Review – King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Informatie

Regie: Guy Ritchie
Cast: Charlie Hunnam, Jude Law, Astrid Bergès-Frisbey, Eric Bana & Aidan Gillen
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 10 mei 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 13 september 2017

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited, and RatPac-Dune Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Al eeuwen lang worden er verhalen, legendes en sprookjes verteld. Verhalen over helden die het meest onmogelijke proberen te bereiken én dat bovendien in een fantasierijke sfeer… het zijn dingen die iedereen eigenlijk wel leuk vindt. Sprookjes als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen werden al meermaals succesvol verfilmd, maar ook boeiende legendes vinden geregeld hun weg naar dat grote witte scherm. Één daarvan is die van de heldhaftige Koning Arthur, een man die zich volgens de legende omringt met de meest getalenteerde ridders en de geweldigste tovenaars. In 2004 probeerde Antoine Fuqua al om een film te brengen, maar het was vooral de poging van Guy Ritchie dit jaar die ons heel erg nieuwsgierig maakte. Wat voor film is King Arthur: Legend of the Sword?

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited, and RatPac-Dune Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

In King Arthur: Legend of the Sword trekken we naar het middeleeuwse Engeland. Na een vreselijke oorlog tussen tovenaar Mordred en Koning Uther is er eindelijk vrede. Erg lang duurt die echter niet, want de listige Vortigern besluit al snel om zelf de troon te bestijgen en de koninklijke familie uit te moorden. Jaren later hoort Vortigern over een zogenaamde ‘geboren koning’ die als enige het magische zwaard Excalibur uit het graf van Koning Uther kan trekken. Iedereen in het koninkrijk wordt opgeroepen en zo ook Arthur, een doodgewone jongen die opgroeide in een bordeel in Londen. Althans, dat is wat hij denkt. Want als blijkt dat hij de enige is die het magische zwaard uit de steen kan trekken, verandert zijn leven. Arthur weet eindelijk wie hij is, maar zal hij uiteindelijk ook zijn lot volgen?

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited, and RatPac-Dune Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Het was dus al van 2004 geleden dat we nog een film zagen rond het geweldige verhaal van Koning Arthur. De interesse is bij het begin van de prent dan ook meteen heel erg groot. King Arthur: Legend of the Sword start heel erg goed en meteen weet je als kijker waar je aan toe bent: het belooft een actievolle en avontuurlijke prent te worden vol testosteron en wondermooie CGI. En dat is het ook, maar er zijn wel wat mankementen aan het verhaal. Het gaat allemaal wel goed vooruit en verveling slaat nooit toe, maar het team van scenaristen maakt vaak heel erg grote sprongen. Dat komt wellicht omdat ze zo veel willen vertellen, maar het zorgt er wel voor dat je nu en dan compleet verloren lijkt te lopen. Verhaal moet dus wijken voor entertainment en dat komt de film niet steeds ten goede.

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited, and RatPac-Dune Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Vergis je echter niet: je kan King Arthur: Legend of the Sword nooit een slechte film noemen. Guy Ritchie, de man achter topfilms zoals Sherlock Holmes (2009) en The Man from U.N.C.L.E. (2015), is een echte meester in het brengen van entertainment. De speciale effecten, de snelle shots en de manier waarop alles voortreffelijk in beeld gebracht wordt, zorgen ervoor dat je een cinema-ervaring meemaakt om ‘u’ tegen te zeggen. Als je daarbij ook nog eens heerlijk acteerwerk van Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Astrid Bergès-Frisbey en Game of Thrones-topper Aidan Gillen kan aanschouwen, weet je eigenlijk al meer dan genoeg. King Arthur: Legend of the Sword is een film die het niet van het verhaal moet hebben, want er zijn zo veel andere elementen die je met open mond naar het scherm doen staren.

Het verdict

King Arthur: Legend of the Sword is een film die je met gemak kan bestempelen als ‘top entertainment.’ Van het eerste beeld tot de allerlaatste seconde kan je genieten van een film die visueel heel knap in elkaar steekt. Qua verhaal had het zeker beter gekund, maar uiteindelijk werkt het allemaal wel. Guy Ritchie is een meester in wat hij doet en dat bewijst hij met deze avontuurlijke fantasyfilm zeker. Charlie Hunnam en Jude Law zorgen voor vuurwerk op het scherm en ook de rest van de cast maakt van de film uiteindelijk stukje cinema dat je echt niet mag missen. Kortom: stop met twijfelen en zorg dat je deze film niet mist. King Arthur: Legend of the Sword ligt sinds 13 september 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de actievolle trailer nu.

Heb jij deze bombastische actie-avonturenfilm al in de bioscoop gezien of ben je van plan de DVD of Blu-Ray in je verzameling op te nemen? Spreken het verhaal en de personages je aan? Laat het weten door nu hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

1 reactie

  1. Hm. Ik weet ’t niet hoor. Ik denk dat je een film, hoe entertaining ook, best een slechte film kunt noemen. De vorige Arthur-film, bijvoorbeeld. Dat was een bar slechte film. Wel met een chille soundtrack van Zimmer, maar dat was dan ook alles. Ben wel benieuwd naar deze versie van de Arthur-legende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *