rollercoaster te worden. Ook tijdens de opnames leek alles een beetje een rollercoaster. “Het was een fantastische rit vol onvergetelijke momenten,” zegt de regisseur. “Ik heb mogen werken met heel wat raspaarden en die zijn, zoals je weet, enorm goed in het nemen van hindernissen. Mijn grote dank gaat uit naar onze producer Sofie Peeters zonder wie deze opnames nooit zo snel hervat hadden kunnen worden.” Het ziet er dus naar uit dat van Aelsts eerste ervaring als regisseur van een langspeelfilm niet snel zal vergeten.

In de film zien we opnieuw de voltallige cast aan het werk. Dirk Porrez, Simon ‘Smos’ Vos, Turlinckx en Ingrid Porrez slagen erin de job van hun leven te pakken te krijgen. Het team krijgt de opdracht om de V.I.P. van één van de beste festivals ter wereld te bewaken. Daar doet Luc echter een ontdekking die de hele Friendship in gevaar dreigt te brengen. Discipline, Dedication & Friendship op Tomorrowland, maar vooral Safety First!

Vergeet voor je cinemabezoek trouwens zeker niet deze stappen door te nemen. Anders krijg je het team van Safety First naast je en… Die zouden wel eens ‘vies’ gevaarlijk uit de hoek kunnen komen.

Safety First – The Movie komt op 16 december in de Belgische zalen en zal gedurende de Kerstperiode vast en zeker veel gezinnen de cinemazaal binnenlokken. De prent wordt door KFD (Kinepolis Film Distribution) verdeeld. Kijk jij er naar uit om de vier weer aan het werk te zien? Laat het weten!

© Shelter/KFD
© Shelter/KFD

Bron: Persbericht KFD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *