‘We Bare Bears’, animatie voor jong en oud

Het is al lang zo: animatiereeksen voor kinderen proberen een maatschappelijk onderwerp te raken waardoor de kinderen op een leuke manier weer wat bijleren over de maatschappij. Zo bracht Disney het verhaal van Winnie de Poeh, een animatiereeks waarin kinderen leren over verschillende persoonlijkheden en verschillende talenten. Maar ook deze We Bare Bears is een animatiereeks met heel wat knipogen naar het dagelijkse leven. En niet alleen kinderen maar ook volwassenen nemen best een kijkje, want We Bare Bears ziet er erg veelbelovend uit.

De splinternieuwe en prestigieuze animatiereeks We Bare Bears speelt in op een heel erg actueel onderwerp: de social media. Overal vind je ze, overal gebruiken we ze. Ze beheersen ons leven zonder dat we het beseffen. We vragen ons immers steeds af hoeveel likes we hebben op Facebook, hoeveel volgers en retweets op Twitter en hoe vaak mensen al wel niet op het like-hartje van Instagram drukten. Daniel Chong, maker van de reeks, brengt ons een nieuwe animatiereeks die vanaf vandaag, 16 november 2015, loopt op Cartoon Network.

© 2015 Cartoon Network
© 2015 Cartoon Network

In We Bare Baers maken we kennis met drie schattige berenbroers: Grizzly, Panda en Ice Bear. De drie grote dieren proberen zich wanhopig te mengen in het leven van de mensen en proberen een deel uit te maken van het bruisende stadsleven van de mens. En dat is moeilijk, want beren gaan nu niet meteen ongemerkt voorbij. De beren doen hun uiterste best en proberen steeds het juiste te doen. En toch belanden ze steeds in nare situaties. Dit leuke en hedendaagse verhaal wordt aangevuld met grappige en ironische momenten. Bovendien knipoogt de serie geregeld naar ons leven en dat zorgt ervoor dat niet alleen kinderen maar ook tieners en volwassenen deze reeks absoluut zullen smaken.

© 2015 Cartoon Network
© 2015 Cartoon Network

Het mooie aan de serie is de manier waarop alles naar het scherm wordt gebracht. Een groot onderwerp in de reeks is teamwork en teamgeest. En dat is erg duidelijk te zien aan de manier waarop de drie beertjes rondlopen. Ze stapelen zich op elkaar en bewegen zich voort als een toren. De beren worden geconfronteerd met de maatschappij en de sociale media. Daarnaast voelen de drie dieren de druk van de samenleving en de druk die er bij iedereen is: erbij willen horen.

Sociale druk en een beeld van onze hedendaagse maatschappij, gegoten in een leuke en boeiende animatiereeks voor jong en oud. Dat is waar het gloednieuwe We Bare Bears voor staat. De animatieserie debuteerde vorig jaar op het belangrijke en prestigieuze KLIK! Amsterdam Animation Festival. Daar wist het de Young Amsterdam Audience Award in de wacht te slepen. Als dat niet genoeg redenen zijn om elke schooldag samen met het hele gezin om 17:10 voor je televisie te kruipen en af te stemmen op Cartoon Network? Nog niet overtuigd? Bekijk dan snel deze grappige en leuke scène en laat je inpalmen door de schattigheid van de berenbroers en de knipoog naar onze maatschappij.

Ga jij deze reeks kijken of spreekt het je helemaal niet aan? Ben jij benieuwd welke linken We Bare Bears met onze maatschappij gaat leggen? Laat het weten en plaats je reactie hieronder.

© 2015 Cartoon Network
© 2015 Cartoon Network

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *