Review – Into the Forest (2017)

Informatie

Regie: Patricia Rozema
Cast: Evan Rachel Wood, Ellen Page, Max Minghella & Callum Keith Rennie
Genre: Sciencefiction, drama, thriller
Distributeur: Just Entertainment
Releasedatum DVD: 16 mei 2017

© 2015 Into the Forest BC Inc. / Rhombus Forest Inc. all Rights Reserved.

Recensie

Het is misschien wel zo dat we vandaag de dag veel te veel dezelfde soorten films op ons afgevuurd krijgen. De ene actiefilm lijkt te hard op de andere, terwijl bepaalde dramafilms altijd dezelfde soorten onderwerpen aanraken. Als cinefiel ben je dan wellicht ook echt opzoek naar vernieuwende films die op een heel eigen manier bepaalde onderwerpen aanraken. Eerder dit jaar verscheen Into the Forest, een interessant ogende sciencefiction-dramafilm in de Nederlandse zalen. Voor filmfanaten in België was het wachten tot Just Entertainment de DVD bij ons uitbracht. Die ligt nu sinds 16 mei op DVD in de winkelrekken. Maar is Into the Forest ook de moeite waard om op DVD in huis te halen?

© 2015 Into the Forest BC Inc. / Rhombus Forest Inc. all Rights Reserved.

In Into the Forest trekken we – raar maar waar – het bos in. Nell en Eva, twee zussen en bovendien ook de beste vriendinnen, wonen samen met hun vader middenin een woud in de VS. Wanneer op een doodgewone avond plots de elektriciteit uitvalt en ze totaal van de buitenwereld worden afgesloten, weten ze niet wat ze moeten doen. Het duurt niet lang alvorens de drie doorhebben dat de wereld echt op een apocalyps afstevent. Gedreven door hun overlevingsdrang beginnen ze manieren te zoeken om zonder elektriciteit te leven, maar het bos is en blijft een gevaarlijke plek. Zeker wanneer er een onverwachte gebeurtenis alles in een andere richting stuurt, moeten Nell en Eva een uitweg zien te vinden.

© 2015 Into the Forest BC Inc. / Rhombus Forest Inc. all Rights Reserved.

Into the Forest is helemaal geen doorsnee film. En dat merk je meteen aan de manier waarop de verschillende genres met elkaar verweven zijn en hoe ze tot recht hun komen. Het drama en de sciencefiction worden op een enorm subtiele wijze in het verhaal verwerkt. Dat doet deugd, want vandaag de dag moet het bij de grote filmstudio’s altijd zo groots mogelijk zijn. Het verhaal op zich zit helemaal niet slecht in elkaar, maar de film blijft over de hele lijn wel op een aanzienlijke afstand. Je voelt wel mee met de personages enzovoort, maar Into the Forest weet je interesse nooit helemaal vast te houden. Dat is jammer, want de film had zo veel schitterender kunnen zijn. Maar vergis je niet: Into the Forest is helemaal geen slechte film. Het is gewoon wat te flauw.

© 2015 Into the Forest BC Inc. / Rhombus Forest Inc. all Rights Reserved.

De personages die je in deze film voorbij het scherm ziet wandelen zijn zeker niet belachelijk. Nell en Eva zijn twee zussen die goed met elkaar overeenkomen, iets wat prachtig tot zijn recht komt door de uitstekende performances van respectievelijk Ellen Page en Westworld-topper Evan Rachel Wood. Je voelt gewoon dat de twee actrices zin hadden om in de rol van de zussen te kruipen. Bovendien komen de emoties tussen de twee heel erg mooi tot hun recht. Dat is dan weer de verdienste van regisseur Patricia Rozema, die de focus van prent wel op de juiste plek legt. Het is dus alleen jammer dat het allemaal echt niet binnenkomt bij de toeschouwer.

Het verdict

Into the Forest is zeker geen slechte film. Het verhaal dat de film brengt zit goed in elkaar, maar het blijft over de hele lijn veel te ver van de kijker. De personages zijn sterk en worden uitstekend vertolkt door onder andere Ellen Page en Evan Rachel Wood. De band tussen de zussen wordt op een mooie en bijzondere manier naar het scherm gebracht. Ook regisseur Patricia Rozema levert perfect werk. Alleen is haar script veel te flauw en ze weet je interesse dus op geen enkel moment echt vast te houden. Jammer is dat zeker, want Into the Forest had echt een topfilm kunnen zijn. Wil je de film zelf een kans geven? De prent ligt sinds 16 mei op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de onderstaande trailer nu.

Ben jij benieuwd naar dit speciale sciencefiction-drama of spreekt Into the Forest je helemaal niet aan? Wekt de film je interesse of zijn het vooral Ellen Page en Evan Rachel Wood die je over de streep trekken? Wil je de film op DVD kijken? Laat het weten door nu te reageren.

2 reacties

  1. Deze film wist mijn interesse juist constant vast te houden.

    Zo zie je meer weer dat een recensie altijd subjectief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *