Review – Kidnap (2017)

Informatie

Regie: Luis Prieto
Cast: Halle Berry, Sage Correa, Chris McGinn & Lew Temple
Genre: Actie, criminaliteit, drama
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 6 september 2017, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 januari 2018

© 2015 Kidnap Holdings, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Wie zelf al een kroost(je) heeft, weet dat zijn of haar kinderen van onschatbare waarde zijn en dat je er dus alles voor zou doen. Geen kost is te veel en hun geluk staat steeds centraal. En als je denkt aan de mogelijkheid dat er iets vreselijks met één van je kinderen zou kunnen gebeuren, keert je maag helemaal om. Maar wat als je op een dag plots je kind verliest? Wat als je middenin een ontvoering belandt? Daarover gaat Kidnap, een snelle actiethriller met niemand minder dan Halle Berry. De actrice duikt de laatste jaren nogal vaak op in mindere films, maar hoort ook deze prent daar bij? Tijd om de film eens even onder de loep te nemen.

© 2015 Kidnap Holdings, LLC. All Rights Reserved.

In Kidnap volgen we het doen en laten van Karla Dyson, een hardwerkende alleenstaande vrouw. Wanneer ze op een dag alweer overuren moet doen en eindelijk gedaan heeft, gaat ze met haar zoontje Frankie naar het park. Het belooft een geweldig uitje te worden, tot Kartla tijdens een spektakel plots telefoon krijgt van haar advocaat. Wanneer ze terugkomt, kan ze Frankie nergens terugvinden. Wanhopig begint ze het hele park te doorzoeken, tot ze ziet dat een onbekende vrouw met Frankie in een vreemde auto stapt. Karla besluit om zelf de achtervolging in te zetten, maar al snel wordt dat het allergevaarlijkste dat ze ooit deed. Zal Karla haar Frankie uiteindelijk kunnen verlossen uit de handen van de ontvoerders?

© 2015 Kidnap Holdings, LLC. All Rights Reserved.

Simpel, simpeler, simpelst… Kidnap is misschien wel één van de meest eenvoudige films die we in 2017 in de bioscoopzalen konden ontdekken. De prent vertelt immers niet veel meer dan wat je hierboven kan lezen: een moeder probeert alles wat ze kan om haar zoontje te redden en belandt zo in een levensbedreigend kat-en-muisspel. Het is op zich allemaal bijzonder simplistisch en toch kan je nooit zeggen dat de film saai wordt. Kidnap begint zeker wat twijfelachtig, maar na een kwartiertje ben je helemaal mee. De kijker wordt goed ondergedompeld in alles wat er gebeurt en samen met de personages maak je alles goed mee. Kidnap is een erg aangename verrassing en entertaint goed tot op de allerlaatste seconde. Hersenloos genieten met een lekker glaasje wijn… wat wil je nog meer?

© 2015 Kidnap Holdings, LLC. All Rights Reserved.

Regisseur Luis Prieto, die zonder twijfel een prent aflevert die visueel helemaal in orde is, kiest resoluut voor honderd procent actie. Er is bijna geen enkel rustig moment in de film en dat maakt natuurlijk ook dat er niet echt veel tijd is voor de ontwikkeling van de personages. Je leert weinig interessante dingen over Karla en haar zoontje Frankie, maar de vraag is natuurlijk of dat voor dit soort B-films wel nodig is. Kidnap had zeker wat tijd mogen nemen om de personages wat meer diepgang te geven, maar dan had het vast allemaal wat te lang geduurd. Actrice Halle Berry doet het echter wel uitstekend als paniekerige moeder die haar zoontje achterna snelt. Ook Sage Correa, Chris McGinn en Lew Temple zorgen voor degelijk acteerwerk.

Het verdict

Kom je op een avond thuis na een lange werkdag en ben je volledig op? Dan is Kidnap de perfecte film om je dag mee af te sluiten. Het is een degelijk gemaakte actieprent die de kijker van het allereerste beeld tot de allerlaatste seconde volledig entertaint. Het verhaal is simpel, waardoor je echt hersenloos kan genieten. Jammer genoeg is er weinig plaats voor personage-ontwikkeling. Maar doordat de actie er zo goed uitziet, ben je dat al gauw vergeten. En bovendien: Halle Berry is fantastisch. Ze rijdt als een gek over de autosnelweg en eerlijk… wie wil dat nu niet zien? Twijfel dus niet en zorg dat je Kidnap zo snel mogelijk in je filmverzameling opneemt. De prent wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 19 januari 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Kijk jij graag actiefilms en denk je dat Kidnap echt wel de moeite waard is? Ben je de prent al gaan kijken in de bioscoop of wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Laat het nu weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *