Review – Life (2017)

Informatie

Regie: Daniel Espinosa
Cast: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada & Ariyon Bakare
Genre: Sciencefiction, thriller, horror
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 19 april 2017
Releasedatum DVD en Blu-Ray: 16 augustus 2017

© 2017 Skydance Productions, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Horror en sciencefiction zijn een goede mix. Dat bewees Ridley Scott de afgelopen decennia al met zijn bijzonder entertainende Alien-franchise. Veel andere filmmakers hopen dan ook mee te kunnen surfen op dat succes. Terwijl velen onder ons nog maar net aan het bekomen zijn van de nieuwe Alien: Covenant (2017) – of uitkijken naar de DVD- en Blu-Ray-release – , ligt er alweer een andere interessante prent in diezelfde sfeer in de winkelkrekken. Life van Safe House-regisseur Daniel Espinosa zit vol Jake Gyllenhaal en Rebecca Ferguson, maar is de film los van de ijzersterke cast ook een echt schot in de roos?

© 2017 Skydance Productions, LLC. All Rights Reserved.

In Life trekken we naar het ISS, het Internationale Ruimtestation. De bemanning van het station heeft eindelijk – na een reis van heel wat maanden – het bewijs gevonden van leven op Mars. De hele wereld staat in rep en roer en iedereen aan boord is in extase. Wanneer wetenschapper Hugh Derry allerhande experimenten begint uit te voeren op het eencellige orgaan, begint het plots heel snel en hard te groeien. Niemand had ooit kunnen verwachten dat het ding zo ongelooflijk zou evolueren. Miranda, hoofd van de beveiliging aan boord van het ISS, ruikt onraad en zorgt ervoor dat alles op-en-top beveiligd is. Maar wat als Calvin, want die naam heeft heb bizarre wezen gekregen, toch ontsnapt en slechte bedoelingen blijkt te hebben? Want daar is niemand tegen opgewassen…

© 2017 Skydance Productions, LLC. All Rights Reserved.

Life is eigenlijk niet meteen een heel erg originele film. Alles wat je in de prent te zien krijgt, heb je precies als eens ergens anders gezien. Het is dan ook helemaal geen misdaad om deze film te verwarren met een aflevering in de bekende Alien-franchise. Bovendien begint het verhaal op een redelijk chaotische manier en het duurt even alvorens je als kijker echt helemaal ondergedompeld geraakt in het hele gebeuren. Meteen overlopen van enthousiasme zal dus niet gebeuren. Maar wanneer Daniel Espinosa op de proppen komt met wat actievollere momenten en er toch vaart in de film lijkt te komen, wordt je al meer gerust gesteld. Want als er één ding is dat je van deze film zeker kan zeggen, dan is het dat hij echt entertaint.

© 2017 Skydance Productions, LLC. All Rights Reserved.

De focus  van deze prent mag dan wel liggen op de alien en alle bijbehorende actie, het is en blijft belangrijk dat geloofwaardige personages het verhaal mee vormgeven. Die zijn in Life jammer genoeg net iets te ver zoek. Dat knaagt aan de geloofwaardigheid van de film, want het is moeilijk om te geloven dat mensen zo lang in de ruimte zitten en elkaar toch zo weinig te zeggen hebben. Gelukkig worden de personages wel gespeeld door voortreffelijke acteurs, wat het uiteindelijk allemaal wel doet meevallen. Namen als Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson en Jake Gyllenhaal zijn je wellicht niet onbekend. Ze acteren allemaal goed, maar je voelt dat ze afgeremd worden door de magere personages die ze brengen. Jammer, want met een net iets sterker script had deze prent absolute top kunnen zijn.

Het verdict

Life is geen slechte film. Het zou compleet fout zijn om die stikker op deze visueel erg sterke film te plakken. Maar er missen net te veel fundamentele elementen om helemaal in het verhaal mee te gaan. Er zijn weinig subplots en de personages zijn verre van interessant. Maar vergis je niet: de film is behoorlijk entertainend en wie van sciencefiction houdt, kan deze prent ook moeilijk links laten liggen. Daniel Espinosa had het allemaal gewoon wat beter moeten uitwerken. De cast doet het goed en aan het einde van de rit ben je wel ontspannen en dat is per slot van rekening waar het allemaal om gaat. Life wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 16 augustus 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk deze indrukwekkende trailer nu.

Heb jij Life al een keer gezien in de bioscoop en was je helemaal overweldigd door de horror en mooie sciencefiction? Ben je akkoord met ons oordeel over de film of net helemaal niet? Ga jij de prent op DVD of Blu-Ray aanschaffen? Laat het weten door hier onder te reageren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *