Review – The Night Manager: seizoen 1 (2016)

Informatie

Regie: Susanne Bier
Cast: Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Tom Hollander & Elizabeth Debicki
Genre: Criminaliteit, mysterie, drama
Datum eerste aflevering: 21 februari 2016
Originele zender: AMC
Distributeur: Just Entertainment
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 6 september 2016

© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.
© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Het woelt in de Arabische wereld. Terwijl er in Syrië elke dag hard wordt gevochten en duizenden mensen maandelijks het leven laten, durven we wel eens te vergeten dat er ook andere landen afzien van de zogenoemde Arabische Lente. Het begon allemaal in Tunesië, maar de opstand die je wellicht het meeste bijblijft is die in Egypte. In 2011 kwam het Egyptische volk in opstand tegen het meedogenloze bewind van president Mubarak. En net daar begint The Night Manager, een spannende miniserie met Tom Hiddleston een Hugh Laurie.

© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.
© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

The Night Manager neemt ons dus mee naar Egypte. Jonathan Pine werkt er in Caïro als nachtmanager van een prachtig hotel. Wanneer één van zijn vrouwelijke gasten in de problemen blijkt te zitten, probeert Pine er alles aan te doen haar te redden. Maar niet veel later vindt hij haar dood terug in haar hotelkamer. De man achter de moord zou de gevreesde wapenhandelaar Richard ‘Dicky’ Roper zijn. Een aantal jaren later wordt Pine door Angela Burr, hoofd van een Britse geheime dienst en ex-MI6, gecontacteerd. Zij wil dat Pine onder een valse naam infiltreert in de organisatie van Roper. Jonathan gaat in op het aanbod, maar dat is misschien helemaal geen slimme keuze…

© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.
© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Deze miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Le Carré uit 1991. Het komt dan wellicht ook niet als een verrassing dat het verhaal ongelooflijk sterk en goed in elkaar zit. Le Carré, wereldwijd bekend als de meester van het spionnage-genre, bezorgde de makers van deze reeks immers een spannend boek vol interessante plottwists. Perfect seriemateriaal is het zeker, want de makers zorgen ervoor dat je echt helemaal aan het scherm kleeft. The Night Manager is zonder twijfel één van de spannendste reeksen die je de laatste jaren op het scherm zag. Er is voortdurend een perfecte spanning die echt niet te snijden is.

© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.
© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

En niet alleen het verhaal is ongelooflijk knap. Ook het acteerwerk van de voltallige sterrencast is gewoonweg perfect. De cast wordt aangevoerd door een fenomenale Tom ‘Loki’ Hiddleston. De Britse acteur, die voor zijn rol in deze reeks als één van de beste kandidaten voor James Bond wordt genoemd, levert de rol van zijn leven als Jonathan Pine. Zijn tegenspeler is Hugh Laurie, die op meesterlijke wijze de rol van Richard Onslow Roper speelt. Hij jaagt je geregeld de stuipen op het lijf. Maar ook het vrouwelijk geslacht zorgt in deze reeks geregeld voor kippenvel. De acteerprestaties van Olivia Colman en Elizabeth Debicki zijn ongelooflijk geloofwaardig.

© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.
© 2016 AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

The Night Manager is een uniek project dat een monsterbudget had. En dat is er ook aan te zien, want de reeks neemt je mee naar heel wat plekken in de wereld: van Marokko tot Egypte, van Mallorca tot Londen en dan nog naar Zwitserland. Een verrassing is het dan ook niet dat alles op een formidabele manier in beeld is gebracht. Dat is de verdienste van de getalenteerde regisseur Susanne Bier. De Deense vrouw levert een ongelooflijke en onvergeetbare reeks met knappe beelden en erg kunstige shots. Hoedje af voor deze vrouw, die bovendien ook eerder getipt werd als mogelijke regisseur voor Bond 25.

Het verdict

The Night Manager is zonder twijfel een enorm kwaliteitsvolle reeks die je voortdurend op het puntje van je stoel laat zitten. De spanning wordt op een machtige manier opgebouwd en het verhaal is over de gehele lijn boeiend. De cast, geleid door een fenomenale Tom Hiddleston, levert ook perfect acteerwerk af. Hiddleston is meer dan ooit geschikt om de rol van James Bond over te nemen van Daniel Craig. En dat komt natuurlijk ook door de getalenteerde regisseuse Susanne Bier. Ze maakt van The Night Manager een stijlvolle reeks die je geenszins mag missen. The Night Manager ligt sinds 6 september 2016 in de winkelrekken en is te koop op DVD en Blu-Ray. Bekijk de trailer nu.

koop-via-klein

Denk jij dat deze spannende spionnagereeks iets voor jou is? Ben je benieuwd om te zien hoe Susanne Bier het verhaal naar het scherm brengt? Zag je de reeks al op televisie of wist je al een exemplaar op DVD of Blu-Ray te bemachtigen? Reageer nu en laat het weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *