Review – First Kill (2017)

Informatie

Regie: Steven C. Miller
Cast: Bruce Willis, Hayden Christensen, Ty Shelton, Megan Leonard & Gethin Antony
Genre: Actie, thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 5 oktober 2017

© 2017 Georgia Film Fund 49, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Er worden gigantisch veel actiefilms gemaakt. Met lage budgetten zijn die vaak regelrechte rommel, maar met de juiste mensen aan het roer kan je soms toch nog totaal verrast worden. Het is geen verrassing dat we in ons land niet alle actiefilms in de bioscoop kunnen ontdekken. Veel films gaan immers rechtstreeks naar DVD, Blu-Ray of VOD. Denk zo maar aan Cross Wars (2017) of Arsenal (2017). Vaak impliceert een release op DVD of Blu-Ray dat de film tegenvalt, maar je mag nooit te snel concluderen. Op 5 oktober presenteerde Source 1 Media de gloednieuwe actiefilm First Kill met onder andere Bruce Willis. Dat wekt je interesse, maar is dat ook terecht?

© 2017 Georgia Film Fund 49, LLC. All Rights Reserved.

In First Kill nemen we een kijkje in het leven van de 11-jarige Danny. Hij wordt op school gepest en geregeld krijgen zijn ouders een telefoontje dat hij geslagen wordt door klasgenoten. Will, Danny’s vader, heeft het helemaal gehad en beslist om samen met zijn zoon en vrouw een uitstap te maken richting het platteland. Door Danny te leren jagen op fenomenaal grote herten, hoopt Will dat Danny leert hoe hij zijn mannetje moet staan. Maar wanneer Will en zijn zoon getuige zijn van een vreselijke moord en Danny niet veel later gekidnapt wordt, wordt het uitstapje plots een regelrechte nachtmerrie. Will moet alles doen wat van hem gevraagd wordt om zijn zoon terug te krijgen, maar de lokale politie ligt voortdurend op de loer. Zal het allemaal wel lukken?

© 2017 Georgia Film Fund 49, LLC. All Rights Reserved.

Als je de korte inhoud van de prent leest, weet je eigenlijk al meteen dat First Kill niet echt heel origineel is. Tal van elementen heb je ooit nog al gezien: een gezin dat gaat jagen, het loopt verkeerd af, het kind wordt gekidnapt en de vader moet de held uithangen. Maar dat je dat allemaal al eerder zag, stoort eigenlijk niet echt. Want First Kill brengt het allemaal goed en daardoor kan je echt wel van de film genieten. Het verhaal gaat aan een aangenaam tempo voorbij, al mis je nu en dan echt straffe actie. Af en toe lijkt het allemaal wat stil te vallen, waardoor je interesse soms ook andere oorden begint op te zoeken. Maar First Kill is zeker een heel erg aangename verrassing.

© 2017 Georgia Film Fund 49, LLC. All Rights Reserved.

Scenarist Nick Gordon heeft nog niet echt veel titels op zijn palmares, dus het is niet echt schokkend dat het allemaal wat typisch is. Wat wel aangenaam is, is dat hij probeert om zijn personages niet al te klassiek te maken. Zo is de slechterik in deze film wel een slechterik maar eigenlijk ook helemaal niet. De personages zijn dus zeker niet oninteressant, hoewel hun motieven net iets té glashelder zijn. En ook het acteerwerk zit relatief goed. Hayden Christensen, Anakin voor de fans van Star Wars, acteert eigenlijk verrassend goed. Mits de goede begeleiding kan hij zich zo weer in Hollywood katapulteren. Ook Bruce Willis en Ty Sheldon doen het goed als respectievelijk Agent Howell en zoontje Danny. Verder doet de rest van de cast het ook goed.

Het verdict

First Kill is niet meteen een film die je mond doet openvallen. Het script is in orde maar typisch en daardoor is je interesse niet altijd even sterk aanwezig. Gelukkig zijn de personages wel interessant, waardoor je mooi met iedereen kan meevoelen. Regisseur Steven C. Miller, die je kent van onder andere Marauders (2016) en Arsenal (2017), levert een strakke actiefilm met knappe shots. Ook het acteerwerk van Hayden Christensen en Bruce Willis is dus helemaal in orde. Ben je dus op zoek naar een niet zo veeleisende actiefilm op een avond dat je ongelooflijk vermoeid bent? Dan is First Kill zeker een aanrader. De film van Source 1 Media ligt nu op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer snel.

Denk jij dar First Kill een interessante film is en ben je van mening dat het acteerwerk van Hayden Christensen heel goed meevalt? Spreken het verhaal en de personages je aan of net helemaal niet? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *