Review – Transformers: The Last Knight (2017)

Informatie

Regie: Michael Bay
Cast: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Laura Haddock, Isabela Moner & Josh Duhamel
Genre: Actie, sciencefiction, avontuur
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum bioscoop: 28 juni 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 1 november 2017

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

Wie graag bombastische films kijkt met fenomenale speciale effecten, weet zelf wellicht ook dat je dan best een sciencefictionfilm bovenhaalt. En de laatste jaren zijn we daarmee al heel erg verwend geweest. Bijna jaarlijks krijgen we een nieuwe Star Wars-film gepresenteerd, terwijl andere losstaande films zoals Life (2017) ons proberen te entertainen. Maar is er is nog een andere franchise die intussen al een tiental jaar meegaat: die van de Transformers. Dit jaar zagen we de recentste film in de reeks en dat werd meteen ook de laatste Tansformers-prent die regisseur Michael Bay voor zijn rekening nam. Eindigt de man op het hoogtepunt van de reeks of is het een beetje een valse noot? Tijd om dat te onderzoeken.

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

In Transformers: The Last Knight nemen we alweer een kijkje in het leven van de zelfverklaarde uitvinder Cade Yaeger. Sinds de gebeurtenissen in de vorige Transformers: Age of Extinction wordt de man gezien als een voortvluchtige die maar al te graag met de Transformers samenwerkte. De Transformers zelf moeten zich gedeisd houden, want bij de minste beweging worden ze gedetecteerd door het TRF, de Transformers Reaction Force. Maar wanneer blijkt dat er een gigantisch hemellichaam op de aarde afkomt, belanden Yaeger en zijn beste Transformersvrienden in een race tegen de klok om onze aarde van een enorme catastrofe te behoeden. Samen met Edmund Burton en de bevallige Vivian moet Yaeger de grootste gevaren trotseren om zo onze planeet te redden.

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Een echt straf verhaal brengt Michael Bay deze keer helemaal niet. Het lijkt alsof de regisseur en zijn team van scenaristen overal wat zijn gaan stelen en daarrond een verhaal hebben opgebouwd. Daardoor zijn er gewoonweg veel te veel elementen, waardoor je als kijker al snel helemaal verloren loopt in het verhaal. Op geen enkel moment nemen de scenaristen de tijd om iets echt goed uit te leggen en dat is redelijk bijzonder aangezien de film een dikke twee en een half uur duurt. Bay en zijn team hebben – net zoals voor de vorige prent – duidelijk gekozen om het uiterlijk van de film te laten primeren boven de eigenlijke ziel van het verhaal. En dat is jammer, want de Transformers brachten ons ooit een verfrissende sciencefictionprent die ons deed snakken naar meer.

© 2017 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

En dan is er ook nog een gigantisch probleem met de personages. Daarvan zijn er gewoon veel te veel, waardoor de film vaak van de hak op de tak springt. Yaeger, Burton, kolonel Lennox, Vivian, Izabella en dan is er ook nog een compleet nutteloze agent Simmons. Het zijn stuk voor stuk lege karakters die weinig of niets aan het al even lege verhaal toevoegen. En zelfs het acteerwerk is helemaal niet zo sterk. Mark Wahlberg doet er zeker goed aan niet meer terug te keren voor volgende films, want de kijker is hem totaal beu in deze rol. Ook Anthony Hopkins komt helemaal niet goed over als de steenrijke Edmund Burton. Alleen Laura Haddock doet het goed als de interessante Vivian Wembley. Maar haar acteerwerk kan het hele gebeuren jammer genoeg niet op niveau houden.

Het verdict

Deze nieuwe Transformers: The Last Knight is zeker een absoluut dieptepunt in de geschiedenis van de Transformer-reeks. Het verhaal trekt gewoon op niets en de personages beginnen stilaan wat te vervelen. Het is onbegrijpelijk dat regisseur Michael Bay gedurende twee en een half uur alleen de tijd neemt om spektakel te tonen en op geen enkel moment probeert om iets interessants te vertellen. Dat is vreselijk jammer, want de Transformers hebben zeker nog heel wat in hun mars. Ten tijde van superhelden, Godzilla en monsters in Pacific Rim (2013) is er ook voor deze giganten zeker een plaats in de bioscoop. Het is alleen hoog tijd dat er een frisse wind waait, want het niveau van Transformers: The Last Knight is beneden alle peil. De film wordt verdeeld door Paramount Pictures en ligt vanaf 1 november op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij een rasechte fan van de Transformers-reeks en ben je het eens met ons oordeel over deze film? Zag jij Transformers: The Last Knight in de bioscoop of ben je van plan op de DVD of Blu-Ray te kopen? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *