Review – The Mummy (2017)

Informatie

Regie: Alex Kurtzman
Cast: Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe, Annabelle Wallis & Jake Johnson
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 7 juni 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 25 oktober 2017

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Iedere filmdistributeur probeert vandaag de dag om heuse filmfranchises uit te bouwen. Bij Disney hebben ze de bombastische Star Wars-films en die rond de verschillende Marvel-helden, terwijl Warner Bros. probeert te boeien met de helden van DC Comics. Bij Universal hebben ze dan weer de erg lucratieve Fast & Furious-films, maar daarmee leek de gigant niet helemaal tevreden te zijn. Eerder dit jaar werd bekend dat de studio een heus Dark Universe plant waarin we onder andere Bride of Frankenstein, The Wolfman en The Invisible Man zullen zien verschijnen. In 2017 werd dat nieuw universum afgetrapt met een gloednieuwe aflevering van The Mummy. Niemand minder dan Tom Cruise nam de hoofdrol voor zijn rekening, maar maakt dat de film ook meteen goed?

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

In The Mummy maken we kennis met Nick Morton en Chris Vail, twee soldaten die actief zijn in Irak. Wanneer de twee aankomen bij een rustig dorpje en plots onder vuur worden genomen door de vijand, ontstaat er een gigantische krater. Nick en Chris schrikken wanneer ze zien dat er zich ver onder de grond een gigantische graftombe bevindt. Ook archeologe Jennifer kan haar ogen niet geloven wanneer ze een prachtige sarcofaag ziet. Deze nieuwe archeologische vondst is van er één onschatbare waarde, dus al snel worden de meest interessante spullen naar Londen verstuurd voor onderzoek. Maar er is iets vreemds aan de sarcofaag en Nick begint rare dingen te zien. Het duurt niet lang alvorens het noodlot toeslaat, maar is het dan eigenlijk al niet te laat?

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

The Mummy is zoals je verwachtte een complete reboot van de franchise die in 1999 met Brendan Fraser werd afgetrapt. Vernieuwend is het dus allemaal niet echt, maar deze nieuwe film slaagt er wel in je meteen te boeien. Hoewel het verhaal niet echt goed in elkaar steekt en je nu en dan het gevoel hebt dat het één grote aan elkaar gekleefde hoop rommel is, weet de film toch echt te entertainen. Verwacht je dus op geen enkel moment aan cinema van een gigantisch hoog niveau, want plaats voor interessante subplots is er helemaal niet. Het hele gebeuren is redelijk rechtlijnig en alles wat gebeurt is ook ongelooflijk voorspelbaar, maar het wordt nooit storend. Regisseur Alex Kutzman legt de basis voor een gigantische franchise die wel eens heel erg plezierig zou kunnen worden. En dat is eigenlijk toch waar het om gaat, niet?

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het verhaal is niet al te geweldig, dus van echt heel sterke personages is er ook geen sprake. Ieder karakter heeft net genoeg bagage meegekregen zodat je je er toch mee kan vereenzelvigen. Wat voor personen Nick Morton en Jenny Helsey zijn, kom je op geen enkel moment te weten, maar de momenten waarop je ze samen ziet schitteren voelen wel aangenaam aan. Dat komt natuurlijk ook door het fijne acteerwerk van Hollywood-topper Tom Cruise en Annabelle Wallis. De twee doen het echt goed en dat maakt het allemaal heel fijn. Ook Sofia Boutella doet het uitstekend als slechterik Ahmanet. Net zoals in Kingsman: The Secret Service (2014) weet ze perfect wat ze moet doen om als slechterik uit te blinken. En dan is er ook nog de geweldige Russell Crowe die hemels de revue passeert als Dr. Henry Jekyll.

Het verdict

The Mummy is een entertainende film die perfect is als je eens zin hebt om hersenloos naar het scherm te staren met een glaasje wijn en een kom popcorn. Het verhaal is niet echt perfect en ook de personages zijn niet goed uitgewerkt, maar als bij wonder werkt het hele gebeuren wel goed. Alex Kurtzman – je kan de man gerust de ‘vader’ van het nieuwe Dark Universe noemen – presenteert een visueel interessante film met ups en downs, maar al bij al valt het nog heel goed mee. Door de performances van Tom Cruise, Sofia Boutella en alle andere leden van de indrukwekkende cast kan je met zekerheid stellen dat deze actievolle fantasyfilm de moeite waard is. The Mummy ligt vanaf 25 oktober op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij The Mummy al gezien en vind jij het een goede zet van Universal Pictures om hieruit een hele franchise te laten ontstaan? Zag je de film in de cinema of wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *