Screendependent-update – Hoe zit het nu met ‘Narnia’?

Soms zouden we er zelf van dromen: je kast open doen en plots in een hele nieuwe wereld belanden. Wanneer dan bovendien ook nog eens blijkt dat je een gigantische rol te vervullen hebt in dat sprookjesachtige land, wordt het allemaal nog onwezelijker. Maar wacht eens even? Inderdaad, het gaat over Narnia, het land dat verscholen ligt achter een kleerkast, waar een leeuw de scepter zwaait en waar een ijskoude koningin de hele boel komt terroriseren. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe was de eerste film in de fantastische reeks en dateert al van 2005 – wat word ik oud, dat is al 11 jaar geleden. – Vier jaar later kwamen de makers op de proppen met Prince Caspian, een even fenomenale prent en tevens een direct vervolg op het eerste hoofdstuk. Omdat ook deze prent een echte kaskraker was, kon een derde film in de reeks niet lang uitblijven. The Voyage of the Dawn Treader kwam uit in 2010 en wist ook weer heel wat mensen naar de bioscoop te lokken. Maar hoe zit het nu met de hele franchise? Komt er nog een film of moeten we ook onze hoop opbergen in een kastje? Tijd om even een aantal dingen op een rij te zetten.

NARNIA2
© 2005 Walden Media & Disney

De productiemaatschappij die de filmrechten voor de hele boekenreeks had, was Walden Media. Omdat de rechten in 2011 echter terug naar The C.S. Lewis Company gingen, een bedrijf dat waakt over de rechten van de schrijver van de literaire meesterwerkjes, kon Walden Media geen vervolg meer plannen. Er was geen producer meer bezig met de film, dus een vervolg bleef uiteraard uit. Maar een kleine twee weekjes geleden verscheen er opnieuw wat nieuws rond het lot van de franchise.

Volgens producer Mark Gordon – ja, er is uiteindelijk terug iemand aan de rechten geraakt – zal de volgende film in de reeks, The Silver Chair, een soort van reboot zijn waardoor de hele franchise opnieuw aan de kijker geïntroduceerd wordt. Hij hoopt dat de opnames snel kunnen beginnen, want ook het script is helemaal klaar. Dat werd dan weer neergepend door David Magee, de man die ook verantwoordelijk was voor het verhaal achter het gelauwerde Life Of Pi (2012). De hele franchise krijgt dus een nieuwe start, met een heel nieuw team en een hele nieuwe frisse cast. Jammer, want de stem van het mooie personage Aslan zal niet meer door Liam Neeson verzorgd worden.

NARNIA3
© 2005 Walden Media & Disney

Fans van de boekenreeks weten al waarover The Silver Chair juist gaat en zullen het dan ook niet vreemd vinden dat de film een reboot is. Het hele verhaal speelt zich immers een aantal decennia later af dan de laatste film The Voyage of the Dawn Treader (2010). We zouden nu een heersende koning Caspian zien die de hulp inschakelt van oude vriend Aslan om de vermiste prins Rillian te vinden. En dat is belangrijk, want Rillian is Caspian’s zoon en enige erfgenaam. Om Caspian te helpen rekruteert Aslan twee schoolgaande jongens: Eustace Stubb en Jill Pole. En ja, Eustace Stubb kennen we nog van de laatste prent, maar het staat zo goed als vast dat ook zijn personage niet door Will Poulter wordt gespeeld.

NARNIA4
© 2010 Walden Media & Disney

Kijk jij uit naar de nieuwe film in de Naria-reeks of vind je het allemaal maar niets? Vond jij de vorige films geweldig of lieten ze je allemaal maar koud? Laat het weten door je mening met iedereen te delen!

0 reacties

  1. Jesus… wet hebben ze tegenwoordig om van haast elke populaire film een reboot te gaan maken? Denken ze nou dat mensen achterlijk zijn en niet op’t internet kunnen opzoeken?

    1. Ja, maar pas op! Het betreft hier een reboot die het verhaal voortzet. Ik snap het wel, aangezien de boeken zich er perfect toe lenen en het probleem waarschijnlijk ook bij Will Poulter ligt. En daarnaast mag elke productiemaatschappij met de rechten doen wat ze willen! Dus een reboot is in dit geval meer dan normaal, alleen al omdat er nieuwe mensen aan het roer staan.

  2. Ik vond het al jammer toen we afscheid moesten nemen van Peter (William Moseley), mijn huge celebritycrush at the time. Ik wil echt niet ook afscheid nemen van Prins Caspian (Ben Barnes). 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *