Review – Baywatch (2017)

Informatie

Regie: Seth Gordon
Cast: Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Zac Efron, Jon Bass & Priyanka Chopra
Genre: Actie, komedie, criminaliteit
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum bioscoop: 14 juni 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 25 oktober 2017

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

Vandaag de dag zijn er gigantisch veel interessante reeksen. Maar lang niet alle series die we op het kleine scherm zien, zullen ook de geschiedenis ingaan als een legendarisch stukje televisie. Game of Thrones en Stranger Things zijn van die reeksen waar mensen in de toekomst nog vaak over gaan praten. Ook eind de jaren tachtig was er voor veel mensen onder ons een legendarische televisiereeks te bezichtigen: het veelbesproken Baywatch met niemand minder dan Pamela Anderson en David Hasselhoff. Tot op vandaag kent nagenoeg iedereen de naam van de reeks, dus het was ongetwijfeld een goede zet van Paramount Pictures om een nieuwe film rond de reeks uit te brengen. Met namen als Dwayne Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario klinkt de film veelbelovend… Tijd om te onderzoeken of dat ook echt zo is.

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

In Baywatch trekken we naar het meest gevaarlijke strand ter wereld, dat van Emerald Bay in Florida. Daar is het werk van Luitenant Mitch Buchannon ongelooflijk belangrijk. Samen met zijn getalenteerd team van strandwachters proberen ze het strand een veilige plek voor iedereen te houden. Na een erg moeilijke en gevaarlijke selectieronde, voegen de egoïstische Matt Brody, de dappere Ronnie en de getalenteerde Summer zich bij het team van Baywatch. Niet veel later lijkt Mitch iets op het spoor te zijn. Overal op het strand wordt drugs gevonden en hij is ervan overtuigt dat dat te maken heeft met de nieuwe eigenaar van een nachtclub. Dit is meteen de allergrootste test voor het kersverse team van Mitch, maar gaat dat allemaal ook goed aflopen?

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Anders dan de reeks van 1989 en de volgende jaren, is deze Baywatch-film een komedie. Voor een prent die geregeld focust op de voor u welbekende lichaamsdelen, is dat misschien ook het beste. Het is erg aangenaam dat je van meet af aan doorhebt dat de film zichzelf helemaal niet zo serieus neemt. Daardoor wordt je meteen helemaal in het verhaal ondergedompeld en ben je eigenlijk nagenoeg zeker van een plezierig ritje door Emerald Bay te Florida. Het verhaal dat de film brengt mag dan wel simplistisch in elkaar steken, van de eerste seconde tot het allerlaatste beeld werkt alles ongelooflijk goed. De mooie mix van actie en komedie zorgen ervoor dat je nu eens vol spanning zit te kijken, terwijl je de volgende scene glimlachend naar het scherm staart. Baywatch doet zeker wat je van de film verwacht: op een stomme herfstavond de zon terugbrengen.

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

De personages die je in Baywatch ziet passeren, zijn niet allemaal even sterk. De enige persoon die wat uitwerking krijgt van de scenaristen, is de ronduit irritante Matt Brody. Hij is een ex-zwemkampioen en denkt dat alles en iedereen voor hem uit de weg gaat. Iedereen kent wel zo een type persoon, dus het is uitstekend om het personage in de film te zien groeien. Dat Matt gespeeld wordt door High School Musical-ster Zac Efron is zeker ook een pluspunt, want de acteur doet het eigenlijk heel erg goed. Ook Dwayne Johnson, die voor velen gewoon Hobbs uit de Fast and Furious-franchise is, doet het voortreffelijk. De rol van Mitch is hem op het lijf geschreven. Verder zorgen ook Alexandra Daddario en Jon Bass voor heerlijk acteerwerk.

Het verdict

Wie beslist om een film als deze te kijken, mag eigenlijk niet te kritisch zijn. Je kon vooraf immers al weten dat dit soort cinema helemaal niet diepgaand was. Van Baywatch ga je helemaal niets leren, maar genieten van het hoge entertainmentgehalte doe je vast en zeker wel. De actie zit helemaal goed en de stomme en droge grapjes doen je nu en dan goed lachen. Er zijn zeker betere films dan Baywatch, maar op een donkere herfstavond hoeft het soms echt niet meer te zijn. Als je dus houdt van komedies en je bent fan van Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario, dan ben je helemaal aan het juiste adres. Baywatch wordt verdeeld door Paramount Pictures en ligt sinds 25 oktober 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken.

Ben jij een enorme fan van de originele reeks en keek jij uit naar deze Baywatch-film? Ben je de prent in de bioscoop gaan kijken of wachtte je tot je het allemaal thuis kon ontdekken? Laat het weten door hier onder een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *