Review – Gold (2017)

Informatie

Regie: Stephen Gaghan
Cast: Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll & Toby Kebbell
Genre: Drama, avontuur, thriller
Distributeur: The Searchers
Releasedatum bioscoop: 16 maart 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 22 augustus 2017, verdeeld door Remain in Light

© 2016 BBP Gold, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

Iedereen heeft er wel al eens aal gedacht: wat als je super rijk zou zijn? Wat als je enorm veel geld had en kon kiezen wat je waar aan uitgaf. Het is iets dat misschien niet van primordiaal belang is, maar het vergemakkelijkt de manier waarop je je leven leeft zeker wel. Een film als The Great Gatsby (2013) bezorgt je misschien kippenvel omdat het hoofdpersonage zo ongelooflijk rijk is. Maar hoe wordt je zo vermogend? En wat als het uiteindelijk allemaal dreigt mis te lopen? Daarover gaat Gold, een dramatische avonturenfilm met topacteur Matthew McConaughew. Maar is het wel zo’n goede film?

© 2016 BBP Gold, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

In Gold duiken we in het leven van Kenny Wells. De man is al jaren werkzaam in de ontginning van kostbare grondstoffen, maar daar lijkt een einde aan te komen. Zijn bedrijf stevent af op faillissement en er moet dus iets veranderen. Wanneer Wells hoort dat de getalenteerde Michael Acosta via een boeiende theorie tonnen koper wist te vinden, is Kenny ervan overtuigd dat hij dat op dezelfde manier kan met goud. Samen met Acosta – en met het laatste beetje geld dat hij bezit – trekt Kenny naar de jungle van Indonesië. Uiteindelijk vinden de twee een gigantische goudgroeve, maar eigenlijk begint hun leven dan pas. Want de wolven van Wall Street liggen op de loer en pikken maar al te graag een graantje mee van Kenny’s succes. Zullen Acosta en Wells dit overleven?

© 2016 BBP Gold, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Geld, geld en nog eens geld. Het is dan misschien wel één groot cliché, maar geld maakt niet gelukkig. Dat is iets wat regisseur Stephen Gaghan met zijn nieuwste film zeker bewijst. We krijgen een verhaal voorgeschoteld van een bedrijfsleider die financieel aan de grond zit en besluit om toch nog één stuiptrekking te doen op goed geluk. Boeiend klinkt dat misschien allemaal wel, maar eigenlijk is Gold niet zo schitterend. Het verhaal is saai en bovendien zien we in deze prent veel te weinig interessante subplots de revue passeren. Het hele gebeuren is behoorlijk eentonig en dat maakt het voor de kijker af en toe net iets te lastig om aandachtig te blijven kijken. Het had allemaal veel beter gekund.

© 2016 BBP Gold, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Het grootste probleem is dat de personages in deze film ook niet geweldig zijn uitgewerkt. Je kent hun achtergrond wel, maar hun drijfveren zijn eigenlijk behoorlijk vaag. Kenny en Mike Acosta zijn goede vrienden, maar ook dat wordt niet voldoende uitgewerkt. Het helpt bovendien ook niet echt dat Matthew McConaughey de rol van Kenny op een uiterst irritante wijze neerzet. De acteur die eens zo indrukwekkend was met zijn rol in Interstellar (2014) vergeet nu om de kijker wederom met open mond naar het scherm te laten staren. Ook Bryce Dallas Howard, beter bekend als Miss Jurassic World, schittert niet echt in deze prent. De chemie tussen McConaughey en Howard werkt ook helemaal niet. Gelukkig zorgen Edgar Ramírez en Cory Stoll er wel voor dat het uiteindelijk wat in evenwicht is.

Het verdict

Een echt schot in de roos is deze dramatische avonturenfilm op geen enkel moment. Gold is saai, soms irritant en eigenlijk gebeuren er weinig echt interessante dingen. Je merkt dat heel wat regisseurs de laatste tijd pronken met hun zinnetje ‘Gebaseerd op waargebeurde feiten’, maar eigenlijk zouden ze dat beter achterwege laten. Je verwacht daardoor immers dat regisseur Stephen Gaghan op de proppen komt met geweldige cinema, maar dat is helemaal niet zo. Gold is niet barslecht, maar je zal ons nooit horen zeggen dat hij geweldig is. Je vindt deze film van filmdistributeur The Searchers sinds 22 augustus 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij deze film met Matthew McConaughey al in de bioscoop gezien of wachtte je tot Gold op DVD of Blu-Ray verscheen? Denk je dat het een goede film is of spreekt het je allemaal niet aan? Laat het weten door nu hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *