Review – The Pack (2016)

Informatie

Regie: Nick Robertson
Cast: Jack Campbell, Anna Lise Phillips, Katie Moore, Hamish Phillips & Charles Mayer
Genre: Horror, thriller
Distributeur: Just Entertainment
Releasedatum DVD: 15 september 2016

© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.
© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.

Recensie

Binnen twee weken is het weer zover. Het is tijd om pompoenen buiten te zetten, kaarsen aan te steken en je in je meest duistere kostuum te steken. Halloween komt steeds dichterbij. Wellicht zullen er veel Halloweenfeestjes zijn, maar het is en blijft geweldig om te genieten van een knallende horrorfilm. En zoals je eerder al las, zijn er ongelooflijk veel. Just Entertainment bracht op 15 september The Pack uit op DVD. Maar is het ook echt dé perfecte horrorfilm voor een griezelavond op 31 oktober?

© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.
© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.

The Pack neemt ons mee naar het Australische platteland. Adam is een boer en woont er samen met zijn gezin in een grote ranch. Dagelijks gaat de man zij schapen controleren, maar telkens merkt hij dat er een deel van hen op een bloederige wijze zijn omgebracht. En niet alleen dat gaat slecht, ook met de dierenartsenpraktijk van zijn vrouw Carla gaat het niet goed. Wanneer Adam en Carla met hun zoontje en dochter op een avond gezellig bij elkaar zitten, merken ze dat er iets vreemd aan de hand is. Er liggen duistere roofdieren op de loer die maar al te graag in het huis willen. Loopt dat allemaal goed af?

© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.
© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.

De eerste beelden van The Pack doen je meteen heel erg enthousiast worden. Met een onheilspellende scene die de kijker nog steeds in het ongewisse laat, trapt regisseur Nick Robertson zijn horror-thriller af. En mispak je niet. Hoewel The Pack misschien geen bekende film is en het budget veel lager ligt dan dat van pakweg The Conjuring 2, is het horrorgehalte ongelooflijk hoog. Verwacht je maar aan een heleboel enge momenten en een hoge dosis bloed. The Pack doet het dus helemaal niet slecht in zijn genre.

© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.
© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.

En toch is het niet helemaal perfect. Het probleem met kleinere horrorfilms is dat er vaak enkel gefocust wordt op de horror. Er is weinig omkadering en een magere verdieping van de personages. The Pack zit ook met dat probleem, al is het hier al een pak beter. Regisseur Nick Robertson neemt wel de tijd om een kader te schetsen, maar het is niet goed genoeg. De personages die de kijker gepresenteerd krijgt zijn te mager en ook het grotere verhaal – in dit geval een familie in financiële moeilijkheden – wordt te weinig uitgewerkt. En dat is ongelooflijk jammer, zeker als je weet dat The Pack daardoor stukken beter had kunnen zijn.

© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.
© 2015. Breakout Movies Pty. Ltd. All Rights Reserved.

Zoals bij vele films is het verhaal van The Pack dus niet ongelooflijk sterk. Het stoort misschien wel, maar ergens moet je wel rekening houden met de bedoeling van de filmmakers. Met The Pack willen ze geen sterk verhaal brengen. Regisseur Robertson wil enkel een amusante film die de kijkers geregeld de stuipen op het lijf jaagt. En dat is zeker gelukt. Ook het acteerwerk zit helemaal goed. De rol van Adam wordt mooi naar het scherm gebracht door Jack Campbell en ook die van zijn vrouw Carla wordt mooi neergezet door Anna Lise Phillips. Voorts zijn ook de kinderen neergezet door degelijke acteurs.

Het verdict

Regisseur Nick Robertson presenteert de horrorfan vast en zeker een film die er helemaal staat. Hij slaagt compleet in zijn opzet en weet de kijker hier en daar de stuipen op het lijf te jagen. Jammer genoeg is het verhaal niet helemaal overtuigend en wordt daar net iets te weinig aandacht aan gegeven. Gelukkig komt alles verder wel professioneel over en zijn ook de speciale effecten ongelooflijk overtuigend. Op het acteerwerk is tevens niets aan te merken. Adams gezin komt zonder problemen overtuigend over. The Pack is een amusante en entertainende horrorfilm, maar er zijn er betere. De film ligt sinds 15 september 2016 in de winkelrekken en is te koop op DVD. Bekijk nu de trailer.

koop-via-klein

Ben jij een echte horrorfan en kijk jij uit naar Halloween? Spreekt het verhaal van The Pack je aan? Denk je dat het een goede film is, of net helemaal niet? Ben je van plan om de film op DVD aan te schaffen? Laat weten wat jij van deze film denkt door nu hier te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *