Review – Now You See Me 2 (2016)

Informatie

Regie: Jon M. Chu
Cast: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Michael Caine, Daniel Radcliffe & Morgan Freeman
Genre: Actie, avontuur, komedie
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 27 juli 2016
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 november 2016

© 2016 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Iedereen heeft al wel eens een gebeurtenis meegemaakt die zo ongeloofwaardig en bovennatuurlijk lijkt, dat je haast gelooft dat magie bestaat. Als je bijvoorbeeld op straat een steengoede goochelaar tegen het lijf loopt, zal je achteraf ongetwijfeld totaal verbaasd verder lopen. Vaak is de truc zelfs helemaal niet zo moeilijk. Ook in filmland lijken heel wat regisseurs compleet in de ban van ‘magie’. Zo konden we in 2006 genieten van Christopher Nolans geweldige The Prestige, een film over twee goochelaars die dé ultieme truc willen brengen. In 2013 konden we dan weer genieten van Now You See Me, een knallende thriller over een bende geniale illusionisten. En dit jaar presenteerde Belga Films het vervolg op die laatste film. Maar is Now You See Me 2 even knallend?

© 2016 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

In Now You See Me 2 volgen we opnieuw de geniale Horsemen, anderhalf jaar na de gigantische bankoverval. Atlas, Merrit en Jack zijn al meer dan een half jaar aan het repeteren voor een geweldige show, maar hun leider Dylan wil maar niet zeggen waar en wanneer die zal plaatsvinden. Intussen wacht de hele wereld af, want iedereen voelt dat de fenomenale Horsemen snel weer zullen opduiken. Wanneer de drie originele Horsemen, aangevuld met de nieuwe en geniale Lula, eindelijk weer op het podium staan, loopt het allemaal faliekant af. De Horsemen zijn zelf het slachtoffer van een meesterlijke truc die al maanden gepland werd. Maar wie zal wie uiteindelijk te slim af zijn?

© 2016 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Now You See Me was in 2013 een geweldige en verfrissende film. Het idee van een stel illusionisten die in feite moreel verantwoorde misdaden plegen was zonder meer heel origineel. Ook het vervolg voelt nog steeds hetzelfde aan. Je aandacht wordt door de openingsscene meteen helemaal opgeslorpt en dat zorgt er dan ook voor dat je meteen in het verhaal zit. En dat verhaal is ook dit keer meer dan subliem opgebouwd. Now You See Me 2 neemt de kijker weer mee op een geweldige trip door de wereld van magie, goocheltrucs en optische illusies die steeds weer entertainen. En dat komt uiteraard door vier geweldige personages: ‘The Four Horseman.’

© 2016 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Het verhaal mag dit keer misschien weer goed in elkaar steken, het echt originele is er niet meer. De oorspronkelijke film was immers zo verrassend omdat we eigenlijk nog niet veel films in dat genre hadden gezien. Je merkt dan ook dat het script hier en daar net iets te ingewikkeld wordt en daardoor ook een tikkeltje ongeloofwaardig. En toch zal dat je als kijker maar zelden irriteren, want de film gaat aan een aangenaam tempo voorbij. Je hebt nooit de tijd om stil te staan bij eventuele plot holes of om je vragen te stellen bij wat er net is gebeurd. Storen doet dat niet, want de makers van de film houden je hoofd zo bij de zaak: samen met de Horsemen ontdekken wat er gebeurd is en wie er nu net achter zit.

© 2016 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Zeggen dat Now You See Me 2 een onnodig vervolg is, zou gewoonweg zever zijn. Het verhaal van de originele personages is zelfs na deze tweede film nog niet helemaal verteld. Dat een derde film onderweg is, is dan ook helemaal geen verrassing. En je kan trouwens ook niet veel aanmerken op deze tweede film. Het is gewoon opnieuw geweldige cinema die de kijker halverwege met een gigantisch ‘mind fuck’ gevoel achterlaat. Now You See Me 2 ontspant en entertaint, terwijl het ook wel wat van je hoofd vraagt. En dat is meer dan welkom, want vandaag de dag verschijnen er in de bioscoop veel te veel ‘domme’ actiefilms die de kijkers als een stel achterlijke oenen behandelen.

© 2016 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Jammer is wel dat Henley Reeves, de originele vrouwelijke Horseman, voor dit vervolg niet terugkeert. Isla Fisher speelde de rol immers op een voortreffelijke wijze. Gelukkig wordt zij wel vervangen door de fenomenale Lizzy Caplan, die met haar rol als Lula voor heel wat grappige momenten zorgt. Maar ook Atlas, Merrit en Jack Wilder zijn en blijven interessante personages. Jesse Eisenberg, Woody Harrelson en Dave ‘broer van’ Franco doen het opnieuw geweldig. Naast de Horseman zien we ook opnieuw Arthur Tressler en Thaddeus Bradley de revue passeren. Ook zij worden voortreffelijk neergezet door Michael Caine en Morgan Freeman. Maar dé naam die in deze film echt verrast, is die van Daniel Radcliffe. Harry Potter is helemaal terug, alleen is het in dit geval als Walter Mabry.

Het verdict

Now You See Me 2 is wederom een erg verfrissende en entertainende actiefilm met een aangenaam avontuurlijk en komisch kantje. Het verhaal mag hier en daar misschien wel net iets te vergezocht en ingewikkeld zijn, de film verveelt de kijker nooit. De Horsemen nemen je weer mee en laten je opnieuw achter met een geweldig gevoel. Dat komt natuurlijk omdat de acteurs hun werk uitstekend doen. De indrukwekkende cast, met onder andere Jesse Eisenberg, Morgan Freeman en Daniel Radcliffe, bezorgt de kijker een aangename filmervaring. Ook regisseur Jon M. Chu zorgt ervoor dat de film visueel helemaal klopt. Now You See Me 2 is dus wederom een film die je niet mag missen. Deze magische actiethriller ligt sinds 30 november 2016 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk nu de trailer.

P.S.: De Blu-Ray is een aantrekkelijke steelbook die voor iedere filmliefhebber een echte must is. Da’s dus een extra reden om deze film in je filmcollectie op te nemen.

Ben jij een echte fan van goocheltrucs en kon jij ook zo genieten van de eerste Now You See Me? Denk jij dat dit vervolg even sterk is? Zag jij de film al in de bioscoop of wachtte je op de DVD of Steelbook? Laat het weten door hier onder te reageren en je mening te delen.

5 reacties

  1. Ik moet eerlijk toegeven dat ik bijzonder ontgoocheld was na het zien van deze film. Ik was al geen grote fan van deel 1, maar deel 2 is in mijn ogen zo tenenkrullend slecht dat ik me bijna constant heb zitten ergeren in de zaal. Ik heb Woody Harrelson trouwens nog nooit zo irritant zien acteren als in deze film. En Harry Potter als slechterik?! Komaan… 🙂
    Blij dat jij hem wel goed vond 🙂

    1. Shhhhht Kurt!!! Je mag niet zeggen dat hij de slechterik is! Niet spoileren. En ja ik vond hem echt niet zo slecht hoor. Inderdaad, de eerste film is beter. Maar ik vind dat je deze film losstaand moet bekijken. Verder vind ik het acteerwerk van Harrelson helemaal niet zo slecht hoor. Zijn tweede rol is inderdaad irritant, maar dat is ook de bedoeling he!

  2. Ik vond het eerste deel verschrikkelijk, maar heb me met dit deel veel meer weten te vermaken. Vooral die scène in de kluis was één van m’n favoriete momenten van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *