Review – Power Rangers (2017)

Informatie

Regie: Dean Israelite
Cast: Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Ludi Lin, Becky G. & Elizabeth Banks
Genre: Sciencefiction, actie, avontuur
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 5 april 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 5 augustus 2017

© 2017 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Tegenwoordig hebben bijna alle grote filmdistributeurs een gigantische franchise waarmee ze nu en  dan kunnen uitpakken. Disney pronkt met Star Wars en alle Marvel-helden, terwijl ze bij Warner Bros. nog steeds hard werken om alle helden van DC Comics mooi tot hun recht te laten komen. Bij Universal kunnen ze dan weer trots zijn op hun fenomenale Fast & Furious-films. Paramount bezorgt de sciencefiction fan ook geregeld geweldige staaltjes cinema met de verbluffende films rond Star Trek. Iedereen heeft dus wel iets. Alleen bij Lionsgate, de filmstudio die tot voor kort kon rekenen op vaste inkomsten door The Hunger Games en de Divergent­-serie, was er niet meteen iets te vinden. Maar daar kwam dit jaar verandering in. De gloednieuwe Power Rangers-prent moest het tijdperk van geweldige helden inluiden voor de studio. Maar is dat ook gelukt?

© 2017 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

In Power Rangers trekken we naar het Amerikaanse dorpje Angel Grove. We maken er kennis met vijf tieners die zich allemaal op één of andere manier in de problemen hebben gewerkt. Jason, Kimberly, Billy, Zack en Trini kennen elkaar helemaal niet, maar toch staan ze op een bepaald moment samen aan de goudgroeve niet ver buiten de stad. Wanneer Billy een nog onontgonnen muur opblaast, merkt hij iets bijzonders op. Een paar dagen later ontdekken ze onder de groeve een bijzondere plek waar ze te weten komen dat ze allemaal beschikken over bovennatuurlijke krachten. De vijf wildvreemde tieners zijn dé Power Rangers en moeten de wereld beschermen tegen iedereen die het leven op aarde wil vernietigen. En hun eerste vijand laat niet lang op zich wachten. De gevreesde Rita Repulsa plant een allesvernietigende aanval op het thuisstadje van de Power Rangers.

© 2017 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Wie rond de bioscooprelease van deze prent de pers een beetje in de gaten hield, heeft ongetwijfeld gemerkt dat de recensies niet zo ongelooflijk lovend waren. Wel, dat is eigenlijk meer dan terecht. Het verhaal dat je in Power Rangers voorgeschoteld krijgt is niet echt slecht, maar alles is veel te oppervlakkig. Er zijn geen interessante zijsprongen in het verhaal te bespeuren, waardoor de film een eentonige vertelling dreigt te worden. Dat geldt trouwens zeker voor het eerste deel van de prent. Daarin wordt verwacht dat je de personages leert kennen, iets dat met de minuut moeilijker wordt. Het tweede deel van de prent is leuker en gaat beter vooruit, maar op geen enkel moment slaagt Power Rangers erin om je helemaal te betoveren. En dat is echt zonde.

© 2017 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Alles gaat en staat met de personages die het verhaal naar buiten moeten dragen. Die moeten er met superheldenfilms meteen helemaal op zijn. Jammer genoeg kan je ook hierover niet erg enthousiast worden. Jason, Billy, Kimberly, Trini en Zack zijn helemaal geen interessante tiener. Integendeel, het zijn platte persoonlijkheden die weinig diepgang vertonen. De scenaristen zijn er dus op geen enkel moment in geslaagd om degelijke personages te brengen, waardoor je het uiteindelijk heel erg moeilijk krijgt met het verhaal en alles wat de Power Rangers meemaken. Gelukkig zorgt de cast wel voor acteerwerk dat in orde is. Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Ludi Lin en Becky G. doen het zeker niet slecht als de gekleurde superhelden, maar echt overtuigend wordt het ook niet echt. Alleen Elizabeth Banks zorgt voor een goede rol. Gelukkig maar…

Het verdict

Of er nog een vervolg gaat komen op de groots aangekondigde nieuwe Power Rangers-film is voor iedereen in het voortdurend bewegende filmland nog steeds een raadsel. Het is logisch dat Lionsgate hierover nog niets bekendmaakte, want een echt schot in de roos is de film helemaal niet. Dean Israelite, die in 2015 Project Almanac regisseerde, levert een zeer middelmatige film af met een zwak script en te lege personages. Visueel zit het nog wel goed, maar de kijker wil natuurlijk meer dan alleen een streling voor het oog. Naomi Scott en Dacre Montgomery voor degelijk acteerwerk en brengt Elizabeth Banks het niveau van de film toch wat hoger. Wie houdt van superheldenfilms geeft Power Rangers best een kans, maar wij durven niet te voorspellen of je er gelukkig van zal worden. Je vindt deze prent sinds 5 augustus 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij een echte fan van de Power Rangers en vond je ook dat deze film een beetje tegenviel? Of was je helemaal overdonderd door de prent en ben je het dus niet eens met onze kritiek? Ga je de DVD of Blu-Ray kopen? Laat het weten door hier nu te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *