Trailer-tijd – Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Het zal altijd zo zijn: de wereld is en blijft in de ban van alles over, rondom en in verband met Star Wars. De gigantische franchise, die in 1977 de hele wereld verbaasde, blijft ook vandaag de dag nog steeds miljoenen fans telkens weer naar de bioscopen trekken. Dat de fans bijzonder trouw blijven aan hun geliefde filmreeks bewees ook de recente Star Wars: The Force Awakens van knalregisseur J.J. Abrams. Vele fans wachtten al jaren op een nieuwe prent en die kwam er dan uiteindelijk ook. Toen Disney besliste Lucasfilm op te slorpen, maakten ze meteen duidelijk dat ze Star Wars een nieuw leven wilden geven, tot groot jolijt van de fans. En die verslaafde fans die Star Wars als een ware drug zien, kunnen echt op hun beide oren slapen, want Lucasfilm en Disney zijn van plan de kijkers elk jaar van een aangename portie Star Wars te voorzien. Zo komt de filmdistributeur eind dit jaar met het allereerste uitbreidende verhaal in het universum. En net gisteren liet Disney de trailer van die eerste standalone-film, getiteld Rogue One: A Star Wars Story, op de wereld los.

Master_Cast_Photo_1of2
Foto waarmee de productie en cast werd aangekondigd. © 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved

Hoewel niet iedere Star Wars-fan even opgewonden is over de uitbreidende beweging van Lucasfilm en Disney, blijven ze toch allemaal bijzonder nieuwsgierig. Maar eerlijk: wie kan het hen kwalijk nemen? Over die eerste film zijn er nog niet veel details te vinden. Officieel laat Disney weten dat de film zich afspeelt voor de gebeurtenissen van Star Wars: A New Hope (1977), de eerste film van de originele trilogie. Rogue One vertelt het verhaal van een aantal onwaarschijnlijke helden die de schijnbaar onmogelijke opdracht krijgen om de plannen van de Death Star te stelen. Verder valt er over de prent nagenoeg niets meer te vertellen. In de film duiken heel wat bekende acteurs op. Zo zullen bekende sterren als Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Mads ‘Le Chiffre’ Mikkelsen en Forest Whitaker in de film te bewonderen zijn. En als dat nog niet genoeg is: de film wordt geregisseerd door de ongelooflijk getalenteerde Gareth Edwards, die je kent van sciencefiction-films als Monsters (2010) en de Godzilla-reboot van 2014. Wat kan er nu nog misgaan? Niets, toch?

Rogue One: A Star Wars StoryPh: Film Frame©Lucasfilm LFL
© 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved

De volgende film in de Star Wars-wereld kunnen we dan verwachten in 2017. Dan is het echter geen standalone-film die we op ons afgevuurd krijgen. Met The Force Awakens begonnen Disney en Lucasfilm een nieuwe trilogie, waarvan we dus tweejaarlijks een prent kunnen verwachten. Tussendoor komen de giganten dan weer op de proppen met hun serie standalones. Zo kunnen we in de nabije toekomst een film verwachten die volledig draait rond Han Solo. Je mag als Star Wars-fan dus echt helemaal gerust zijn. Maar genoeg gezever nu, want jij wil natuurlijk ook die nieuwe trailer bekijken. Wel, check hem snel hier onder en laat dan weten waarom jij wel of niet uitkijkt naar de allereerste spin-off film van de Star Wars-franchise. Rogue One: A Star Wars Story komt helemaal vanuit de ruimte naar de bioscopen op 14 december 2016, een datum die je niet mag vergeten.

Ben jij ben benieuwd naar die eerste uitbreidende Star Wars-film of kijk je echter twijfelachtig naar het hele gedoe? Wat denk jij van deze trailer? Spreekt hij je aan of net helemaal niet? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen en je mening met iedereen te delen.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *