Officieel: Noomi Rapace in ‘Alien: Covenant’

Ridley Scott is nog maar net bekomen van zijn wereldwijd succes met The Martian. Toch zit de man momenteel al opnieuw op de regisseursstoel om zijn volgende kassucces in te blikken. In 2012 presenteerde de ongelooflijk getalenteerde cineast ons eindelijk nog eens een film in dezelfde sfeer als de Alien-franchise: Prometheus. En wanneer de fans hoorden dat het niet alleen een film in dezelfde sfeer zou worden, maar tevens een prequel op het hele Alien-gebeuren, wisten ze niet meer waar kruipen. Prometheus werd een ongelooflijk kassucces, maar liet de recensenten met gemengde gevoelens achter. Voor de ene was de film een flauw afkooksel en voor de andere opende het nieuwe verhaal een hele nieuwe wereld. Maar de fans mogen op hun beide oren slapen: er komt een vervolg, het heet Alien: Covenant en Noomi ‘Dr. Shaw’ Rapace keert uiteindelijk toch terug.

© 2016 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.
© 2016 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.

Hoewel het er vanaf het begin vingerdik op lag, was het niet meteen duidelijk of distributeur Twentieth Century Fox wel een sequel wilde. Ook Scott, die maar al te graag knallende sciencefiction maakt, wist niet goed of er nog één zou komen. Al snel begon de pers geruchten te verspreiden, maar niets ervan werd door de filmstudio bevestigd. Maar dan kwam er eindelijk schot in de zaak. Fox bevestigde dat het een vervolg wou met zowel Michael Fassbender en Noomi Rapace, die beiden hun rol van Prometheus zouden hernemen. Scott werd opnieuw aangesteld als regisseur, maar het hele project liep vertraging op. De film zou uitkomen in 2014.

Blomkamp brengt alles in een stroomversnelling

Wanneer de hele wereld vernam dat District 9-regisseur Neill Blomkamp groen licht kreeg voor een nieuwe film in de echte Alien-franchise, werd het nog onduidelijker of er nu wel of niet een vervolg op Prometheus zou komen. Maar toen kwam het goede nieuws. Scott en Fox maakten bekend dat het vervolg al in pre-productie was en dat de prent in 2017 op het witte scherm zou verschijnen. Michael Fassbender, die tegen het einde van Prometheus gereduceerd was tot een hoofd, keert terug als David en wordt vergezeld van heel wat interessante namen. Naast Fassbender zien we Billy Crudup (SpotlightBlood Ties) en Katherine Waterston. Haar zien we bovendien in Fantastic Beasts and Where to Find Them, het uitbreidende verhaal van de Harry Potter-franchise. En vandaag kwam uiteindelijk het nieuws waarop velen hadden gewacht. Het was immers volledig onduidelijk of Noomi Rapace, die in Prometheus een knaller van een rol speelde als Dr. Shaw, zou terugkeren. Maar wees gerust, ware fans: Rapace keert terug en dat maakt alles nog beter, niet?

© 2012 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.
© 2012 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.

Alien: Covenant is een directe sequel op Prometheus. Waar het verhaal nu net heen gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Officieel is dit het enige wat Twentieth Century Fox vrijgeeft.

“Terwijl ze onderweg is naar een afgelegen planeet in een verre uithoek van de melkweg, ontdekt de bemanning van het ruimteschip ‘Covenant’ een waar paradijs. Dat is alleszins wat zij denken, want wanneer ze alles wat beter onderzoeken, beseffen ze dat het eigenlijk een duistere en gevaarlijke wereld is. En de enige inwoner die ze op de planeet aantreffen is David (Fassbender), een overlevende van de rampzalige Prometheus-expeditie.”

Waar de rest van het verhaal uiteindelijk over zal gaan, is voor iedereen nog gissen. Maar het klinkt in ieder geval al bijzonder veelbelovend. Ridley Scott zal de kijker ongetwijfeld opnieuw heel smakelijke sciencefiction presenteren. Momenteel staat de film gepland voor een release op 2 augustus 2017. Bekijk alvast deze setfoto die vorige week door Fox werd vrijgegeven.

© 2016 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.
© 2016 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.

Ben jij ook zo benieuwd naar waar Ridley Scott ons nu mee gaat nemen? Kijk jij ook uit naar het vervolg op Prometheus en vind jij het ook zo geweldig dat Noomi Rapace uiteindelijk toch terugkeert? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *