Review – Wildlike (2016)

Informatie

Regie: Frank Hall Green
Cast: Ella Purnell, Brian Geraghty & Bruce Greenwood
Genre: Drama, avontuur, thriller
Distributeur: Just Entertainment
Releasedatum DVD: 24 mei 2016

© Inception Film Partners. All Rights Reserved.
© Inception Film Partners. All Rights Reserved.

Recensie

Stellen dat dramafilms iets voor vrouwen is, is ronduit belachelijk. Er worden immers ongelooflijk veel voortreffelijke dramafilms gemaakt die je gewoon niet mag missen. Denk maar aan het schitterende The Pursuit of Happyness (2005), Ridley Scotts Gladiator (2000) en uiteraard ook Titanic (1997). Het zijn stuk voor stuk dramaklassiekers die je gezien moet hebben. Jammer genoeg verschijnt niet elke dramafilm in de bioscoop en worden sommige films meteen naar het kleine scherm doorverwezen. Wildlike, een pakkend drama, verscheen nooit in de Belgische zalen maar kwam wel uit op DVD. Is het jammer dat deze prent niet super bekend is?

© Inception Film Partners. All Rights Reserved.
© Inception Film Partners. All Rights Reserved.

In Wildlike maken we kennis met Mackenzie, een 14-jaar jong introvert meisje. Wanneer haar vader sterft en haar moeder wegens psychologische problemen in behandeling gaat, moet Mackenzie gaan logeren bij haar oom. Hij woont in een rustig dorpje in Alaska, ver van de echte bewoonde wereld. Op zich lijkt het wel leuk, want Mackenzie krijgt alles wat ze wil en mag doen wat ze maar wenst. Maar wanneer ze merkt dat haar oom een abnormale belangstelling voor haar heeft, beslist ze te vluchten. Ze begint aan een ongelooflijk lange en avontuurlijke reis richting haar thuisstad Seattle en die loopt niet van een leien dakje. Mackenzie weet niet hoe ze met haar problemen moet omgaan en kan er met niemand over praten. En dan ontmoet ze Bartlett, een eenzame man die door Alaska trekt. Maar kan de arme Mackenzie bij hem wel terecht met haar problemen?

© Inception Film Partners. All Rights Reserved.
© Inception Film Partners. All Rights Reserved.

Wildlike biedt de kijker alles wat hij van een dramafilm mag verwachten. Allereerst is de toon van de film meteen heel zacht en mooi. Bij aanvang van de film heb je al meteen door dat je naar een kwalitatief erg hoogstaande prent aan het kijken bent. Je maakt kennis met Mackenzie en weet ook meteen hoe haar persoonlijkheid in elkaar steekt. Bovendien voel je ook meteen dat er iets vreselijk gaat gebeuren. Wanneer dat moment daadwerkelijk verschijnt, voel je meteen mee me het hoofdpersonage en dat is ongelooflijk goed. Op een korte tijd weet regisseur en schrijver Frank Hall Green zijn protagonist bijzonder goed voor te stellen en slaagt hij er in een oeverloos medelijden te creëren bij de kijker. Daarnaast houdt de filmmaker de oom op een erg grote afstand, waardoor je ook meteen voelt wat voor vreselijk persoon die zieke man wel niet is.

© Inception Film Partners. All Rights Reserved.
© Inception Film Partners. All Rights Reserved.

Het verhaal bouwt perfect op en is bovendien ook heel ontroerend. Je volgt immers een meisje met een vreselijk probleem. Aangenaam is ook dat je evenveel weet als Mackenzie, waardoor je als kijker eigenlijk mee haar last draagt. Bartlett, de man die ze doorheen haar reis tegen het lijf loopt, fungeert als een heel luchtig en aangenaam tegengewicht. Het zet de kijker op zijn gemak en dat zorgt ervoor dat de film tot op het einde ongelooflijk sterk blijft. Regisseur Frank Hall Green levert dus een knaller van een dramafilm die verhaaltechnisch compleet klopt. Ook de beelden die de kijker te zien krijgt, zorgen hier en daar voor kippenvel. Want naast drama is er ook heel wat plaats voor het avontuurlijke aspect aan de film. De beelden van de adembenemende natuur in Alaska zorgen voor aangename pauzes en laten de kijker voortdurend gebiologeerd naar het scherm staren. Wildlike is een mooie mix tussen drama enerzijds en avontuur anderzijds.

© Inception Film Partners. All Rights Reserved.
© Inception Film Partners. All Rights Reserved.

Het allersterkste aan deze film is wellicht het bewonderenswaardige acteerwerk van Ella Purnell. De jonge actrice, die je binnenkort ziet schitteren in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016), draagt de film helemaal. Ze zet een ongelooflijk sterke, rakende en geloofwaardige acteerprestatie neer. De sympathie die je voor haar personage krijgt, is bijna eng. Je zou haast denken dat het gaat om een echte persoon en niet om een fictief personage. Het tegengewicht is dus de eenzame Bartlett, die knap neergezet wordt door Bruce Greenwood. Hem ken je wellicht het beste als Pike uit de nieuwe Star Trek-franchise. Greenwood speelt een gebroken man die met zichzelf worstelt. Het is dan ook knap om te zien hoe beide personages elkaar uit de problemen helpen.

Het verdict

Wildlike is een ongelooflijk rakende, boeiende en knap geregisseerde dramafilm. Het is een film die je op je gemak zet en toch ook voortdurend laat meevoelen met de personages. Op geen enkel moment verveelt het verhaal en nooit lijkt er iets te ver gezocht. Frank Green Hall, die de film zowel schreef als regisseerde, zet een ongelooflijke prestatie neer. Zijn film is een echt pareltje en het is dan ook jammer dat er zo weinig mensen van Wildlike horen. Het acteerwerk is schitterend en de personages zijn tevens heel mooi uitgewerkt. Deze drama-avonturenfilm is dus een absolute must-see en mag niet ontbreken in je filmverzameling. Wildlike ligt sinds 24 mei 2016 in de winkelrekken en is verkrijgbaar op DVD. Bekijk nu deze mooie trailer.

KOOP VIA - klein

Ben jij een grote fan van dramafilms en wil je deze Wildlike maar al te graag kijken? Spreekt het verhaal je aan of laat deze film je maar koud? Heb je de film al op DVD bemachtigd of ben je het van plan? Laat het weten door hier onder te reageren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *