Review – Cult of Chucky (2017)

Informatie

Regie: Don Mancini
Cast: Fiona Dourif, Michael Therriault, Alex Vincent, Brad Dourif & Zak Santiago
Genre: horror, thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 25 oktober 2017

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

We naderen het einde van oktober en dat wil zeggen dat er heel wat mensen beginnen uit te kijken naar Halloween. Het feest dat overwaaide vanuit de VS is dé perfecte gelegenheid om te genieten van een briljante horrorfilm. Terwijl de bioscoopzalen zich klaarmaken voor prenten als Jigsaw, Happy Death Day en Escape Room, zijn er ook tal van horrorfilms die momenteel in de winkelrekken verschijnen. Één daarvan is Cult of Chucky. Wie een echte horrorfan is, weet zeker wie of wat Chucky is en weet dat je bij films rond dat personage kan genieten van pure horror. Maar is deze nieuwe film – ondertussen al de zevende film in de franchise – ook zo’n geweldige horror?

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

In Cult of Chucky nemen we een kijkje in de psychiatrische instelling van dokter Foley. Wanneer de knappe Nica in zijn instelling arriveert, beginnen er zich allerhande rare dingen af te spelen. Zeker wanneer plots een Chucky-pop ten tonele verschijnt, begint Nica zich helemaal onveilig te voelen. Zij wordt immers beschuldigd van een vreselijke slachtpartij, terwijl zij er nagenoeg zeker van is dat het de schuld van Chucky was. Wanneer er in de instelling opnieuw een aantal gruwelijke moorden plaatsvinden, wijzen alle vingers richting Nica. Ook dokter Foley vermoedt dat het allemaal de schuld is van Nica, maar zij weet wie er echt achter zit. Maar als Nica ontdekt dat Chucky kwaadaardiger is dan ooit te voren, lijkt het haar opdracht om het op te nemen tegen de vreselijke pop. Maar dat gaat niet zoals ze had gepland…

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het verhaal dat Cult of Chucky de kijker vertelt, is helemaal niet moeilijk. De verschillende elementen zijn duidelijk: een niet zo gekke Nica, een moordlustige pop waarvan niemand gelooft dat ze leeft en een psychiatrische instelling. Het zijn ongewijfeld klassieke elementen voor horrorfilms, dus het is erg moeilijk om te stellen dat deze nieuwe Chucky-film ongelooflijk origineel is. Bovendien valt het verhaal na verloop van tijd echt stil en ontpopt de film zich tot een nutteloze slachtpartij die niet eens echt amusant is om te aanschouwen. Cult of Chucky is zeker geen vreselijke film, maar cinefielen die zoeken naar cinema met dat ietsje meer zijn met deze film geheel aan het verkeerde adres.

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Maar dat is wellicht ook niet wat de film wil bereiken. Met zijn nieuwe prent wil regisseur en scenarist Don Mancini entertainen en eigenlijk lukt dat nog wel. Je hoeft zelfs niet de hele tijd op te letten, want het verhaal is ongelooflijk mager. Ook de personages zijn niet de meest interessante karakters die je ooit al op het scherm kon zien passeren. Maar hoewel Nica een flinterdun personage is, slaagt Mancini er wel in om je met haar mee te laten voelen. Wellicht komt dat ook door het opvallend aangename acteerwerk van Fiona Dourif. Haar naam klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar ze nam wel de rol van Casey in True Blood voor haar rekening. Ook Michael Therriault doet het goed als de ongelovige Dr. Foley.

Het verdict

Cult of Chucky staat op geen enkel moment garant voor cinema van een hoog niveau. Maar als je met je vrienden of vriendinnen zin hebt in een avondje horror en je intussen nog wat wil bijpraten over wat er de afgelopen periode met je is gebeurd, dan is deze Cult of Chucky zeker de geschikte film. Tophorror is het helemaal niet, maar de film entertaint je tot op een zeker hoogte wel. Chucky is en blijft een cool personage, maar ze hadden hem al lang moeten laten inslapen. Don Mancini levert dus een prent die niet echt aan te raden is, maar waar je niets mis mee doet als je het toch een kans wil geven. Cult of Chucky wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 25 oktober 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken.

Ben jij fan van horrorfilms en heb jij alle Chucky-prenten al gezien? Heb je al eens gehoord van deze Cult of Chucky en spreekt de film je wel aan? Laat het weten door nu hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *