Review – Miss You Already (2016)

Informatie

Regie: Catherine Hardwicke
Cast: Toni Collette, Drew Barrymore, Dominic Cooper, Paddy Considine & Jacqueline Bisset
Genre: Drama, komedie
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 18 mei 2016
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 september 2016

© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.
© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.

Recensie

Het is een harde realiteit, maar het is de realiteit: iedereen wordt in zijn of haar leven wel eens een keer geconfronteerd met kanker. Ofwel krijg je het zelf, ofwel wordt de vreselijke ziekte vastgesteld bij één van je familieleden of dichtste vrienden. De tijd dat kanker maar nauwelijks voorkwam, is dus al lang voorbij. In Hollywood maken filmstudio’s dan ook maar al te graag films over iemand die ongeneselijk ziek is. Ook dit jaar verschenen er films over dat onderwerp. Zo kwam distributeur Dutch FilmWorks op de proppen met Miss You Already. Maar is het ook echt een goede film?

© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.
© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.

In Miss You Already maken we kennis met twee vriendinnen, die eigenlijk helemaal elkaars tegenpolen zijn. Jess is een bescheiden iemand en leeft met haar doodgewone echtgenoot op een boot. Milly daarentegen is een echt feestbeest. Ze heeft een rockster als man en werd al snel moeder. Samen met haar twee kinderen en haar man woont ze in een mooi huis in de stad. Jess kijkt op naar Milly en is jaloers op haar ‘moeder zijn’. Maar dat gaat veranderen, want na jarenlang proberen ontdekt Jess eindelijk dat ze ook moeder gaat worden. Tegelijkertijd stellen dokters bij Milly borstkanker vast. Jess weet met haar enthousiasme geen blijf, terwijl Milly vecht tegen het monster dat kanker heet.

© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.
© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.

Alleen al omdat het een onderwerp is dat zo dicht bij de mensen staat, slaagt het verhaal van Miss You Allready er meteen in de kijker mee te trekken. Met een soort van sneltrein raas je door het eerste deel van het verhaal. Jess vertelt de toeschouwer welk verleden ze met haar vriendin heeft en dat zorgt ervoor dat je ook heel snel weet wie de twee zijn. Meteen kan de kijker zich met één van de beide hoofdpersonages vereenzelvigen, wat ongelooflijk veelbelovend overkomt. En dan begint Miss You Already echt, aan een traag maar nog steeds meer dan aangenaam tempo.

© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.
© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.

Op zich is het verhaal van deze dramatische komedie niet echt heel erg moeilijk, hoewel het toch redelijk gelaagd is. De rode draad vertelt het verhaal van twee vriendinnen die moeten omgaan met elkaar, elkaars geluk en ongeluk. En dat is natuurlijk heel erg boeiend, want de kijker komt zo heel dicht bij de personages. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Miss You Already een film is vol emoties, die je al dan niet snotterend achterlaat. De film raakt je op zo veel momenten op een aangename manier. De gevoelens die je op je afgevuurd krijgt zijn op geen enkel moment lastig of té fel.

© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.
© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.

Miss You Already heeft wel één groot probleem dat tegelijk eigenlijk ook een groot pluspunt aan de film is. Het humoristische komt af en toe een beetje te hard naar voor, wat het dan ook heel lastig maakt om met de gevoelens om te gaan. De schrijvers van het verhaal hebben er bewust voor gekozen om op een semi-ludieke manier om te gaan met Milly’s ziekte, wat de film natuurlijk nooit zwaar maakt. Miss You Already blijft tot op het einde een heel erg luchtige film, maar fans van echt drama kunnen dit soms wat lastig vinden. Want hoe weet je nu of de makers van de film willen dat je lacht of huilt? Wel, ze laten het open en dat is dus goed en tegelijk ook niet goed.

© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.
© 2015 S Films (MYA) Limited. All Rights Reserved.

Het acteerwerk dat je in de film mag bewonderen, is van een heel erg mooi niveau. De absolute sterren van deze dramafilm zijn de hoofdrolspelers Drew Barrymore en Toni Collette, die respectievelijk de rol van Jess en Milly voor hun rekening nemen. De twee komen ongelooflijk goed over op het scherm. De chemie spat ervan af en dat is voor de kijker een echt feest. Ook de mooie ondersteunende rollen van Dominic Cooper en Paddy Considine, respectievelijk de echtgenoten van Milly en Jess, zorgen voor een aangename variatie. De cast speelt heel goed samen, wat het boeiende, grappige en emotioneel geladen verhaal perfect doet overkomen.

Het verdict

Regisseur Catherine Hardwicke, die eerder films als Twilight (2008) en Red Riding Hood (2011) presenteerde, bezorgt de kijker een heel erg mooie film. Het verhaal neemt de kijker meteen mee en weet deze ook echt geboeid te laten tot op het einde. Het enige lastige aan deze dramafilm is dat het soms niet meteen duidelijk is of je een gebeurtenis nu ernstig moet opvatten of niet. De cast levert uitstekend werk, met in het bijzonder de mooie chemie tussen Toni Collette en Drew Barrymore. Zoek je dus nog een aangename dramafilm, dan is deze Miss You Already een dikke, vette aanrader. De film ligt sinds 30 september in de winkelrekken en is beschikbaar op DVD en Blu-Ray. Bekijk nu de interessante trailer.

koop-via-klein

Ben jij fan van dramafilms en denk jij dat deze Miss You Already een echte kanshebber voor jou is? Wat spreekt je wel of niet aan? Denk je dat het een boeiend verhaal is? Zag je de film al in de bioscoop of wil er een exemplaar van? Laat het weten door nu te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *