Review – The Secret Life of Pets (2016)

Informatie

Regie: Yarrow Cheney & Chris Renaud
Cast: Kevin Hart, Louis C.K., Eric Stonestreet, Jenny Slate, Albert Brooks & Lake Bell
Genre: Animatie, avontuur, komedie
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 3 augustus 2016
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 23 november 2016

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Wie een huisdier heeft, zal zich hier en daar ongetwijfeld een aantal vragen stellen. Zeker als je je geliefde diertjes tijdens de dag helemaal alleen laat. Want wat gebeurt er dan in de dierenwereld? Waar houdt je trouwe viervoeter zich dagelijks mee bezig? Communiceren dieren met elkaar of doen ze dat helemaal niet? Illumination Entertainment, de studio achter Despicable Me en Minions, probeert nu op al deze vragen een antwoord te geven in The Secret Life of Pets. Maar lukt het ook om elk huisdierenraadsel op te lossen?

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

In The Secret Life of Pets leren we een speciale en kleine hond kennen: Max. Samen met zijn baasje geniet hij van het leven. Ze doen alles samen en ze zijn de beste vrienden. Maar wanneer zijn baasje op een dag thuiskomt met de gigantische hond Duke, verandert Max’ leventje helemaal. Hij moet nu alles delen en dat vindt ook Duke geen goed idee. Maar wanneer de twee tijdens een wandeling plots achternagezeten worden door twee mannen van de dierenbescherming, begint er één groot avontuur. Want ze leren Snowball kennen, een schattig wit konijntje dat niet is wat het lijkt. Zullen Max en Duke op tijd terug thuis geraken zonder dat hun baasje er nog maar iets van merkt?

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het verhaal dat The Secret Life of Pets brengt is misschien niet zo ongelooflijk origineel. Er zijn immers al een heleboel films die zich focussen op de dierenwereld en de vragen die mensen er zich bij stellen. En ook in deze film zien we wederom een heleboel sprekende dieren die een avontuur beleven. Gelukkig is dat avontuur wel echt entertainend. Het duurt wel even voor de hele machine op gang komt, maar eens dat het geval is, ben je helemaal mee. The Secret Life of Pets is dan ook zonder twijfel een entertainende en plezierige animatiefilm die je helemaal meesleurt.

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Wat The Secret Life of Pets zo van andere animatiefilms doet onderscheiden, zijn ongetwijfeld de personages. Ieder diertje dat je in de prent ziet heeft een persoonlijkheid dat helemaal bij zijn uiterlijk past, en toch weer helemaal niet. Elk huisdier komt na verloop van tijd op de proppen met een onverwachte verrassing en dat maakt de film echt leuk. Zo is het schattige konijntje Snowball een stuk venijniger dan aanvankelijk gedacht en wordt de lieve pluizige Gidget een echte rebel. En dat is nog niet alles, de personages zijn ook gewoon mooi uitgewerkt. Je begrijpt elk dier helemaal en stelt je nooit vragen bij hun doen en laten.

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het enige bezwaar dat je bij The Secret Life of Pets wel kan hebben, is dat je eigenlijk al van kilometers ver voelt dat de film ongelooflijk goed zal eindigen. Maar mag dat dan niet? Het is per slot van rekening een animatiefilm voor kinderen. Gelukkig bevat de film hier en daar wel een aantal krachtige boodschappen die kinderen zonder twijfel opnemen. Zo maakt de film duidelijk dat het normaal is dat iedereen anders is en dat we met elkaar moet omgaan ondanks eventuele gebreken. Dus ook op dit vlak is The Secret Life of Pets een behoorlijk geslaagde animatiefilm. Kinderen amuseren zich niet enkel, ze leren ook een heleboel dingen bij.

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Tot op vandaag is het nog steeds zo dat de kwaliteit van een animatiefilm gaat en staat met de stemmencast. Gelukkig is dat bij The Secret Life of Pets helemaal geen probleem. De rol van Max wordt voortreffelijk naar het scherm gebracht door Louis C.K. Zijn stem past gewoon ongelooflijk goed bij het personage. Maar ook Gidgets stem zit helemaal goed. Die wordt dan weer verzorgd door Jenny Slate. Dé bekendste stem die je in The Secret Life of Pets hoort, is die van Kevin Hart. Hij zorgt ervoor dat het onvoorspelbare konijntje Snowball geweldig overkomt. Verder hoor je ook Lake Bell en Eric Stonestreet.

Het verdict

Als je na afloop van een animatiefilm helemaal gelukkig rondloopt en je geluk even niet meer stuk kan, mag je met zekerheid stellen dat hij goed was. En dat geldt ook voor The Secret Life of Pets. Het is een boeiende, spannende en vooral fantastisch mooie animatiefilm. Het verhaal van de film mag dan misschien niet zo origineel zijn, de personages maken het helemaal goed. Zij zorgen immers voor de ene verrassing na de andere. Bovendien zorgen mensen als Kevin Hart, Lake Bell en Louis C.K. voor perfecte stemmen en dat maakt alles helemaal af. The Secret Life of Pets is dus een niet te missen staaltje animatie. De film ligt sinds 23 november 2016 in de winkelrekken en is beschikbaar op DVD en Blu-Ray. Bekijk de trailer nu.

koop-via-klein

Vind jij animatiefilms ook zo leuk en denk je dat deze The Secret Life of Pets een echte topper is? Hebben jij of je kindjes deze film al gezien in de bioscoop of wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Waarom spreekt de film je (niet) aan? Reageer nu en deel je mening met de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *