Review – The Intern (2015)

Informatie
Regie: Nancy Meyers
Cast: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo & Ander Holm
Genre: Komedie
Distributeur: Warner Bros.
Releasedatum bioscoop: 25 september 2015
Releasedatum Home Video: 10 februari 2016, beschikbaar op DVD en Blu-Ray

TIN-02309FDr
© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. Alle Rechten Voorbehouden.

Recensie
Hoewel er steeds meer ‘hippe’ senioren komen die een stapje wagen richting de wereld van Facebook en Twitter, zijn er ook nog steeds bijzonder veel derde leeftijders die zich afkerig opstellen tegenover al dat jonge gedoe. En kan je het hen echt kwalijk nemen? Neen, want de technologie gaat voortdurend verder en het zijn ook vooral jongeren die in al die vooruitgang geïnteresseerd zijn. Dat de generatiekloof stilaan gedicht wordt, is misschien wel een illusie. Jongeren zijn immers dagelijks bezig met dingen als Facebook en checken om de twee seconden of ze op hun nieuwste foto nog geen like hebben. Ouderen geven daar gewoon echt niet om, ze zijn er gewoon echt niet mee bezig. En niet alleen op het vlak van technologie en sociale media is de generatiekloof reusachtig. Op het vlak van waarden en normen is er tussen de huidige generaties ook een bijzonder aardig verschil. Wat in de tijd van de huidige bejaarden compleet ondenkbaar was, is vandaag misschien wel de gewoonste zaak van de wereld. Neem nu bijvoorbeeld een dertienjarig meisje dat dronken thuiskomt van een avondje stappen? Dat er zowel qua interesse, technologische aanleg én moraal besef een groot verschil is tussen de generaties, wordt niet alleen duidelijk in het dagelijkse leven. Vaak proberen ook filmmakers dit probleem in beeld te brengen. Zo kregen we dit jaar nog While We’re Young voorgeschoteld. Sinds 10 februari 2016 ligt The Intern in de winkelrekken. Laten we eens bekijken of deze film de generatiekloof ook zo mooi in beeld brengt.

TIN-02500r
© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. Alle Rechten Voorbehouden.

In The Intern volgen we de gepensioneerde weduwnaar Ben Whittaker. Hij probeert van zijn pensioen te genieten en weigert de rest van zijn leven tussen de vier muren van zijn huis te spenderen. Hij reist veel, spreekt vaak af met vrienden en geniet met volle teugen van zijn leven. Maar telkens wanneer de man niet kan reizen, ziet hij enorm af van het feit dat hij alleen thuis zit. Maar daar lijkt verandering in te komen. Wanneer Ben op een dag een flyer tegenkomt, waarop staat dat een bedrijf zoekt naar stagiair-senioren, voelt hij zich geroepen om mee te solliciteren voor deze kans. En dat is al meteen een heuse opdracht, want hij moet een sollicitatiefilmpje maken en dat vervolgens uploaden. Ben wordt uiteindelijk gekozen en moet werken als de persoonlijke stagiair van Jules Ostin, de CEO en oprichtster van een online kledingwinkel. Ben merkt dat hij als oudere man overweldigd wordt door de jonge geest van het hele bedrijf. Maar Jules maakt iets los bij hem. The Intern vertelt over een generatiekloof waarbij beide hoofdpersonages stilaan moeten beseffen dat beide leeftijdsgroepen positieve aspecten hebben. En langzaam aan ontstaat er tussen Jules en Ben een mooie hechte vriendschap…

TIN-03412
© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. Alle Rechten Voorbehouden.

Op zich lijkt de film een heel nobel doel te hebben, namelijk aantonen dat een generatiekloof geen hindernis is voor een knappe vriendschap. Maar eigenlijk is dat iets wat we allemaal al wel weten. In die zin is The Intern dan ook niet echt vernieuwend. Het enige wat speciaal is aan de film, is dat we zien hoe Whittaker (De Niro) worstelt met de hedendaagse technologie en flierenfluitersmentaliteit. Verder wordt de film gevuld met onnodig lange scenes die je enorm vaak doen geeuwen. De film duurt bovendien ook nog eens bijna twee uur, en dat is bijzonder veel. Daarnaast heb je een aantal keer het gevoel dat de film gedaan is, terwijl er nog meer scenes volgen. En dat is niet leuk, want het lijkt alsof de regisseur de film niet echt rustig durft neer te leggen.

TIN-FP-0018
© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. Alle Rechten Voorbehouden.

Bovendien lijkt het ook een beetje belachelijk dat een bompa in een jong en modern bedrijf gaat werken. Hoewel het idee misschien wel leuk is, weet je dat er in de huidige competitieve samenleving immers geen plaats zou zijn voor een bejaarde stagiair in een groeiend jong bedrijf. Maar daar moet je misschien niet te veel aan denken, want uiteraard is The Intern volledig fictief en gaat het om de boodschap die de film brengt. Maar tot grote spijt valt het op dat die boodschap ergens verloren gaat. Regisseur Nancy Meyers had beter een film gemaakt van om en bij de 80 minuten, die een veel krachtigere boodschap had gebracht. En niet alleen Meyers levert een vermoeiende film. Ook sterren Anne Hathaway en Robert De Niro, die  op zich aangename en boeiende personages neerzetten, beginnen na verloop van tijd te vervelen. En dat ligt opnieuw aan het feit dat je te lang moet kijken naar de evolutie die de personages doormaken. Alles gaat gewoonweg veel te traag.

TIN-FP-0039
© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. Alle Rechten Voorbehouden.

Maar uiteraard is The Intern niet helemaal slecht, want Meyers levert een mooi gefilmd en goed geacteerde prent. Los van het feit dat de film bijzonder langdradig is en soms zelfs saai, levert Meyers af en toe schattige momenten die je een echte glimlach op je gezicht brengen. En dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat: het feel-good moment. Meyers heeft dat dan natuurlijk weer te danken aan haar mooie protagonisten. Ben Whittaker, gespeeld door Robert De Niro, is een schattige en boeiende oude man die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, wat natuurlijk geheel begrijpelijk is. De Niro zet de rol van Whittaker mooi neer, op een rustige en vriendelijke manier. En vooraf denk je terecht dat de rol van De Niro in de loop van de film evolueert, maar het duurt allemaal een beetje te lang. Dat geldt immers ook voor Jules Ostin, de rol van Anne Hathaway. Alles blijft een beetje te monotoon, waardoor je je al snel gaat afvragen wat je vanavond nu weer ging koken… Als je begrijpt wat ik bedoel.

Het verdict
Nancy Meyers, bekend als regisseur van The Holiday (2006), levert de kijker een prent die bijzonder traag gaat. Het duurt lang vooraleer de personages uit hun cocon ontwaken en er dus echt iets op het scherm gebeurt. Bovendien is het verhaal ook een beetje aan de saaie kant en lijkt het nergens heen te gaan. Desalniettemin is het zeker dat er voor The Intern een publiek is. Mensen die graag hun hoofd helemaal leegmaken en voor het slapengaan al eens willen dutten in de zetel, moeten de nieuwe van De Niro absoluut een kans geven. En moest je dutten in de zetel, kan dat zelfs geen kwaad. Het verhaal is niet samenhangend, dus je kan eender waar inpikken en alsnog volgen. Bekijk nu de onderstaande trailer en beslis of jij de film wil kijken. The Intern is sinds 10 februari 2016 beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Wat denk jij? Is The Intern de perfecte film voor jou? Zag jij de film al in de biodcoop of heb je hem al op DVD of Blu-Ray? Laat het weten door hier een reactie te plaatsen en je bevindingen met het wereldwijde web te delen!

0 reacties

  1. Wat jammer dat je niet zo positief bent over The Intern. Ikzelf heb ‘m nog maar net het voorbije weekend gezien en ik vond ‘m geweldig! Een ideale film voor een ontspannen avond, als je ’t mij vraagt.

    Ik was trouwens uitgenodigd voor de avant-première door Warner Bros (denk ik), maar helaas ben ik toen niet kunnen gaan wegens ziekte. Ben blij dat ik ‘m ondertussen wel gezien heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *