Review – Kingsman: The Golden Circle (2017)

Informatie

Regie: Matthew Vaughn
Cast: Taron Egerton, Mark Strong, Channing Tatum, Pedro Pascal, Halle Berry & Jeff Bridges
Genre: Actie, avontuur, komedie
Distributeur: Twentieth Century Fox
Releasedatum bioscoop: 28 september 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 24 januari 2018

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Recensie

Iedereen kent James Bond, de Britse superspion die ook wel door het leven gaat als Agent 007. Nu eindelijk duidelijk is dat Daniel Craig nog één keer zal terugkeren, is het vol spanning uitkijken naar de 25e film rond het geweldige personage. Het zijn films die stuk voor stuk bekend staan om stijlvolle actiescenes en degelijke verhaallijnen. Verrassend is het dan ook niet dat heel wat regisseurs op dat  succes proberen mee te surfen. Zo kwam de getalenteerde regisseur-scenarist Matthew Vaughn in 2015 op de proppen met Kingsman: The Secret Service, een heerlijke parodiefilm die net zo stijlvol was als de originele Bond-films. De film verraste iedereen en dus kwam er in 2017 een bombastische sequel. Maar kan Matthew Vaughn nog steeds entertainen met de geheime dienst, verstopt achter strakke kleermakers?

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

In Kingsman: The Golden Circle maken we opnieuw kennis met Eggsy, de jonge geheime agent die in de eerste film gerekruteerd werd. Hij ontpopt zich snel tot één van de beste van de Kingsman en doet tal van gevaarlijke missies. Maar wanneer hij op een avond geconfronteerd wordt met een oude bekende en niet veel later alle geheime locaties van de dienst onder vuur worden genomen, moet Eggsy samen met Merlin contact opnemen met de Amerikaanse Statesman, collega’s die in de VS net hetzelfde als zij doen. Het duurt niet lang alvorens Eggsy doorheeft dat er een internationale organisatie de wereld onveilig probeert te maken. Opnieuw moet de jonge agent de hele wereld zien te redden, maar deze keer lijkt het allemaal nog moeilijker. Zeker als een andere oude bekende plots opduikt…

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Kingsman: The Secret Service was dé verrassing van 2015. De film entertainde, deed lachen en was gewoon een enorm schot in de roos. Het was voor fans dan ook ongelooflijk uitkijken naar de tweede film. Met Kingsman: The Golden Circle brengt regisseur Matthew Vaughn opnieuw een indrukwekkend staaltje cinema, dat zowel ongelooflijk entertainend als knotsgek is. Één ding is zeker: de film zit zo ongelooflijk vol, dat je je nooit verveelt. De actie is straf – vaak compleet over-the-top – en daardoor zit je nagenoeg de hele tijd met open mond naar het scherm te staren. Maar de film heeft wel één groot probleem: er is gewoon te veel. Er zijn te veel verhaallijnen en ieder personage wil zijn of haar zegje doen, waardoor bepaalde dingen verwateren. Dat is jammer, maar Kingsman 2 blijft ongelooflijk straffe cinema.

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

En dat komt niet alleen doordat het er allemaal zo prachtig uitziet. De cast is ook gewoon fantastisch. Taron Egerton kruipt voor de tweede keer in de rol van Eggsy en dat doet hij net zoals de vorige keer erg goed. Hij draagt de film compleet en dat maakt het allemaal nog beter. Ook Mark Strong, één van de meest stijlvolle Britse acteurs, weet de kijker wederom helemaal te boeien. Maar eigenlijk doet iedereen het goed en dat is geen verrassing. Met namen als Julianne Moore, Halle Berry, Jeff Bridges, Pedro Pascal én Channing Tatum zit de film bomvol talent. Plezier verzekerd, dat staat vast. De prent is geweldig goed gecast, maar het is jammer dat er niet voor iedereen even veel tijd is. Want echt elk personage is interessant.

Het verdict

Kingsman: The Golden Circle is hoe dan ook een film die je gezien moet hebben. Als je de originele film uit 2015 hebt gezien, zal deze film je ongetwijfeld net zo hard entertainen. De actiescenes zijn stijlvol, het verhaal zit goed in elkaar en de grapjes doen je nu en dan echt lachen. Visueel brengt Matthew Vaughn een prachtig staaltje cinema dat je echt mag inkaderen. Maar… net zoals in vele gevallen is de eerste film toch veel beter. Originaliteit blijft een wezenskenmerk van de franchise en dat is ook in deze aflevering wederom het geval. Taron Egerton amuseert zich enorm, maar dat geldt even goed voor alle andere leden van de cast. Kingsman: The Golden Circle doet je hunkeren naar de derde film, die trouwens ook al onderweg is. Je vindt de prent van Twentieth Century Fox sinds 24 januari 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij de originele Kingsman-film gezien en was jij ook zo benieuwd naar dit vervolg? Of vond je de eerste film helemaal niet zo goed? Heb jij Kingsman: The Golden Circle in de bioscoop gezien of ga je de DVD of Blu-Ray kopen? Laat het ons weten.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *