Review – Into the Badlands: Seizoen 1 (2015)

Informatie

Regie: Paco Cabezas, David Dobkin, Guy Ferland e.a.
Cast: Daniel Wu, Orla Brady, Aramis Knight, Emily Beecham, Ally Ioannides & Marton Czokas
Genre: Actie, avontuur, drama
Originele zender: AMC
Belgische zender: AMC
Distributeur: Entertainment One
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 1 februari 2017

© 2015 AMC Film Holdings LLC. & AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Iedereen kijkt wel eens graag een televisiereeks. Is het niet rechtstreeks op één van je favoriete zenders, dan heb je vast en zeker één van je meest geliefde reeksen op DVD of Blu-Ray in je filmcollectie opgenomen. Het allerbelangrijkste voor een goede serie, is ongetwijfeld dat er vaak dingen in moeten gebeuren. Het is immers nooit goed als een reeks één langdradige saaie boel wordt. Als je reeksen als Game of Thrones volgt, zal je wellicht niet meteen heel erg teleurgesteld zijn. Dat is ook geen wonder, want Game of Thrones is echt de beste reeks die de laatste jaren in serieland te bespeuren viel. En jaarlijks komen er natuurlijk ook heel wat nieuwe reeksen bij. Één van de meest recente series is Into the Badlands, een interessant ogende actiereeks die internationaal goed ontvangen werd. Maar is het ook de moeite waard om de reeks op DVD of Blu-Ray aan te schaffen?

© 2015 AMC Film Holdings LLC. & AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

In Into the Badlands volgen we het doen en laten van Sunny. Wanneer de grote krijger op een dag een overvallen transport onderschept, ontmoet hij M.K.. Die laatste is een wees, al jaren op zoek naar zijn moeder. Maar binnen in de Badlands is het niet eenvoudig om te overleven, daarom beslist Sunny om M.K. mee te brengen naar het landgoed van Quinn, één van de machtigste baronnen die het land regeren sinds de Grote Oorlog. Al snel ontdekt Sunny dat M.K. niet zomaar een gewone jongen is en dat ook de gevreesde Weduwe naar hem op zoek is. Sunny neemt de jonge maar sterke knaap onder zijn bescherming, maar dat is wellicht niet zijn meest slimme zet ooit. Zijn keuze zorgt ervoor dat Quinn hem al snel minder loyaal vindt en verdenkt van allerhande verraad. Wanneer ook Quinns zoon Ryder zich in de zaak begint te moeiten, belanden Sunny en M.K. in erg nauwe schoentjes.

© 2015 AMC Film Holdings LLC. & AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Het is niet echt eenvoudig om het verhaal van Into the Badlands kort samen te vatten. Dat komt simpelweg omdat het verhaal heel erg mager is. Niets aan de reeks is echt vernieuwend. Into the Badlands lijkt een mix van Dominion, een tikkeltje western en een heleboel klassieke Aziatische martial arts films. Een sterk verhaal is er dus niet echt te bespeuren. Maar dat neemt niet weg dat het eindproduct ongelooflijk entertainend is. Into the Badlands is immers een reeks die je echt helemaal op je gemak zet. Je kan je hoofd totaal uitschakelen en gewoon een aantal uren hersenloos naar je scherm staren. Het is dan ook goed dat dit eerste seizoen van de reeks niet langer duurt dan zes korte afleveringen. Anders was het allemaal nog voorspelbaarder geweest, en dat is natuurlijk nooit goed.

© 2015 AMC Film Holdings LLC. & AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Het zou vast en zeker een complete fout zijn om deze reeks een flop te noemen. Into the Badlands heeft natuurlijk ook wel zijn troeven. Zo zijn de actiescenes in deze reeks echt van een schitterend niveau. Telkens wanneer de personages zich voor de zoveelste keer tegen elkaar opstellen en er knallende gevechten ontstaan, kan de kijker rekenen op perfecte choreografie en smakelijke bijbehorende geluidseffectjes die het allemaal compleet maken. Fans van actie en martial arts à la Jackie Chan kunnen dan ook echt genieten van de reeks. Als je enkel en alleen daarvoor kijkt en je je verder niets van het verhaal wil aantrekken, is Into the Badlands helemaal geen misse serie. Het is alleen ongelooflijk jammer dat de makers van deze reeks er niet echt in slagen om personages neer te zetten waarmee de kijker zich echt volledig kan identificeren. Je voelt wel mee, maar daar blijft het dan ook bij.

© 2015 AMC Film Holdings LLC. & AMC Network Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Goed gecast is deze reeks wel. De hoofdrol van de dappere Sunny die zijn leven riskeert voor een onbekende maar getalenteerde jongen, wordt knap neergezet door acteur Daniel Wu. De Amerikaanse acteur met Aziatische roots zie je binnenkort schitteren in Tomb Raider (2018) en bewijst in deze serie zonder twijfel dat hij daar helemaal klaar voor is. Hier en daar voelt het allemaal wel wat gekunsteld aan, maar dat kan je hem nog vergeven. Ook Aramis Knight, die de rol van M.K. speelt, verdient felicitaties voor zijn acteerwerk. Hij slaagt erin om de kijker elke keer weer mee te krijgen. Verder zorgen ook Emily Beecham, Oliver Stark, Ally Ioannides en Marton Csokas voor goed acteerwerk. De meest bekende naam die je in deze reeks kan zien, is Stephen Lang. De Avatar-acteur zorgt zoals altijd voor een voortreffelijke performance. De gehele cast zorgt ervoor dat Into the Badlands er uiteindelijk wel staat.

Het verdict

Een echt schitterend staaltje televisie is deze western-actie-martial arts televisie reeks niet echt. Het eerste seizoen van Into the Badlands brengt een verhaal dat niet sterk genoeg is en ook de personages zijn niet bepaald knap uitgewerkt. Dat is jammer, maar komt wellicht ook doordat AMC een seizoen wilde van slecht zes afleveringen. En gezien die ‘beperking’, valt het allemaal nog wel mee. Het matige verhaal en de lege personages worden immers gecorrigeerd door knappe actiescenes die op indrukwekkende wijze in beeld zijn gebracht. Regisseurs Paco Cabezas, Guy Ferland en consorten verdienen dan ook een echte pluim voor hun werk. Daniel Wu, Aramis Knight en Ally Ioannides zorgen er dan weer voor dat je je aan het acteerwerk helemaal niet stoort. Hou je dus van knallende actie en maakt het niet zo uit dat het verhaal niet helemaal overtuigt, geef Into the Badlands dan zeker een kans. De reeks ligt sinds 1 februari 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de actievolle trailer nu.

Ben jij van mening dat Into the Badlands een uitstekende reeks is en denk je dat de makers het eerste seizoen perfect hebben gemaakt? Of ben je net zoals ons een beetje minder enthousiast? Zag je de reeks al op televisie? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *