Première ‘Ay Ramon!’: een feest voor jong en oud

Woensdag 28 oktober was het eindelijk zo ver: ik mocht mijn eerste première bijwonen, en dat als pers. Samen met mijn vriendin gingen we naar Kinepolis Antwerpen. En wat we verwacht hadden, was natuurlijk een feit: het was een hele drukte. De pers was enorm geïnteresseerd en was er dan ook erg aanwezig. Ook de ouders en kinderen, die stonden te popelen om de castleden van de film te zien en de geweldig goede Sinterklaasfilm erna te bekijken, stonden op hun benen te trillen van de zenuwen, vooral de kinderen dan.

Het was kwart na twee en plots zagen we de castleden de parking van de bioscoop oprijden. Eindelijk was het zo ver: de kinderen, ouders en de aanwezige leden van de pers konden de castleden op de rode loper spotten. Eens ze uitgestapt waren, voelde je meteen de warmte van de hele cast over je stromen. Met een brede glimlach en hun overgrote liefde voor de aanwezige kinderen, begaven de acteurs en actrices zich naar de inkomhal van de bioscoop. Benieuwd hoe dat er allemaal uit zag?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Eens binnen, moesten de acteurs klaar gaan staan voor de photocall. Hierbij gaan de acteurs voor een scherm staan, waardoor de pers gretig foto’s kan maken van de steeds glimlachende acteurs. En natuurlijk mochten ook de kinderen mee op de foto met hun geliefde vrienden van de Sint. Smile, of beter ‘Ay Ramon!’ En tot slot begaf de hele massa zich naar de bioscoopzaal, waar de allereerste publieke vertoning van de allereerste Vlaamse Sinterklaasfilm ooit plaatsvond. Voor iets oudere kinderen en eind twintigers als ik was dit moment iconisch, want na zo vele jaren konden we weer genieten van de goede oude Sint en zijn vrienden, en dat nu op het grote scherm. Lichten uit, oogjes open: de film begint!

© Screendependent
© Screendependent

Na afloop van de vertoning werden de kinderen nog eens verrast door de hele cast en was er tijd voor een praatje met de vrienden van de Sint. Zij die durfden en wilden konden zelfs op de foto met hun favoriete personage. En alsof dat nog niet genoeg was, werd er door kinderzender Ketnet achteraf over de bioscoop nog een feestje georganiseerd. Kortom: voor jong en oud was de première van Ay Ramon! een echte voltreffer. We hopen dan ook met z’n allen op een vervolg, op een tweede Ay Ramon!. Lees alvast onze recensie van de film via deze link.

#premiere #AyRamon dankwoord door #stijnconinx #sylvesterproductions @kinepolisbelgie

A video posted by ? MovieXander (@xandermichels) on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *