Review – The Edge of Seventeen (2017)

Informatie

Regie: Kelly Fremon Craig
Cast: Hailee Steinfeld, Woody Harrelson, Haley Lu Richardson, Blake Jenner & Kyra Sedgwick
Genre: Drama, komedie
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 26 april 2017
Releasedatum DVD: 23 augustus 2017

© 2016 STX Financing. All Rights Reserved.

Recensie

Sommige films krijgen van de pers of filmdistributeurs zelf zo weinig aandacht dat ze gewoonweg geruisloos voorbijkomen. Nog andere films verschijnen meteen op DVD of Blu-Ray en vinden al helemaal geen groot publiek. Een film als Captain Fantastic (2016) is bijvoorbeeld niet ongelooflijk bekend, al is het een echte parel. Het is dan ook jammer dat het gros van de bioscoopgangers die film niet kent. Eerder dit jaar verscheen ook The Edge of Seventeen in de bioscoopzalen. Nog nooit van deze titel gehoord? We kunnen het je niet kwalijk nemen, maar is het ook terecht dat Sony Pictures zo weinig rond deze film bekendmaakte? Nu de film eindelijk op DVD in de winkelrekken ligt, is het hoog tijd om te kijken of en wat er mis is met de film.

© 2016 STX Financing. All Rights Reserved.

In The Edge of Seventeen volgen we het doen en laten van de 17-jarige Nadine. Ze heeft een hekel aan zichzelf en stoort zich aan alles en iedereen om zich heen. Ze is anders dan de rest en dat vindt ze vreselijk. Of net niet? Alles wordt nog erger wanneer ze haar beste vriendin Krista betrapt met Darian, Nadines super populaire broer die alles en iedereen kan krijgen. Nadine voelt zich vreselijk en weet niet meer wat ze met haar omgeving moet aanvangen. Doet iedereen verschrikkelijk vreemd of ligt het helemaal aan Nadine zelf? De puberende tiener begint na verloop van tijd op een heel andere manier naar de mensen in haar omgeving te kijken en dat zorgt voor heel wat wrevel. Nadine trekt op een emotionele ontdekkingstocht doorheen haar wereld en probeert een draai te vinden in haar leven. Zal dat uiteindelijk ook lukken?

© 2016 STX Financing. All Rights Reserved.

Als dat al niet meteen heel erg veelbelovend klinkt… The Edge of Seventeen behandelt een onderwerp dat voor velen onder ons nog steeds gevoelig ligt: de puberteit. Het is geweldig om te zien hoe regisseur Kelly Fremon Craig de leefwereld van de 17-jarige tiener naar het scherm brengt. Het ene herkenbare tafereel na het andere zorgen ervoor dat je meteen helemaal mee bent met het verhaal. Hoewel een aantal dingen ongelooflijk uitvergroot worden en hier en daar met ongeloofwaardigheid lijken te flirten, slaagt de film erin om nooit ‘over the top’ te gaan. Alles blijft mooi beheerst en dat doet goed. The Edge of Seventeen is een heerlijke mix tussen drama en komedie die je toont hoe hard het leven van een tiener wel niet kan zijn en welke heerlijke momenten je als tiener kan meemaken.

© 2016 STX Financing. All Rights Reserved.

Dat alles zo sterk overkomt, heeft onder meer te maken met het bijzonder sterke acteerwerk van de 20-jarige zangeres en actrice Hailee Steinfeld. Uit eerdere prenten zoals The Keeping Room (2014) konden we al afleiden dat Steinfeld een groot talent is, maar dat heeft ze in deze film helemaal verzekerd. De sympathieke dame zet de rol van Nadine ongelooflijk geloofwaardig neer en brengt een rol die iedereen meer dan eens tot in het diepste raakt. Ook haar tegenspelers Haley Lu Richardson en Blake Jenner, die respectievelijk de rollen van Krista en Darian naar het scherm brengen, doen het uitstekend. Op geen enkel moment voelt iets gekunsteld aan en dat is gezien deze materie niet vanzelfsprekend. Tot slot zien we ook nog topacteur Woody Harrelson als ietwat depressieve leraar de revue passeren. Ook hij zet – zoals we van hem gewoon zijn – een topprestatie neer.

Het verdict

The Edge of Seventeen is een prent die geregeld naar je keel grijpt. Sommige delen van de film zijn erg hard, anderen zijn heerlijk om als kijker te aanschouwen. Deze perfecte mix van drama en komedie maken van de film een geweldig staaltje cinema. Regisseur en scenariste Kelly Fremon Craig brengt een mooi uitgebalanceerde film die je interesse van de eerste seconde tot de allerlaatste minuut helemaal weet vast te houden. Dat komt ook door het prachtige acteerwerk van Hailee Steinfeld en Woody Harrelson, die op het scherm voor vuurwerk zorgen. Kortom: het is jammer dat The Edge of Seventeen niet bekender gemaakt is bij de release eind april, want het is echt een uitstekende film. Je vindt deze prent van Sony Pictures vanaf 23 augustus 2017 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij The Edge of Seventeen al in de bioscoop gezien en vind jij het ook zo jammer dat er zo weinig mensen van deze film hebben gehoord? Of spreken de thema’s van de film en de personages je helemaal niet aan? Laat het nu weten door hier onder te reageren.

2 reacties

  1. Ik vond ‘m enorm slecht. Bij het zien van de trailer dacht ik dat het zo’n film zou worden van een meisje dat worstelt met schuldgevoelens en verdriet om de dood van haar vader en wordt dan geholpen door Harrelson in een soort Robin Williams-in-Good-Will-Hunting-achtige rol.

    Maar wat een dramatisch verhaal, met die vriendin en die broer. Vreselijk soap gehalte. Harrelson was geweldig in de geringe momenten dat hij te zien was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *