Review – Fast & Furious 8 (2017)

Informatie

Regie: F. Gary Gray
Cast: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Nathalie Emmanuel, Michele Rodriguez & Charlize Theron
Genre: Actie, avontuur, criminaliteit
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 12 april 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 16 augustus 2017

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Wie graag een heleboel sympathieke Hollywoodgezichten bij elkaar ziet, kan momenteel het beste kijken naar de bombastische Fast and Furious-franchise. Met vriendelijke heren als Vin Diesel, Dwayne Johnson en Jason Statham én de fijne aanwezigheid van Nathalie Emmanuel en Michelle Rodriguez kan het eigenlijk helemaal niet slecht zijn, toch? Dat bewees de cast zeker met Furious 7, de fenomenale zevende aflevering in de supersnelle filmreeks die voor velen één van de beste actiefilms was in jaren. En nu zijn Dominic Toretto en zijn familie terug voor Fast & Furious 8. Maar kunnen de vertrouwde cast en de nieuwe regisseur het niveau van de vorige prent evenaren?

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

In Fast & Furious 8 maken we dus opnieuw kennis met Dominic Toretto, Letty en de rest van het hele gevolg. Wanneer Toretto op het einde van zijn betoverende huwelijksreis met zijn kersverse vrouw door een onbekende dame wordt gecontacteerd, verandert hij plots helemaal. Niemand van het team kan hem nog herkennen, zeker niet wanneer hij zich volledig tegen hen blijkt te keren tijdens een erg gevaarlijke opdracht. Daardoor belandt Hobbs immers in één van de best beveiligde gevangenissen van Amerika. Maar waarom zou Dom plots zo anders doen? Zou het te maken hebben met de mysterieuze hacker Cipher die plots overal tussen komt? Het team van Dom moet tot in de puntjes uitzoeken wat er aan de hand is, maar dat kan wel eens heel erg gevaarlijk worden. Zal het ooit nog in orde komen tussen Toretto en de hele familie?

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Met een spektakel van een beginscene trapt regisseur F. Gary Gray, de man die ons eerder al trakteerde op toppers als Straight Outta Compton (2015) en The Italian Job (2003), zijn gloednieuwe film af. Meteen heb je weer door waarom deze franchise sinds een aantal jaren zo populair is: alles ziet er zo ongelooflijk vet uit. De actiescenes, de races en de stunts… het is allemaal indrukwekkend. Maar, jammer genoeg is dat niet het enige dat telt. Furious 7 (2015) was qua verhaal heel erg mooi uitgewerkt en dat mis je in deze nieuwe aflevering heel erg hard. Het is zeker niet slecht, maar de film mist die extra ‘schwung’ die je in het vorige hoofdstuk wel had. De strijd tegen Cipher en het feit dat Dom zich plots tegen zijn vrienden keert maken het wel interessant, maar nooit kan de film je echt helemaal inpakken. Zonde is dat… echt zonde.

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Ook de personages blijven in deze film redelijk eentonig. Plaats voor enige vorm van goede karakteruitwerking is er helemaal niet in Fast & Furious 8. Natuurlijk ken je de meeste personages al en is dat misschien allemaal niet nodig. Maar toch, het maakt duidelijk dat er in deze film echt te weinig aandacht is gegaan naar het verhaal. Gelukkig maakt de indrukwekkende cast het wel helemaal goed met voortreffelijk acteerwerk. Anciens als Vin Diesel, Dwayne Johnson, Ludacris, Michelle Rodriguez en Game of Thrones-ster Nathalie Emmanuel doen het helemaal goed. Maar het is vooral topactrice Charlize Theron die er bovenuit schiet. Zij bewijst nog maar eens wat voor een topper ze is. Goed gecast is deze aflevering in de snelste filmreeks ooit zeker wel.

Het verdict

Saai kan je Fast & Furious 8 zeker niet noemen. De film gaat goed vooruit en de actie die je op je afgevuurd krijgt is zoals steeds weer van de bovenste plank. Maar verhaaltechnisch schiet de nieuwe prent van F. Gary Gray misschien net iets te kort. Het voelt allemaal niet af en bepaalde elementen zijn helemaal niet goed uitgewerkt. Gelukkig kunnen de castleden, die zoals altijd weer voor mooi acteerwerk zorgen, het niveau van de prent wel wat hoger tillen. Fast & Furious 8 blijft een heel erg vermakelijke film die je best in je collectie opneemt, maar beter dan Furious 7 is het hele gebeuren niet. De prent wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt vanaf 16 augustus 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de verbluffende trailer van de film nu.

Ben jij een echte Fast & Furious-fanaat en was jij wel helemaal onder de indruk van de recentste aflevering? Of laten de films je maar koud? Zag jij Fast & Furious 8 al in de bioscoopzaal of ga je de DVD of Blu-Ray kopen? Laat het weten door hier te reageren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *